Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Ο Haig Yazdjian με τη Χειμερινή Σύναξη Των Βιρτουόζων του

Σήμερα αρχίζει (και συνεχίζεται για τα επόμενα τρία Σάββατα) ένας κύκλος εμφανίσεων του Βασίλη Παπακωνσταντίνου σε ένα νέο συναυλιακό χώρο της Θεσσαλονίκης, το «Love/Casual Living». Τον αγαπημένο ερμηνευτή αρκετών γενεών θα συνοδεύει η μόνιμη πλέον πενταμελής μπάντα του (κιθάρα, πιάνο, βιολί, μπάσο και ντραμς) και η Φρόσω Στυλιανού στο τραγούδι και τα φωνητικά.

Σήμερα επίσης (και τα τρία επόμενα Σάββατα, μέχρι και τις 8 Φεβρουαρίου) ο Αρμένιος -αλλά πολιτογραφημένος Έλληνας, πλέον- ερμηνευτής, συνθέτης και δεξιοτέχνης στο ούτι Haig Yazdjian, με τη συνοδεία ενός εξαιρετικού πενταμελούς σχήματος (νέι / γιουκαλίλι / κρουστά, σάζι / ηλεκτρική λάφτα, πιάνο / keyboards, κοντραμπάσο και κρουστά) που ο ίδιος δικαίως αποκαλεί Χειμερινή Σύναξη Των Βιρτουόζων και σε ένα πρόγραμμα με τον υποσχόμενο τίτλο «Τα Λουλούδια Της Ερήμου», στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο».

Σήμερα πάντα, στο «Polis Art Café» (Στοά Του Βιβλίου), στις 7.30 το απόγευμα, η ζωντανή παρουσίαση του δίσκου «Εκόμισα εις την τέχνη», με δέκα ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη μελοποιημένα από τον συνθέτη -και ποιητή επίσης- Γιώργο Μαρινάκη, με τον ίδιο στο πιάνο και μια φλαουτίστα να συνοδεύουν τις ερμηνείες του Δημήτρη Κλειδά και της Ελένης Καταδάκη.

Σήμερα τέλος ο Δημήτρης Λάμπος και οι Απόγονοι, η πενταμελής μπάντα του (κιθάρα/κρουστά, τσέλο/μάντολα, φλάουτο/σαξόφωνο, κοντραμπάσο και ντραμς) με τη φιλική συμμετοχή του Νικόλα Πάντζαρη, παίζουν ζωντανά τραγούδια από τους δύο, μέχρι στιγμής, δίσκους του ξεχωριστού δημιουργού στο «In Vivo» (Χαριλάου Τρικούπη 79, Εξάρχεια).

Μια απόπειρα «αναζωογόνησης», αλλά σε πιο σύγχρονα, σημερινά πλαίσια της παλαιότερης αίθουσας συναυλιών της Αθήνας, εκείνης του ιστορικού φιλολογικού συλλόγου «Παρνασσός» στην πλατεία Καρύκη, με επτά συνολικά συναυλίες ξεκινάει την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου. Την αρχή κάνει ο Κ. Βήτα με ένα ακουστικό «Κονσέρτο», το οποίο θα περιλαμβάνει αποσπάσματα από το εικοσαετές, πλέον, έργο του, τόσο με τους Στέρεο Νόβα όσο φυσικά και από την προσωπική του πορεία, αλλά αυτή τη φορά χωρίς τους αγαπημένους του ηλεκτρονικούς ήχους και μόνο με το πιάνο και την ακουστική κιθάρα δύο άλλων μουσικών να συνοδεύουν τη φωνή και τη δική του κιθάρα.

Την ίδια ημέρα οι Opera Chaotique φέρνουν για ακόμη μια φορά το «Νέο Show Με τον Μαρκήσιο Ντε Σαντ» τους στο «Faust», αλλά στη συγκεκριμένη περίσταση το βασικό συναυλιακό τους σχήμα (που εκτός από το ίδιο το ντουέτο τραγούδι / πιάνο και ντραμς απαρτίζεται επίσης από μία μέτζο σοπράνο, έναν τσελίστα και έναν μίμο/performer) θα συμπληρώνουν ακόμα μία σοπράνο, μια... απλή τραγουδίστρια, ένας δεύτερος τενόρος/βιολιστής/performer (!) και δύο χορεύτριες. Υπερπαραγωγή δηλαδή, για τα δεδομένα τους που μάλλον θα έκανε και τον προαναφερθέντα Μαρκήσιο να χαμογελά ικανοποιημένος για το πόσο πιστοί είναι στο σαρκαστικό πνεύμα του...

Τέλος, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, στην αίθουσα «Παρνασσός», σειρά παίρνουν οι Μίλτος Λογιάδης και Χρήστος Ζερμπίνος με «Νυχτερινές Εξομολογήσεις» που θα κάνουν αμοιβαία και αντίστοιχα το πιάνο και το ακορντεόν τους.

Θ.Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL