Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C21.3°C
4 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C17.7°C
4 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
17.1°C18.8°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C21.4°C
1 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C19.6°C
0 BF 48%
Έβαλαν τον ελεγχόμενο από τη Δικαιοσύνη υπεύθυνο διαφθοράς!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έβαλαν τον ελεγχόμενο από τη Δικαιοσύνη υπεύθυνο διαφθοράς!

Διαρκώς μας εκπλήσσει το υπουργείο Πολιτισμού για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την αριστεία και τη λειτουργία του επιτελικού κράτους. Με υπουργική απόφαση που «παρατύπως», σύμφωνα με τον Ενιαίο Σύλλογο Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ, δεν δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, την περασμένη Παρασκευή η υπουργός Πολιτισμού τοποθέτησε στη θέση του διευθυντή της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου τον αρχαιολόγο και πανεπιστημιακό Κωνσταντίνο Κίσσα, που ταυτοχρόνως, ως διορισμένο μέλος του Δ.Σ. του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη μαζί με 16 ακόμα μέλη του για τις «αμαρτίες» της περιόδου 2012-2014. Τότε δηλαδή που χορηγούνταν πλαστά δάνεια σε υπαλλήλους του υπουργείου χωρίς οι ίδιοι όχι απλώς να τα έχουν λάβει, αλλά ούτε καν να τα έχουν ζητήσει.

Η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, όπως είναι γνωστό, μετά από διαχειριστικό έλεγχο, είχε ασκήσει δίωξη στους 17 για πέντε κακουργήματα, αυτά της πλαστογραφίας, της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, της απιστίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) και της εγκληματικής οργάνωσης.

Η υπουργός Πολιτισμού τώρα διορίζει τον Κ. Κίσσα διευθυντή της ΜΕΕ,  ενώ παράλληλα τον τοποθέτησε και ως τακτικό μέλος του ΚΑΣ στη θέση του Βλάση Κουμούση που αποπέμφθηκε, με πρόσχημα τη λήξη της θητείας του, αφού είχε μειοψηφήσει στο μεγάλο ζήτημα της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου στο μετρό Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και στο ανάλογο ζήτημα των «Δεσμωτών» του Φαλήρου.

Για το θέμα, που ήρθε στη δημοσιότητα από δημοσίευμα site, ο Ενιαίος Συλλόγος Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ υπογραμμίζει αφ’ ενός ότι «αυτονόητα υπερασπίζεται το τεκμήριο της αθωότητας», ωστόσο επισημαίνει ότι «εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά», καθώς η συγκεκριμένη Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου έχει στις αρμοδιότητές της (Ν.4622/2019), μεταξύ άλλων, «τον εντοπισμό και την άμεση και αποτελεσματική διερεύνηση και εξιχνίαση υποθέσεων παράτυπης συμπεριφοράς, παραβίασης της ακεραιότητας και διαφθοράς, η οποία συντελείται με την εμπλοκή υπαλλήλων του υπουργείου ή των εποπτευόμενων φορέων σε ποινικά αδικήματα και πειθαρχικά παραπτώματα».

Ο Κωνσταντίνος Κίσσας δηλώνει ότι είχε άγνοια για τον διορισμό του ως διευθυντή της ΜΕΕ του ΥΠΠΟΑ, ενώ κάνει λόγο για «προσπάθεια σπίλωσης», η οποία θεωρεί ότι οφείλεται «στην επιλογή μου ως τακτικού μέλους στη νέα σύνθεση του ΚΑΣ» και στον «ορισμό μου ως προϊστάμενου Διεύθυνσης στη Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου του ΥΠΠΟΑ». Προαναγγέλλει δε ότι θα καταθέσει «μήνυση και αγωγή και έτσι θα αποκαλυφθούν οι κουκουλοφόροι που κρύβονται πίσω από τα ψευδώνυμα των δημοσιευμάτων». Ανακοίνωση εξέδωσε επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο ΥΠΠΟ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL