Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.8°C26.6°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
26 °C
24.2°C27.9°C
4 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C25.9°C
4 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.3°C24.7°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
30 °C
28.4°C29.9°C
0 BF 19%
Οι εκλογές των αρχαιολόγων σε... καραντίνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι εκλογές των αρχαιολόγων σε... καραντίνα

Είπαν αμάν οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού μέχρι η πολιτική ηγεσία του να καταλάβει την επικινδυνότητα της Covid-19 για τη δημόσια Υγεία, στις αρχές της πανδημίας, και να λάβει έγκαιρα όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα, να εφαρμόσει δηλαδή τα πρωτόκολλα του υπουργείου Υγείας. Και τώρα, που τελειώσαμε με την καραντίνα και τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι λειτουργούν κανονικά και με τις δέουσες προφυλάξεις, οι εκλεκτοί της υπουργού ξαναθυμήθηκαν τον κορωνοϊό. Τυχαία;

Ο Κωνσταντίνος Κίσσας, λοιπόν, εκλεκτός της υπουργού, η οποία προσφάτως τον διόρισε διευθυντή της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου παρά το γεγονός ότι είναι υπόδικος μαζί με 16 ακόμα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου Αλληλοβοήθειας για τις «αμαρτίες» με τα πλαστά δάνεια της περιόδου 2012-2014, φαίνεται πως βρήκε πρόσφορο άλλοθι στον κορωνοϊό για να μπλοκάρει τις εκλογές του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Επιχειρώντας να αναβληθούν οι εκλογές που έχουν προκηρυχθεί για την επόμενη Δευτέρα 29 Ιουνίου, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα για την αναβολή τους τον Σεπτέμβριο επικαλούμενος λόγους δημόσιας υγείας λόγω της Covid-19! Η σχετική νομολογία που ψηφίστηκε τον Μάιο προβλέπει ότι η θητεία οργάνων διοίκησης των συνδικαλιστικών ενώσεων ή σωματείων που έχει λήξει λόγω κορωνοϊού παρατείνεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Στην προκειμένη περίπτωση προφανώς η Covid-19 είναι το πρόσχημα.

Φαίνεται πως στα εκλογομαγειρέματα η παράταξη της καρδιάς της υπουργού και του συνεργάτη της Γιάννη Τσακοπιάκου, γνωστού από τα έργα και τις ημέρες του στη διοίκηση του αμαρτωλού Ταμείου Αλληλοβοήθειας και νυν προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΥΠΠΟ, αποδεικνύεται ότι δεν είναι και τόσο δημοφιλής στους ίδιους τους υπαλλήλους του υπουργείου. Έτσι, με την πρόφαση του κορωνοϊού, η παράταξη επιδιώκει παράταση μήπως μαζέψει καμιά ψήφο.

Την ώρα δηλαδή που ο τουρισμός έχει ανοίξει, ταξίδια από το εξωτερικό γίνονται κανονικά και το ίδιο το υπουργείο προσδοκά επισκέπτες στις δομές του από την αλλοδαπή, αίφνης η δημόσια υγεία κινδυνεύει από τις εκλογές των αρχαιολόγων. Βρε τι κάνουν τα ψηφαλάκια.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL