Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

1Χ2 Κρατικό και Μακεδονικό Μουσείο

Υπογράφεται απόψε, στις 5.30 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, η σύμβαση μεταξύ του Κρατικού και του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της πόλης, παρόντων της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, της υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίας Ευστρατίου Κόλλια-Τσαρουχά, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη. Της υπογραφής θα προηγηθεί η παρουσίαση του εγχειρήματος της συνένωσης και της σχετικής συμφωνίας από τους Ανδρέα Τάκη, πρόεδρο του Δ.Σ του ΚΜΣΤ, Ξανθίππη Σκαρπιά-Χόιπελ, πρόεδρο του Δ.Σ. του ΜΜΣΤ και Εμμανουήλ Μαραγκούλη, πρόεδρο της εφορείας του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

«Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών»

Δέκα κράτη που εκπροσωπούν μεγάλους αρχαίους πολιτισμούς θα συμμετάσχουν στο "Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών", που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Απριλίου, στο Ζάππειο, έπειτα από πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Στην υπουργική διάσκεψη, έπειτα από κοινή πρόσκληση του κ. Κοτζιά και του Κινέζου ομολόγου του Γουάνγκ Γι, συμμετέχουν η Αίγυπτος, η Βολιβία, η Ινδία, το Ιράκ, το Ιράν, η Ιταλία, το Μεξικό και το Περού. Διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό διεθνές εγχείρημα, καθώς για πρώτη φορά θα βρεθούν στο ίδιο τραπέζι χώρες από τέσσερις ηπείρους, για μία παγκόσμια πολιτιστική πρωτοβουλία, με στόχο την οικοδόμηση «θετικής ατζέντας» συνεργασίας στις διεθνείς σχέσεις.

Εισιτήρια για ανέργους στη Λυρική

Η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει 400 δωρεάν θέσεις σε ανέργους, στη γενική δοκιμή του Μάκβεθ του Βέρντι, στην Κεντρική Σκηνή - Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μεθαύριο Παρασκευή 21 Απριλίου, στις 7 μ.μ. Η διανομή των εισιτηρίων -με την επίδειξη δελτίου ή βεβαίωσης ανεργίας και δελτίου ταυτότητας-, θα γίνει στα ταμεία του θεάτρου Ολύμπια, Ακαδημίας 59, αύριο Πέμπτη 20 Απριλίου, από τις 2 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL