Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.6°C
2 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
2 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.6°C19.0°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
23.8°C26.8°C
6 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 100%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Georg Friedrich Haas

Ergon Ensemble

Στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών εμφανίζεται το Ergon Ensemble, το ελληνικό σύνολο με εξειδίκευση στη σύγχρονη μουσική, ερμηνεύοντας το έργο "In Vain" του Georg Friedrich Haas, κορυφαίου εκφραστή της φασματικής μουσικής. Στις 8.30 μ.μ.

Στην Ταινιοθήκη

Εκδήλωση με θέμα «Βραδιά ουκρανικού κινηματογράφου» πραγματοποιείται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, όπου, στις 6 μ.μ., προβάλλεται η ταινία του σκηνοθέτη Ιούριι Ιλένκο «Το άσπρο πουλί με το μαύρο σημάδι» και στις 8 μ.μ. θα γίνει η προβολή της ταινίας του Oles Sanin με τίτλο «Οδηγητής». Ο σκηνοθέτης θα προλογίσει την ταινία και θα συζητήσει με το κοινό. Στη συμβολή των Μ. Αλεξάνδρου και Ιεράς Οδού στον Κεραμεικό. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στο Μουσείο Ακρόπολης

Η νέα αγγλική έκδοση του βιβλίου “The magical path to the Acropolis” (εκδόσεις Μέλισσα) του Νίκου Παπανδρέου παρουσιάζεται στο Μουσείο της Ακρόπολης. Θα μιλήσουν οι Δημήτρης Φιλιππίδης, αρχιτέκτων, ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Θωμάς Δοξιάδης, αρχιτέκτων, αρχιτέκτων τοπίου και ο συγγραφέας. Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, στις 7 μ.μ.

Στο Θέατρο "Πόρτα"

Πρεμιέρα για την παράσταση “Μαύρο Χιόνι - Το ημερολόγιο ενός μακαρίτη” βασισμένη στο αυτοβιογραφικό "Θεατρικό Μυθιστόρημα" του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου. Μεσογείων 59, στις 9 μ.μ.

“Οι παίκτες”

Το έργο του Νικολάι Γκόγκολ “Οι παίκτες” σε ελεύθερη διασκευή του Κώστα Νταλιάνη παρουσιάζεται, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Θεατρικές Συνθέσεις 2016-17, στο BETON7, Πύδνας 7 στον Βοτανικό.

“Μάουζερ”

Το έργο “Μάουζερ” του Χάινερ Μίλερ παρουσιάζεται στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών από τον θίασο “Μπουλούκι”, σε σκηνοθεσία Κλήμη Εμπέογλου. Πειραιώς 256, Ταύρος, στις 9 μ.μ.

“Αναφορά σε μια Ακαδημία”

Η παράσταση του έργου του Φραντς Κάφκα "Αναφορά σε μια Ακαδημία", σε σκηνοθεσία Ελένης Παργινού, παρουσιάζεται για τελευταία βραδιά στο Θέατρο Σημείο, δίπλα στο Πάντειο, στις 9.30 μ.μ.

“Η αφήγηση της Αντιγόνης”

Η Αντιγόνη Νέτα σκηνοθετεί την παράσταση «Η αφήγηση της Αντιγόνης», με πρωταγωνίστρια την Αντιγόνη Φρυδά, βασισμένη σε οικογενειακό υλικό και αφηγήσεις της ίδιας της ηρωίδας, της προγιαγιάς της Αντιγόνης Μαυρομματοπούλου. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Πειραιώς 206, Ταύρος, στις 9.30 μ.μ.

«Στέλλα Βιολάντη»

Το έργο του Γρηγορίου Ξενόπουλου “Στέλλα Βιολάντη” παρουσιάζεται, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα, στο Θέατρο Χώρα, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9 μ.μ. Αμοργού 20 στην Κυψέλη.

«Ελάτε σ’ εμάς για έναν καφέ»

Για 5η χρονιά στον Φούρνο της οδού Μαυρομιχάλη 168 παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη και από την Ομάδα 92 η παράσταση “Ελάτε σε εμάς για έναν καφέ”, βασισμένη στη νουβέλα του Πιέρο Κιάρα. Στις 9.15 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL