Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Υποστελέχωση, προχειρότητα και επισφαλείς λύσεις

Εργαζόμενοι ΕΜΣΤ κατά υπουργείου Πολιτισμού:

Τρεις ημέρες πριν το δοκιμαστικό άνοιγμα του ΕΜΣΤ, τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, το σωματείο εργαζομένων κατηγορεί το υπουργείο Πολιτισμού για «πρόχειρες και επισφαλείς λύσεις». Μιλά για αδυναμία λειτουργίας, καθώς δεν εξασφαλίζονται οι απαραίτητοι όροι και οι αναγκαίες προϋποθέσεις «που εγγυώνται στο κοινό την ποιοτική και εύρυθμη λειτουργία ενός μεγάλου μουσείου σύγχρονης τέχνης όπως το ΕΜΣΤ».

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στους τομείς της φύλαξης, της καθαριότητας και της εξυπηρέτησης του κοινού», αναφέρουν την εξαιρετικά αργή στελέχωση του μουσείου, «κυρίως μέσω της κινητικότητας ή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου», και απαριθμούν συγκεκριμένα τμήματα, «κομβικά για τη λειτουργία του Μουσείου», που τα χαρακτηρίζουν «δραματικά υποστελεχωμένα».

Προτείνουν μάλιστα ως «μόνη ουσιαστική λύση για το συγκεκριμένο πρόβλημα» την «άμεση κάλυψη των οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό και την αύξησή τους στις 154 από τις 88 (που προβλέπει ο υπάρχων ιδρυτικός νόμος)».

Επισημαίνουν επίσης πως «δεν έχει αναληφθεί καμία πρωτοβουλία προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα της διάρθρωσης του φορέα και της εφαρμογής του οργανογράμματος».

Την ίδια ώρα, υπογραμμίζουν πως δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση για το πότε και με ποια διαδικασία θα γίνει η τοποθέτηση της νέας διεύθυνσης, χαρακτηρίζοντας την επιλογή της «λύσης» του μεταβατικού διευθυντή «ατελέσφορη και προβληματική».

Τέλος, εκφράζουν τη δυσφορία και την έκπληξή τους για το ότι έμαθαν, όπως λένε, την ημερομηνία έναρξης της δοκιμαστικής λειτουργίας του Μουσείου από τον Τύπο.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στρατός και «ανοσία της αγέλης»

Στην τηλεόραση βγήκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, για να απαντήσει στο χθεσινό ρεπορτάζ της «Αυγής» από το οποίο τεκμηριώνεται ότι στον στρατό υπάρχει σοβαρή έλλειψη μέσων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις