Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Καλλιόπη Βέττα: / Τέχνη και μουσική αντίβαρο στα "πολιτιστικά σκουπίδια"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καλλιόπη Βέττα: / Τέχνη και μουσική αντίβαρο στα "πολιτιστικά σκουπίδια"

Κοντά στους μαθητές των μουσικών σχολείων της Αττικής βρέθηκαν η Καλλιόπη Βέττα και η Μπέτυ Σκούφα

"Τα μουσικά και τα καλλιτεχνικά σχολεία είναι πολιτισμός" έγραφε το πανό των μαθητών στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος που οργάνωσαν η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων Αττικής και η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

"Αυτό που είδαμε γραμμένο στο πανό των παιδιών είναι απόλυτα αληθές. Η καλλιτεχνική και η μουσική παιδεία επηρεάζει ολιστικά τα παιδιά και τα βοηθάει να διαμορφώσουν μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη προσωπικότητα, ενώ παράλληλα αποτελεί το αντίβαρο για μια σειρά από 'πολιτιστικά σκουπίδια' που κατακλύζουν την εποχή μας", λέει η γνωστή ερμηνεύτρια, βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Καλλιόπη Βέττα, που μαζί με την βουλευτή Πιερίας και εκπαιδευτικό Μπέτυ Σκούφα βρέθηκαν στο Σύνταγμα, εκπροσωπώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι δύο βουλευτές μίλησαν με τους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς τους για τα προβλήματα που τους έβγαλαν στον δρόμο. "Είναι χρέος του υπουργείου Παιδείας να σταθεί δίπλα σ' αυτά τα σχολεία. Δυστυχώς όμως, ίσως δεν είναι στην προτεραιότητα της κυβέρνησης" επισημαίνει η Καλλιόπη Βέττα, εξηγώντας ότι "το πιο βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία, όπως μας έλεγαν στη συγκέντρωση χθες μαθητές, καθηγητές και γονείς, είναι η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, όργανα, μπογιές, και κυρίως η έλλειψη καθηγητών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια κενά και στα μαθήματα γενικής παιδείας αλλά και σε ειδικά καλλιτεχνικά και μουσικά μαθήματα. Οφείλουμε να σταθούμε όλοι δίπλα σ' αυτά τα σχολεία, στους μαθητές και τους καθηγητές τους, είναι όλοι τους το καμάρι μας".

Σοβαρά επίσης είναι τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τη μετακίνηση των μαθητριών και των μαθητών από και προς τα σχολεία. Οι δύο βουλευτές εξέφρασαν τη αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα των μαθητών και των εκπαιδευτικών και δήλωσαν πως θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιλυθούν τα σημαντικά προβλήματα που καταγράφονται, με γνώμονα την ενδυνάμωση και την ουσιαστική στήριξη του δημόσιου σχολείου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL