Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
4 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.2°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.0°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.8°C
4 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.8°C24.1°C
4 BF 30%
"Να δώσει λύση στο αδιέξοδο που προκάλεσε"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Να δώσει λύση στο αδιέξοδο που προκάλεσε"

"Η υπουργός Πολιτισμού αδυνατεί να αναμετρηθεί με το έργο μας. Έχει άραγε αντιληφθεί σε ποιο σημείο έχει οδηγήσει τα πράγματα με τους άστοχους χειρισμούς της; Αντί να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, ας αναλάβει τις ευθύνες της και ας δώσει λύση στο αδιέξοδο που η ίδια έχει προκαλέσει" επισημαίνει ο πρ. υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής σε ανακοίνωσή του, απαντώντας στο χθεσινό δελτίο Τύπου του υπουργείου, με το οποίο "η υπουργός Πολιτισμού επιτίθεται με σκαιό τρόπο στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ" προσπαθώντας "να βρει καταφύγιο στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, τον διχαστικό λόγο και την τοξικότητα που χαρακτηρίζουν το καθεστωτικό ήθος και ύφος της διακυβέρνησης Μητσοτάκη".

Αν κάτι "ναρκοθέτησε" ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει ο Κ. Στρατής, είναι η "'κανονικότητα' της παλιάς ΑΕΠΙ και της κάθε νέας ΑΕΠΙ, που φαίνεται ότι κάποιοι επιδιώκουν να επαναφέρουν".

Και στη συνέχεια αναφέρει ένα προς ένα τα βήματα της προηγούμενης κυβέρνησης, ξεκινώντας από το "απαραίτητο ρυθμιστικό πλαίσιο με την ενσωμάτωση ευρωπαϊκής Οδηγίας στην ελληνική νομοθεσία, κατοχυρώνοντας τους δημιουργούς σε σειρά κρίσιμων ζητημάτων". Υπενθυμίζει ότι "βάλαμε τέλος στην κακοδιαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων μουσικής από την ΑΕΠΙ, προχωρήσαμε στον έλεγχο της εταιρείας, ο οποίος οδήγησε στην άσκηση ποινικών διώξεων στους ιδιοκτήτες της για βαριά κακουργήματα, στην τοποθέτηση επιτρόπου και τελικά στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας της. Βάλαμε στόχο για τη μετά ΑΕΠΙ εποχή να υπάρξει ένας αυτοδιοικούμενος οργανισμός των δημιουργών". Επιπλέον "προχωρήσαμε ως λύση έκτακτης ανάγκης στο μεταβατικό σχήμα της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης (ΕΥΕΔ), υπό την σκέπη του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ)", ενώ "διασφαλίσαμε το αρχείο με τα δεδομένα των έργων των δημιουργών και κρατήσαμε ζωντανό το σύστημα είσπραξης και διανομής των πνευματικών δικαιωμάτων τους, που ήταν απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου να καταστεί εφικτός ένας οργανισμός τους".

Καταλήγοντας καλεί την υπουργό "να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει λύση στο αδιέξοδο που η ίδια έχει προκαλέσει".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL