Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Διαδικτυακή συνάντηση μεγάλων κινηματογραφικών φεστιβάλ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαδικτυακή συνάντηση μεγάλων κινηματογραφικών φεστιβάλ

Μεταξύ των προβολών ξεχωρίζει η ψηφιακή παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Crazy World», η οποία εντυπωσίασε το κοινό στο πρόγραμμα Midnight Madness του TIFF 2019
Η πανδημία και οι περιορισμοί που επέβαλε στις μεγάλες διοργανώσεις τέχνης και πολιτισμού, οι περισσότερες από τις οποίες ανεστάλησαν και ακυρώθηκαν, έφερε στην επιφάνεια πρωτοβουλίες όπως οι διαδικτυακές μεταδόσεις και συνεργασίες. Έτσι, από σήμερα και για δέκα μέρες, πρώτη φορά, ορισμένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, τα περισσότερα από τα οποία δεν πραγματοποιήθηκαν, ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσφέρουν, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας YouTube, πρεμιέρες ταινιών σε παγκόσμια πρώτη προβολή. Πρόκειται για εικοσιένα Φεστιβάλ Κινηματογράφου απ’ όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων τα Φεστιβάλ Καννών, Βενετίας, Τορόντο κ.ά., που, υπό τον τίτλο «We Are One: A Global Film Festival», ξεκινούν τις προβολές ταινιών που το σινεφίλ κοινό περίμενε με ανυπομονησία.

Μεταξύ των προβολών ξεχωρίζει η ψηφιακή παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Crazy World», η οποία εντυπωσίασε το κοινό στο πρόγραμμα Midnight Madness του TIFF 2019, η διαδικτυακή πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ «Ricky Powell: The Individualist», η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Motorcycle Drive By» των Third Eye Blind κ.ά.

Το πρώτο αυτό διαδικτυακό κινηματογραφικό φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης συζητήσεις και master class με δημοφιλείς σκηνοθέτες και ηθοποιούς όπως ο Φράνσις Φορντ Κόπολα, ο Στίβεν Σόντενμπεργκ, ο Τσάκι Τσαν κ.ά.

Στο πρόγραμμα του «We Are One: A Global Film Festival», που θα διαρκέσει έως και τις 7 Ιουνίου, συμμετέχουν 35 χώρες, με 23 ταινίες και 8 ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, 57 ταινίες μυθοπλασίας και 15 ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, 15 συζητήσεις, master class και μουσικές συναυλίες.

«Όταν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο κλήθηκε να συμμετάσχει στο 'We Are One', απαντήσαμε ναι, οπωσδήποτε» δήλωσε η Ζοάνα Βισέντσι, επικεφαλής και εκτελεστική διευθύντρια του διεθνούς κινηματογραφικού θεσμού.

«Συνεργαζόμαστε αρμονικά με τους συναδέλφους όλων των Φεστιβάλ που συμμετέχουν, καθώς και με την κινηματογραφική βιομηχανία για να προσφέρουμε ένα εξαιρετικό περιεχόμενο στους λάτρεις του κινηματογράφου σε όλο τον κόσμο. Το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει μερικές από τις καλύτερες φεστιβαλικές προτάσεις» υποστήριξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL