Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Pussy Riot

Οι Pussy Riot, οι Ρωσίδες ακτιβίστριες που καταδικάστηκαν σε φυλάκιση εξαιτίας της περφόρμανς τους "Punk Prayer" μέσα στον καθεδρικό της Μόσχας, έρχονται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (Λεωφόρος Συγγρού 107) για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να συνομιλήσουν με το κοινό. Συντονίζει ο Δημήτρης Παπανικολάου. Είσοδος ελεύθερη. Στις 7 μ.μ. Η συζήτηση θα αναμεταδοθεί μέσω live streaming

Ηπειρώτικο πανηγύρι στο Half Note

Ο Πετρολούκας Χαλκιάς και ο Αντώνης Κυρίτσης εμφανίζονται στο Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17, Μετς) σε ένα «Αυθεντικό ηπειρώτικο πανηγύρι», με ήχους και τραγούδια από τη Θράκη ώς την Κρήτη και από την Ήπειρο ώς τη Μικρά Ασία. Είσοδος από 15 ευρώ. Στις 10.30 μ.μ.

“Strings & Voices”

Ο Παύλος Παυλίδης παρουσιάζει την παράσταση “Strings & Voices”. Έντεκα άτομα επί σκηνής συνθέτουν τη νέα μουσική πρόταση του Π. Παυλίδη, με τους Aenaon 4tet της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και το συγκρότημα της Μαρίνας Σάττι. Στο Gazarte (Βουτάδων 32-34, Γκάζι). Είσοδος από 13 ευρώ. Στις 10 μ.μ.

Στο ΚΕΤ

Ο Γιάννης Καντέα - Παπαδόπουλος παρουσιάζει τον νέο κινηματογραφικό θεσμό του ΚΕΤ με τίτλο Εlectric Cinema, με προβολές και dj sets μία φορά το μήνα. Σήμερα προβάλλεται η τηλεταινία “Made In Britain”. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει party. Στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (Κύπρου 91Α και Σικίνου 35). Είσοδος 3 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

“Η παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν”

Το έργο του Κλαούντιο Τολκατσίρ “Η παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν”, σε σκηνοθεσία Μαριτίνας Πάσσαρη, παρουσιάζεται στο Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας-Β’ (Κεφαλληνίας 16). Μετά την παράσταση ακολουθεί συζήτηση με τον Κρίτωνα Ηλιόπουλο και τίτλο “Η Αργεντινή ως αλληγορία της οικογένειας Κόλεμαν (ή μήπως αντιστρόφως;)" πάνω στα θέματα του έργου και της συγγένειάς τους (ή μη) με τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο της Αργεντινής. Είσοδος 12 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

“Το δαχτυλίδι του Μόμπυ Ντικ και μια κβαντική αγκαλιά”

Η ομάδα ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ διοργανώνει τη διάλεξη “Το δαχτυλίδι του Μόμπυ Ντικ και μια κβαντική αγκαλιά”, στην οποία θα μιλήσει ο Αντώνης Περιβολάκης. Θα αναφερθεί στο ραντεβού που δίνουν στο μυθιστόρημα του Andrew Crumey «Μόμπιους Ντικ» τα Μαθηματικά, η Κβαντική Φυσική και η Λογοτεχνία. Στο Μουσείο Ηρακλειδών (Ηρακλειδών 16). Στις 7 μ.μ.

“Το κιβώτιο”

Ο κριτικός λογοτεχνίας και γραμματολόγος Αλέξης Ζήρας είναι ο σημερινός καλεσμένος στην παράσταση «Το κιβώτιο», του Άρη Αλεξάνδρου. Στο Studio Μαυρομιχάλη (Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια). Είσοδος 10 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Στο Gazarte

Ο Hugo Kant έρχεται από τη Μασσαλία στο Roof Stage του Gazarte (Βουτάδων 32-34, Γκάζι) και ερμηνεύει trip hop και jazz. Είσοδος ελεύθερη. Στις 10 μ.μ.

Στο Athenaum

Η παράσταση “Ο Πρίγκιπας Αριόστο - Ένα Αναγεννησιακό Παραμύθι” παρουσιάζεται στο Athenaum (Αδριανού 3, Θησείο). Είσοδος 10 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL