Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη στα ευρωπαϊκά βραβεία κινηματογράφου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη στα ευρωπαϊκά βραβεία κινηματογράφου

"Limbo" της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη

Με τη συμμετοχή της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Σαράγιεβο (12-20 Αυγούστου), η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη κέρδισε με το "Limbo", τη μικρή μήκους ταινία της που πρωτοπαρουσίασε τον περασμένο Μάιο στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ των Καννών, υποψηφιότητα για την καλύτερη ευρωπαϊκή ταινία μικρού μήκους στα Ευρωπαϊκά Κινηματογραφικά Βραβεία 2016 (European Film Awards). Γυρισμένο στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, το "Limbo" είναι "μια ταινία για τον φόβο και την ελπίδα", όπως λέει η σκηνοθέτις. "Δώδεκα αγόρια σε μια περιοχή περικυκλωμένη από παντού με νερό. Το μέρος αυτό μοιάζει πότε με λίμνη, πότε με θάλασσα. Ένας ξένος έρχεται, ένα αγόρι διαφορετικό από τα υπόλοιπα...". Και το κουφάρι μιας φάλαινας έχει ξεβραστεί στην ακτή...

Παραγωγοί του «Limbo» είναι η Μαρία Δρανδάκη και ο Ρον Ντάιενς, στη διεύθυνση φωτογραφίας είναι ο Γιώργος Καρβέλας, στο μοντάζ ο Γιάννης Χαλκιαδάκης και στη μουσική ο Λόρενς Ίνγκλις. Τα σκηνικά έκανε η Δάφνη Καλογιάννη, τα κοστούμια είναι της Βασιλείας Ροζάνα. Είναι η δεύτερη φορά μετά το «Washingtonia», το 2014, που η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη βάζει υποψηφιότητα για την καλύτερη ευρωπαϊκή ταινία μικρού μήκους.

Γεννημένη στην Κομοτηνή το 1983, η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη σπούδασε κινηματογράφο στη σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και πολύ γρήγορα κέρδισε την αναγνώριση για τη δουλειά της: Με τη μικρού μήκους ταινία της «Washingtonia» (2014) συμμετείχε στο επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα Μικρού Μήκους Ταινιών του Φεστιβάλ Βερολίνου, και έναν χρόνο αργότερα, με το "Yellow Fieber" συμμετείχε στο επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα Μικρού Μήκους Ταινιών του Φεστιβάλ του Λοκάρνο στην Ελβετία. Το καλοκαίρι του 2015 η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη μαζί με εννέα ακόμη νέους σκηνοθέτες από την Ευρώπη επελέγη για να παρουσιάσει τη δουλειά της στο πρόγραμμα Future Frames στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL