Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
21.8°C28.0°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
24.4°C28.5°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C27.6°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.5°C25.8°C
5 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
28.9°C29.0°C
0 BF 21%
ΣΥΝΤΟΜΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΝΤΟΜΑ

Θυμούνται τον Λευτέρη Βογιατζή

Επιστημονική διημερίδα για τον Λευτέρη Βογιατζή, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Μαΐου στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων, διοργανώνεται από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών με θεματικούς άξονες: Ο φίλος, ο ηθοποιός, ο συνεργάτης, ο σκηνοθέτης, η (μη) μέθοδος, η παράσταση, ο σκηνικός χώρος και το κείμενο, η μετάφραση, το ρεπερτόριο. Συμμετέχει μια πλειάδα ειδικών, πανεπιστημιακών, θεατρολόγων, ηθοποιών, συνεργατών και ανθρώπων από όλες τις επαγγελματικές ειδικότητες που είχαν συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη.

Βραβείο για το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Μια μεγάλη διάκριση για το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, που βραβεύτηκε από το Classical:next, το σημαντικότερο διεθνές φόρουμ για την κλασική μουσική, το Σάββατο 20 Μαΐου στο Ρότερνταμ. Το Φεστιβάλ ήταν ανάμεσα στους νικητές του Βραβείου Καινοτομίας για το πολιτιστικό και εκπαιδευτικό του έργο. Φέτος ανοίγει τις πύλες του 16-19 Αυγούστου, με πρωτότυπες προφεστιβαλικές δραστηριότητες σε άλλα μέρη του νησιού να ξεκινούν στις 9 Αυγούστου.

Καλλιφατίδης και Παναγιωτόπουλος

Ο αμερικανικός εκδοτικός οίκος Other Press απέκτησε τα δικαιώματα της έκδοσης και της διανομής του βιβλίου "Μια ζωή ακόμα" του Θοδωρή Καλλιφατίδη, που ζει και εργάζεται στη Σουηδία πάνω από πενήντα χρόνια. Το βιβλίο "Γραφικός χαρακτήρας" του βραβευμένου συγγραφέα και σεναριογράφου Νίκου Παναγιωτόπουλου, μια συλλογή από 67 μικροσκοπικές αυτοβιογραφικές ιστορίες, κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες στα ολλανδικά από τον γνωστό εκδοτικό οίκο De Geus.

Κάλεσμα συμμετοχής για το Our Festival 3

Έως και τις 28 Μαΐου μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής όσοι επιθυμούν για το Our Festival 3 που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο στο Θέατρο της Ρεματιάς, το οποίο θα διαρκέσει 8-10 ημέρες, με στόχο να φιλοξενήσει περισσότερους από 100 καλλιτέχνες.

Λήγει η προθεσμία υποβολής για τις επιχορηγήσεις

Λήγει στις 31 Μαΐου η προθεσμία του ΥΠΠΟ σχετικά με την υποβολή προτάσεων - αιτήσεων για επιχορήγηση των επαγγελματικών θεατρικών και χορευτικών σχημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL