Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Σ. Κραουνάκης: Εντεταλμένη να ξεπουλήσει τη χώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη (ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Κραουνάκης: Εντεταλμένη να ξεπουλήσει τη χώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη (ηχητικό)

«Για ‘μένα ημέρα των ερωτευμένων είναι κάθε μέρα» λέει ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο οποίος αύριο, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, θα είναι μαζί με τη Σπείρα στο Ηράκλειο, για μία και μοναδική παράσταση στο θέατρο Αστόρια.

Ο ίδιος είναι ερωτευμένος με την κωμωδία. Αυτό τουλάχιστο εξομολογήθηκε μιλώντας στον Βασίλη Σπυριδάκη και στην εκπομπή #Ραδιουργίες του Κόκκινου Κρήτης 88,4 fm. Μίλησε επίσης για τον αγώνα που δίνει μαζί με συναδέλφους του, για τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών, σχολίασε το μέχρι σήμερα κυβερνητικό έργο αλλά και τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στα μελλοντικά του σχέδια και υποσχέθηκε την επιστροφή του στη συχνότητα του Κόκκινου.

https://www.youtube.com/embed/HAV3cRrveKk

Η αυριανή παράσταση στο Ηράκλειο θα είναι η 110η με τους Σπείρα. Τα τελευταία τρία χρόνια ταξίδεψε σε πολλές περιοχές της χώρας, σπάζοντας τα ταμεία όπου παρουσιάστηκε. Σε αυτή την πορεία «δεν έμεινε ποτέ ίδια» λέει ο Σταμάτης Κραουνάκης και «σήμερα είναι η καλύτερή μας στιγμή. Δεν έχει κουραστεί μέσα μας. Είναι ένα πάρτι, ένα γλέντι ελληνικό».

«Δεν μασάμε»!

Μιλώντας για την πολύμηνη προσπάθεια των καλλιτεχνών να στήσουν την ΕΔΕΜ (Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής) ο Σταμάτκης Κραουνάκης εξήγησε ότι ο ίδιος ανήκει «στην ομάδα κρούσης των έξι ανθρώπων που έτρεξαν πολύ. Δεν είμαι στα συμβούλια, έκανα τη φανερή ντουντούκα. Ήμουν ο φιτιλάκιας. Όμως δεν έγινε κάτι εσκεμμένα, γιατί βρεθήκαμε σε πολύ δύσκολη θέση. Και είχαμε να κάνουμε με χέστες, που όταν δεν μπορούν να ελέγξουν κάτι χέζονται και μετά περνάνε στον ρεβανσισμό. Αλλά θα το πω με κεφαλαία: ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ!

Η κ. Μενδώνη, μετά από πολλή πίεση, έδωσε την άδεια και τώρα καθυστερεί έξι μέρες το σχετικό ΦΕΚ. Για άλλα κι άλλα, όταν είναι να κρύψουν λεφτά και κλεμμένα, το κάνουν σε μία ώρα. Όμως ξέρουμε ότι με τις μάχες κερδίζονται τα πράγματα, δεν γίνεται αλλιώς».

Κατά την άποψη του Σταμάτη Κραουνάκη «στο νέο τοπίο χρήσης μουσικής, με τις μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες, αυτό που συμφέρει είναι να βάλουν στην μπάντα τους μικρο-δημιουργούς. Να τους εγκλωβίσουν σε εκδότες, ώστε οι απρόσωπες πλατφόρμες να ψωνίζουν από τους εκδότες τα πακέτα των δημιουργών και στους ίδιους να δίνουν ψίχουλα… Προσωπικά προτιμώ, αντί να μας ψωνίσει ένας μεσάζοντας, να τα δώσω όλα δωρεάν στον ελληνικό λαό».

Μιλώντας για τις προτεραιότητες της ΕΔΕΜ, ο Σταμάτης Κραουνάκης είπε ότι «πρώτη δουλειά που θα κάνουμε είναι ανατιμολόγηση της λίστας των χρηστών, για να μην πληρώνει το ίδιο ένα μαγαζί δέκα τετραγωνικών με ένα ξενοδοχείο ή μία αεροπορική εταιρεία, ούτε ένας τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός το ίδιο με ένα μιντιακό μεγαθήριο».

«Εντεταλμένη να ξεπουλήσει τη χώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Ιδιαίτερα σκληρός εμφανίστηκε ο Σταμάτης Κραουνάκης με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Με το ένα μετά το άλλο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπουλάει τη χώρα. Είναι εντεταλμένη γι’ αυτό. Όσο όμως αντισταθούμε και όσο φωνάξουμε θα τους αναγκάσουμε να τα πάρουν πίσω. Γιατί μόλις φοβηθούν τα παίρνουν πίσω. Δεν χρειάζεται να έχουμε εμείς φόβο. Όχι στον φόβο!», είπε ο Σταμάτης Κραουνάκης και υπενθύμισε την αντιμετώπιση που είχε ο κ. Μηταράκης από πολίτες της Χίου: «Είδατε τι έγινε με τον Μηταράκη στη Χίο; Του επιτεθήκαν νεοδημοκράτες. Σε λίγο καιρό οι νεοδημοκράτες θα τσαμπουκαλεύουν τους ανθρώπους του Μητσοτάκη στο δρόμο.

Άλλωστε μετά την προβοκάτσια που έκανα στο υπουργείο Πολιτισμού και τις επιθέσεις που δέχθηκα, οι περισσότεροι από όσους έγραψαν για να με στηρίξουν ήταν νεοδημοκράτες και κάποιοι μάλιστα υπουργοί».

Παρά τις συχνές και σκληρές επιθέσεις στη ΝΔ, πάντως, πολλοί νεοδημοκράτες πάνε στις παραστάσεις του Σταμάτη Κραουνάκη. «Είχε έρθει μια παρέα προ ημερών και έκανα ένα σχόλιο κάποια στιγμή, οπότε γυρίζει μια κυρία που καθόταν μπροστά και είπε στους διπλανούς της ‘καλέ, αυτός είναι κομμουνιστής’!»

Ο Στ. Κραουνάκης δεν χαρίζεται ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Στο θέμα του αγώνα των δημιουργών για τα πνευματικά δικαιώματα και τη σύσταση της ΕΔΕΜ, κατονόμασε ως «κύρια υπεύθυνη» την Λυδία Κονιόρδου, καθώς όπως είπε «όλο το θέμα ήταν στα χέρια της». Αναφερόμενο στη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταμάτης Κραουνάκης είπε ότι γελάει και περιορίστηκε σε ένα ιδιαίτερα αιχμηρό σχόλιο: «Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει. Το δέντρο χρειάζεται κλάδεμα. Αν δεν κλαδευτεί θα σαπίσει».

«Το Κόκκινο είναι κομμάτι της καρδιάς μου»

Δηλώνει πάντως έτοιμος να επανέλθει στη συχνότητα του Κόκκινου, καθώς όπως λέει, είναι κομμάτι της καρδιάς του: «Το Κόκκινο είναι οι φίλοι μου, η αγάπη μου, οι άνθρωποι με τους οποίους συνεννοούμαι. Είναι κομμάτι μου αναπόσπαστο. Και τις δυσκολίες που πέρασα ήταν για μένα μία καλή άσκηση. Μου λείπετε όλοι, πολύ. Καμαρώνω το δίκτυο του Κόκκινου σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα εσάς στην Κρήτη και την Καβάλα»!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL