Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.5°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C19.4°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.6°C
0 BF 71%
H ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

H ατζέντα της ημέρας

Ο Θάνος Ανεστόπουλος στη Μονή Λαζαριστών

Ο Θάνος Ανεστόπουλος απόψε στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη ενορχηστρώνει και αποδίδει τα ομορφότερα τραγούδια από τη μουσική ανθοφορία των Διάφανων Κρίνων, καθώς και από την προσωπική του διαδρομή, με τη συνδρομή μιας πλειάδας εξαιρετικών μουσικών. Οι φίλοι και συνοδοιπόροι του Θάνου Ανεστόπουλου που θα συμμετάσχουν στην συναυλία θα αποδώσουν τις ενορχηστρώσεις του σε μουσικές των Michael Nyman, Nick Cave, Nina Simone, Tom Waits, Tindersticks και άλλων. Οι πόρτες ανοίγουν στις 8.30 μ.μ. Η συναυλία ξεκινά στις 9:30μ.μ

Αφιέρωμα στον Νικόλα Κάλας

Το περιοδικό «Μανδραγόρας» και οι Εκδόσεις Γαβριηλίδης διοργανώνουν μια βραδιά αφιερωμένη στον σημαντικό ποιητή, διανοητή, θεωρητικό της λογοτεχνίας και τεχνοκριτικό Νικόλα Κάλας (1907 - 1988). Για τον Κάλας θα μιλήσει ο κριτικός Αλέξης Ζήρας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, την οποία θα συντονίσει ο εκδότης του περιοδικού «Μανδραγόρας», Κώστας Κρεμμύδας. Στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Γαβριηλίδης, Αγίας Ειρήνης 17, 8.30 μ.μ

Η Συμφωνική της Αθήνας στο Μπενάκη

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε ένα αφιέρωμα στη σύγχρονη ελληνική δημιουργία στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς στις 9.00 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Χρήστου Σαμαρά, Απόστολου Παρασκευά, Νέστορα Τέηλορ, Νίκου Ξανθούλη και Μιχάλη Οικονόμου. Συμμετέχει η Χορωδία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Μουσική διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου.

«Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά»

Ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Γιάννης Παπαβασιλείου (Βλάχος), η Κατερίνα Τσιρίδου και ο Νίκος Πρωτόπαπας σμίγουν στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης», σε μια λαϊκορεμπέτικη βραδιά. Δεκελείας 20, Νέα Χαλκηδόνα στις 10.30 μ.μ. Αύριο την ίδια ώρα εμφανίζονται οι Σταυρούλα Μανωλοπούλου, Νίκος Τατασόπουλος και Νώε Ζαφειρίδης.

«Το Μίσος» στο Bios

Η ταινία του Mathieu Kassovitz, La Haine (To Μίσος), 1995 προβάλλεται στην ταράτσα του Bios (Πειραιώς 84). Η ταινία ακολουθεί 24 ώρες από την ζωή τριών νεαρών, στα λαϊκά προάστια του Παρισιού, μία ημέρα ύστερα από βίαιες εξεγέρσεις. Ο Βινς (Βενσάν Κασέλ), Εβραίος, ο Ουμπέρτ (Ουμπέρ Κουντέ), μποξέρ αφρικανικής καταγωγής, και ο Σαΐντ (Σαΐντ Ταγκμαουί), Άραβας, έχουν μεγαλώσει στα πολυπολιτισμικά προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας όπου ο ρατσισμός και η καταπιεστική δύναμη της αστυνομίας έχουν δημιουργήσει εντάσεις σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο. Ώρα έναρξης: 9.15 μ.μ.

«Μυστικά θαμμένα στη σιωπή»

Το βιβλίο της Κωνσταντίνας Πέτσα Μυστικά θαμμένα στη σιωπή (εκδόσεις Αλκυών), παρουσιάζεται στον χώρο των εκδόσεων, Ιπποκράτους 44, στις 7.00 μ.μ., από τους Βιβή Κοντοπούλου και Κάκια Ξύδη. Διαβάζει ο ηθοποιός Δημήτρης Βερύκιος.

Συναυλία στην ΕΡΤ1

Στις 11.00 μ.μ η ΕΡΤ1 θα μεταδώσει σε μαγνητοσκόπηση τη συναυλία που έδωσαν την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 (Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής) η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, η Χορωδία της ΕΡΤ και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Στη συναυλία παρουσιάστηκαν τα έργα των: Β. Α. Μότσαρτ: «Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα, αρ. 9, σε μι ύφεση μείζονα, KV 271» (Jeune Homme), Λ. Β. Μπετόβεν: «Ενάτη Συμφωνία». Σολίστ: Ντόρα Μπακοπούλου, Μυρτώ Παπαθανασίου, Μαργαρίτα Συγγενιώτου, Αντώνης Κορωναίος και Τάσος Αποστόλου. Μουσική διδασκαλία Χορωδίας ΕΡΤ: Νίκος Κοτροκόης. Μουσική διδασκαλία Χορωδίας Δήμου Αθηναίων: Σταύρος Μπερής. Μουσική διεύθυνση: Κάρολος Τρικολίδης.

Μπαλέτα Μοϊσέγιεφ

Τα φημισμένα ρωσικά μπαλέτα Μοϊσέγιεφ έρχονται στην χώρα μας στο πλαίσιο του αφιερωματικού Έτους Ελλάδος - Ρωσίας 2016, φέρνοντας εκτός από το κλασικό πρόγραμμα τους και μια δική τους προσέγγιση ελληνικών χορών, πάνω σε συνθέσεις μεγάλων μας μουσικών όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Βασίλης Τσιτσάνης και ο Σταύρος Ξαρχάκος. Ωδείο Ηρώδου Αττικού, απόψε και αύριο στις 9.00 μ.μ.

«Ανεκλήρωτες επιθυμίες»

Το βιβλίο της Τζένης Κολλάρου - Καλλέργη Ανεκπλήρωτες επιθυμίες (εκδόσεις Ωκεανός) παρουσιάζεται στο Public Συντάγματος στις 7.00 μ.μ. Στην παρουσίαση θα απευθύνουν χαιρετισμό οι Κώστας Πυλαρινός, πρόεδρος της ένωσης τ. βουλευτών και ευρωβουλευτών, Κική Σεγδίτσα, δημοσιογράφος, συγγραφέας και κριτικός κινηματογράφου. Θα μιλήσουν επίσης οι Κώστας Γεωργουσόπουλος, κριτικός θεάτρου, Τάσος Κουράκης, Α' αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλεξάνδρα Καππάτου, ψυχολόγος - παιδοψυχολόγος. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ζήνα Μαρία Κουτσελίνη.

«Το κόκκινο τανγκό»

Το βιβλίο των Κώστα Κουτσομύτη και Ευάγγελου Μαυρουδή Το Κόκκινο Τανγκό. Νίκος Ζαχαριάδης, η άνοδος και η πτώση ενός ηγέτη (εκδόσεις Κέδρος) παρουσιάζεται στον Ιανό (Σταδίου 24) στις 8.30 μ.μ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιάννης Σολδάτος, Πέτρος Τατσόπουλος. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Δημήτρης Λάλος. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Γιάννης Κουτσομύτης.

Ο 13ος άθλος του Ηρακλή

Mε αφορμή τη διευρυμένη δεύτερη έκδοση του βιβλίου του Γιάννη Παλαιολόγου The Thirteenth Labour of Hercules, στο Hub Events, Αλκμήνης 5, Πετράλωνα, πραγματοποιείται συζήτηση στις 7.30 μ.μ. με τους Αλέξη Παπαχελά, Μιράντα Ξαφά, Πέτρο Παπακωνσταντίνου, Marcus Walker.

Στο Θέατρο Κήπου

Στο Θέατρο του Κήπου (Νικ. Γερμανού, Θεσσαλονίκη) παρουσιάζεται η κωμωδία Το μήλο των Γιώργου Βάλαρη και Στέλιου Παπαδόπουλου. Πρωταγωνιστούν οι Αντώνης Λουδάρος, Ναταλία Δραγούμη, Γιώργος Κων/νου και Κώστας Βουτσάς.

Αφιέρωμα στα Παραβάν του Ζενέ

Στο πλαίσιο του ελληνικού Φεστιβάλ, πραγματοποιείται συζήτηση για τα Παραβάν του Ζενέ, από τις 6.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ. στην ΑΣΚΤ Αίθουσα De Chirico. Κεντρικός εισηγητής: Albert Dichy, επιστημονικός υπεύθυνος του IMEC. Με τη συμμετοχή Ελλήνων ερευνητών και της καλλιτεχνικής ομάδας. Συντονίζει η Δήμητρα Κονδυλάκη.

«Καλά και σήμερα»

Το βιβλίο της Σοφίας Νικολαΐδου Καλά και σήμερα (Μεταίχμιο) παρουσιάζεται στο Θεατράκι του Αδέσποτου (στην αυλή του συγκροτήματος Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Πέτρου & Παύλου) στα Γιαννιτσά, στις 7.00 μ.μ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι εκπαιδευτικοί Κική Δημητριάδου και Κάκια Παυλίδου και ο γιατρός Γιάννης Κακουλίδης. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τη συγγραφέα.

Bound στην ΑΣΚΤ

Η ομάδα χορού Footsteps Dance Company σε συνεργασία με το Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, παρουσιάζει την παράσταση Bound σε χορογραφία Γιώτας Πολυχρονοπούλου. Απόψε και αύριο στις 9.00 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL