Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.2°C
3 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C17.8°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 63%
Περί βιβλιοθηκών... και κινηματογράφου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περί βιβλιοθηκών... και κινηματογράφου

Και καθώς η ζωή επιστρέφει σταδιακά σε μια πιο ομαλή κατάσταση, οι βιβλιοθήκες της χώρας συνεχίζουν να προσφέρουν υπηρεσίες για όλους τους πολίτες. Μια τέτοια υπηρεσία θα παρουσιάσουμε σήμερα.

"Προβολές ταινιών στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκης Κοζάνης. Μια σειρά από ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές ταινίες για μικρούς και μεγάλους θα προβάλλει αυτό το καλοκαίρι η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, δίνοντας μια ευχάριστη νότα στη δύσκολη και ιδιόμορφη περίοδο που διανύουμε, στο πλαίσιο των Λασσανείων. Οι προβολές θα γίνονται στον πίσω αύλειο χώρο του νέου κτηρίου της ΚΔΒΚ (είσοδος από την οδό Ι. Δεληβάνη), θα ξεκινούν στις 9.30 το βράδυ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους. Θα προβάλλονται εναλλάξ παιδικές ταινίες και ταινίες για μεγάλους ξεκινώντας με την ταινία "20.000 λεύγες κάτω από τη Θάλασσα".

Οι προβολές θα λάβουν χώρα σε δύο εβδομάδες, εκ των οποίων η πρώτη θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 13 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 17 Ιουλίου και η δεύτερη τη Δευτέρα 24 Αυγούστου μέχρι και την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020, εξαιρουμένης της Τρίτης 25.8".

Η βιβλιοθήκη που ψάχνει να βρει τρόπους επαφής με το κοινό της και εκμεταλλεύεται όλους τους χώρους της για να καταφέρει να επιτελέσει τον ρόλο της στη σύγχρονη εποχή: σημείο συνάντησης των μελών της κοινότητας που εξυπηρετεί. Στο συγκεκριμένο σημερινό παράδειγμα μπορούμε να δούμε την ανάπτυξη υπηρεσιών στον προαύλιο χώρο μιας βιβλιοθήκης, υπηρεσιών που φέρνουν τους πολίτες σε επαφή με την τέχνη του κινηματογράφου.

Έχουμε υπογραμμίσει τακτικά σ’ αυτή εδώ τη στήλη ότι στο κέντρο της βιβλιοθήκης βρίσκονται τα βιβλία, η γραπτή πληροφορία και η γνώση. Όμως οι δράσεις της απλώνονται, με κέντρο τη συλλογή της, στην προσφορά υπηρεσιών προς τα μέλη της κοινότητας που εξυπηρετεί, καθιστώντας την έτσι κομβικό σημείο στη ζωή μιας πόλης. Μέσα από τη βιβλιοθήκη (και το "μέσα" εδώ είναι νοητικό, όχι διάσταση χώρου, μια και η δράση που παρουσιάζουμε βρίσκεται "έξω" από τη βιβλιοθήκη) τα μέλη της κοινότητας έρχονται σε επαφή με τα έργα λόγου, τέχνης και επιστήμης όλης της ανθρωπότητας, καθώς επίσης έρχονται και σε επαφή μεταξύ τους.

Αν η αυλή μιας βιβλιοθήκης μπορεί να γίνει το στέκι των κατοίκων της πόλης της Κοζάνης τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες, μπορεί εύκολα να γίνει και το σημείο αναφοράς τους για όλο το έτος. Οι κινηματογραφικές ταινίες θα αποτελέσουν μια διέξοδο για τους ανθρώπους τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, μια διέξοδο συνυφασμένη με την τέχνη και τη βιβλιοθήκη. Κι αυτός είναι ένας ρόλος που καλούνται και μπορούν να παίξουν οι βιβλιοθήκες σήμερα.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL