Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σύντομα

Για τη Λατινική Αμερική Με αφορμή τις εξεγέρσεις στη Χιλή και στον Ισημερινό θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τις εξελίξεις στη Λατινική Αμερική, αύριο στις 6.30 μ.μ. στον κινηματογράφο “Στούντιο”,...

Για τη Λατινική Αμερική

Με αφορμή τις εξεγέρσεις στη Χιλή και στον Ισημερινό θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τις εξελίξεις στη Λατινική Αμερική, αύριο στις 6.30 μ.μ. στον κινηματογράφο “Στούντιο”, Σταυροπούλου 33, με τον Άρη Χατζηστεφάνου, δημιουργό του ντοκιμαντέρ “Make the economy scream”, την Ευγενία Παλιεράκη, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Cergy-Pontoise, η οποία παρακολούθησε από κοντά τα γεγονότα στο Σαντιάγο, και τον δημοσιογράφο Κώστα Ράπτη. Θα ακολουθήσει, με είσοδο ελεύθερης συνεισφοράς, παρουσίαση του ντοκιμαντέρ που προβάλλεται έως και τις 13.11 καθημερινά στις 10.15 μ.μ.

 

«Η αποτυχία του ελληνικού πολιτικού συστήματος»

Με αφορμή το βιβλίο του Γιώργου Οικονόμου «Η αποτυχία του ελληνικού πολιτικού συστήματος - πλαίσιο για μια νέα πολιτική φάση» πραγματοποιείται συζήτηση στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, στην κεντρική πλατεία Ηλιούπολης, τη Δευτέρα 11.11, στις 6.30 μ.μ., με τον Δημήτρη Μουστάκη, τη Σοφία Σακαρέλη και τον συγγραφέα.

 

Θέατρο στη Γλυφάδα

Η μουσικοχοροθεατρική παράσταση «Α - Την αλήθεια που έμαθα ψιθυρίζω στο αυτί σου» παρουσιάζεται σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιώργου Πετρούνια από αύριο και κάθε Σάββατο στις 9 μ.μ. στην Αίθουσα Θέατρο Ανάμνηση Πλεκτό / Τριαντάφυλλο Τάι Τσι Τσουάν, Άγγελου Μεταξά 46Α, στη Γλυφάδα. Κράτηση στα 2106543597, 6937068584

 

Διάλεξη

Διάλεξη με θέμα «Απεικονίσεις της Ελληνικής Επανάστασης ως σύμβολα στην ελληνική και ευρωπαϊκή νεωτερικότητα. Η συγκρότηση του ελληνικού κράτους μέσα από τις οπτικές αναπαραστάσεις του 1821» διοργανώνεται τη Δευτέρα 11.11 στις 6 μ.μ. από το Κέντρο Ερεύνης της Ιστορίας του Νεωτέρου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών με ομιλητές τους Κατερίνα Π. Μπρέγιαννη, Χρήστο Λούκο, Γιώργο Κουτζακιώτη και Νικόλαο Κανελλόπουλο. Πανεπιστημίου 28.

 

«Συρματένιοι Ξεσυρματένιοι»

Ο συγγραφέας Γιάννης Μακριδάκης θα παραστεί την Κυριακή 10.11 στις 6 μ.μ., σε μια ανοιχτή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, στο Γκάζι, μετά την παράσταση του έργου του «Συρματένιοι Ξεσυρματένιοι».

 

Για τον Αχιλλέα Κυριακίδη

Στον Αχιλλέα Κυριακίδη, πεζογράφο, μεταφραστή, σεναριογράφο, σκηνοθέτη ταινιών μικρού μήκους, είναι αφιερωμένο το «Μονόγραμμα» της Δευτέρας 11.11 στην ΕΡΤ2, στις 8 μ.μ.

 

Για το Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού θα παραμείνει ανοιχτό τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, ενώ τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου θα παραμείνει κλειστό για τεχνικούς λόγους.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις