Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Ακρόπολη απαιτεί προστασία και όχι επικοινωνιακή διαχείριση

«Διαχρονική αδράνεια» για την πολεοδομική προστασία της Ακρόπολης με ευθύνη της Λ. Μενδώνη - Ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της περιοχής της Ακρόπολης ζητούν 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

«Ουσιαστικά μέτρα» για την προστασία της περιοχής της Ακρόπολης από την ανεξέλεγκτη δόμηση ζητούν με ερώτησή τους προς τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων κι οι αρμόδιοι τομεάρχες Σωκράτης Φάμελλος και Πάνος Σκουρολιάκος.

Με αφορμή την υπόθεση του ξενοδοχείου της Φαλήρου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουν την «διαχρονική αδράνεια για τη θεσμοθέτηση πλαισίου πολεοδομικής προστασίας στην ευρύτερη ζώνη γύρω από την Ακρόπολη», με την Λίνα Μενδώνη να έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης λόγω της μακράς θητείας της ως γενική γραμματέας κι υπουργός Πολιτισμού.

«Η Ακρόπολη απαιτεί προστασία και όχι επικοινωνιακή διαχείριση» τονίζουν οι 36 βουλευτές επισημαίνοντας τις ενέργειες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όταν οι φορείς αντέδρασαν στην κατασκευή του ξενοδοχείου της Φαλήρου. «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε όσα δεν είχαν γίνει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την πλήρη προστασία της περιοχής περιμετρικά της Ακρόπολης» σημειώνουν οι 36 βουλευτές κατηγορώντας τα στελέχη της κυβέρνησης ότι «ακόμη και σήμερα, συνεχίζουν να μη προστατεύουν πλήρως το μνημείο».

Ερωτήματα για την στάση της κυβέρνησης σχετικά με το ξενοδοχείο της Φαλήρου

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι μεθόδευσε εσπευσμένη έγκριση από το ΚΑΣ μεγαλύτερου ύψους για το ξενοδοχείο της οδού Φαλήρου 5 κι ότι όρισε το μέγιστο ύψος στα 21 μέτρα και όχι στα 17,5 μέτρα που περιείχε η ΚΥΑ αναστολής. Παράλληλα, οι 36 βουλευτές επισημαίνουν ότι ο αρμόδιος υφυπουργός Περιβάλλοντος «με δηλώσεις του εκφράζει αμφιβολίες για την καθαίρεση των ορόφων του επίμαχου ξενοδοχείου Φαλήρου-παρόδου Συγγρού». Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιούνται ακόμα γιατί στη Συγγρού το ύψος ορίζεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος «στα 27 μέτρα και όχι χαμηλότερα;»

Οι 36 βουλευτές ρωτούν επίσης «σε ποιο στάδιο βρίσκεται η προετοιμασία του συνολικού πλαισίου προστασίας με επανεξέταση των όρων δόμησης και των χρήσεων γης της ευρύτερης περιοχής Μακρυγιάννη Κουκάκι, που δρομολόγησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», καθώς κι αν οι «παραλείψεις» της κυβέρνησης σχετίζονται με τις επιδιώξεις της για «ξενοδοχοποίηση» του Κέντρου της Αθήνας.

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις