Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C17.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.3°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
11.0°C11.0°C
1 BF 72%
Σύντομα / Επίτιμος διδάκτορας ο Θ. Τερζόπουλος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα / Επίτιμος διδάκτορας ο Θ. Τερζόπουλος

Ο διεθνής μας σκηνοθέτης Θόδωρος Τερζόπουλος αναγορεύεται Επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών την Τετάρτη 26 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι. Η τελετή θα ξεκινήσει με προσφώνηση από την πρύτανη Βενετσάνα Ε. Κυριαζοπούλου και θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί από τον κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Βασίλειο Ι. Κόμη και τον πρόεδρο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Σταύρο Ι. Τσιτσιρίδη. Τον Θ. Τερζόπουλο θα παρουσιάσει ο καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Δημήτριος Γ. Τσατσούλης και στη συνέχεια θα γίνει η αναγόρευση του σκηνοθέτη, η περιένδυσή του με την τήβεννο και επίδοση μεταλλίου. Στη συνέχεια, ο τιμώμενος θα δώσει διάλεξη με τίτλο «Η Επιστροφή του Διονύσου» και στις 5.30 μ.μ. στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο, σε συνεργασία με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Σάββα Στρούμπο, θα κάνει επίδειξη της σκηνοθετικής του μεθόδου σε μια εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό.

Ελεύθερη είσοδος στην Documenta 14

Τους κύριους εκθεσιακούς της χώρους , δηλαδή το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Ωδείο Αθηνών, την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και το Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, ανοίγει με ελεύθερη είσοδο σήμερα από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, η Documenta 14. Η ελεύθερη είσοδος αποφασίσθηκε καθώς, λόγω των αργιών του Πάσχα, αρκετοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να επισκεφτούν την έκθεση και δεν μπόρεσαν, ενώ ένας μεγάλος αριθμός Αθηναίων έλειψαν εκτός της πόλης.

“Ο έρωτας στον καιρό των Μνημονίων»

Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου διοργανώνει από σήμερα έως και τις 30 Απριλίου το θεματικό φεστιβάλ «7 χρόνια φαγούρα - Ο έρωτας στον καιρό των Μνημονίων» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων. Η έναρξη γίνεται με το “Μεγάλο Κρεβάτι” σε σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη, το “Όσοι Κοιμούνται” σε σκηνοθεσία Γιούλας Μπούνταλη, το “Lasciatemi Morire” σε σκηνοθεσία Βάσως Καμαράτου και Κώστα Κουτσολέλου και το “Lolita Reversed” σε σκηνοθεσία Χρήστου Καρασαββίδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL