Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Με φροντίδα στους δημιουργούς και στην τέχνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με φροντίδα στους δημιουργούς και στην τέχνη

Προσπερνώντας την αμηχανία των πρώτων ημερών του σχεδιασμού της διοργάνωσης, που έγινε υπό την αγωνία και τα ερωτήματα για την πανδημία, οι «Νύχτες Αλληλεγγύης» επιστρέφουν από τις 17 Ιουλίου κι αυτό το καλοκαίρι στη Ρεματιά, σε πείσμα των καιρών και προσανατολισμένες στη στήριξη των δημιουργών.

«Οι μέρες που υποχρεωθήκαμε να μείνουμε κλεισμένοι και κλεισμένες στα σπίτια μας ήταν μέρες που μας έδειξαν πόσο ανάγκη έχουμε τους δημιουργούς» σημειώνει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού στο Χαλάνδρι Σέργιος Γκάκας, προσθέτοντας πως «τα βιβλία, οι ταινίες, η μουσική, τα μαγνητοσκοπημένα θεατρικά έργα έκαναν για όλους και όλες μας ελαφρύτερη την περίοδο της καραντίνας. Μας έκαναν περισσότερο από ποτέ να νιώσουμε ότι ο πολιτισμός, οι τέχνες δεν είναι είδος πολυτελείας, ότι οι δημιουργοί και τα έργα τους κάνουν την καθημερινότητά μας λιγότερο ανυπόφορη, ότι μας βοηθούν ν’ αντισταθούμε σε συστήματα και εξουσίες που απειλούν να διαλύσουν τις ζωές μας. Με προσήλωση σ’ αυτές τις σκέψεις διοργανώσαμε τις φετινές ‘Νύχτες Αλληλεγγύης’».

Καλοκαίρι με χορό, θέατρο, μουσική και εκδηλώσεις για παιδιά

Οι «Νύχτες Αλληλεγγύης» ξεκινούν την Παρασκευή 17 Ιουλίου με μια μουσική βραδιά από τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι που ερμηνεύει ο Βασίλης Γισδάκης με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου (Θ)έρως υπό τη διεύθυνση του Κώστα Ιωαννίδη.

* Το Σάββατο 18 Ιουλίου παρουσιάζεται η «Ελένη» του Γ. Ρίτσου, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη και με ερμηνεύτρια την Βερόνικα Αργέντζη.

* Η Κυριακή 19 Ιουλίου είναι αφιερωμένη στα παιδιά, καθώς η Ομάδα «Κοπέρνικος» παρουσιάζει συναυλία με συνταξιδιώτες μια πραγματική μάγισσα, μια ολόκληρη φάλαινα, τους Πειρατές της Τσιχλόφουσκας, χιλιάδες Κινέζους και την άγρια φυλή των Κάμα Τούμπα!

* Μελωδίες των Αττίκ, Κώστα Γιαννίδη, Μιχάλη Σουγιούλ, που συνδυάζονται θεματικά με τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, του Άκη Πάνου, αλλά και του Μίκη Θεοδωράκη, του Δήμου Μούτση, των Beatles και του Λέοναρντ Κοέν, παρουσιάζει τη Δευτέρα 20 Ιουλίου ο Γιώργος Περού.

* Το «Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη, με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση, φιλοξενείται την Τρίτη 21 Ιουλίου, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη.

* Αφιερωμένο στον Μπετόβεν, με αφορμή τα 250 χρόνια από τη γέννησή του, είναι το ρεσιτάλ του πιανίστα Βασίλη Τσαμπρόπουλου την Τετάρτη 22 Ιουλίου.

* «Πάμε σαν άλλοτε» είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης με ελαφρά τραγούδια και άριες από οπερέτες της περιόδου του τέλους των Βαλκανικών Πολέμων μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του ’50, την Παρασκευή 25 Ιουλίου.

* Οι στίχοι του Λόρκα συναντούν μελωδίες και παραδοσιακά τραγούδια από το Μεξικό, τη Χιλή, το Περού, τις Άνδεις, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, τραγούδια των Σεφαραδιτών και των Τσιγγάνων, το Σάββατο 25 Ιουλίου με τους Μάνο Αβαράκη και Ναταλία Κωτσάνη, πλαισιωμένους από ομάδα μουσικών.

* Την Κυριακή 26 Ιουλίου το συγκρότημα Ξέμπαρκοι Καιροί - Ήχοι Εξόριστοι θα τραγουδήσει ποιήματα του Ν. Καββαδία και τη Δευτέρα 27 του μήνα θα συμβεί η φανταστική συνάντηση της Κάλλας με τη Βέμπο στο «Ακροπόλ Παλλάς ’61» με ερμηνεύτριες τις Ειρήνη Καράγιαννη και Αργυρώ Καπαρού.

* Βραδιά μαράκας την Τρίτη 28 Ιουλίου από τους Μarakaibo Percussion, ένα βιωματικό εργαστήρι μουσικής για παιδιά από 7 έως 12 ετών, και ακολουθεί η παράσταση «Νίκος Καζαντζάκης - Όφις και Κρίνο» με τους Χρήστο Θάνο και Ηρώ Μπέζου.

* Η παράσταση για βρέφη «Αβγώ Ikiru παρουσιάζεται την Τετάρτη 29 Ιουλίου από τη Στέλλα Σαρέφογλου. Ακολουθεί στις 9.30 μ.μ. παράσταση οργανικής μουσικής με τους Paul Goodman και Αλέξη Νόνη. Στις 10.30 μ.μ. η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου τραγουδά τραγούδια κέλτικα, ρεμπέτικα, παραδοσιακά ελληνικά και άλλων χωρών.

* Η παράσταση κουκλοθεάτρου «Κοσκινοαρμενίζοντας» παρουσιάζεται στις 30 Ιουλίου από το Θέατρο Ανάποδα. Ακολουθούν οι Alone Together Trio με ήχους από την αμερικανική κλασική τζαζ σκηνή.

* Στις 31 Ιουλίου η παράσταση «Αντιγόνη - Αυτό τουλάχιστον το μπορώ» σε σκηνοθεσία Κώστα Μπάρα.

Ο Αύγουστος στη Ρεματιά περιλαμβάνει επίσης πολύ χορό, θέατρο, μουσική και εκδηλώσεις για παιδιά.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL