Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

H "Aυτοδιαχείριση" επιβεβαιώνει τον Γ. Αντωνιάδη

  Η "Aυτοδιαχείριση" με δελτίο Τύπου της επιβεβαιώνει όσα είπε ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας Γιάννης Αντωνιάδης στη συνέντευξή του στην εφημερίδα μας την...

 

Η "Aυτοδιαχείριση" με δελτίο Τύπου της επιβεβαιώνει όσα είπε ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας Γιάννης Αντωνιάδης στη συνέντευξή του στην εφημερίδα μας την προηγούμενη Κυριακή, στην οποία μεταξύ άλλων μας πληροφόρησε ότι το προηγούμενο Δ.Σ. πριν την απομπομπή του εισηγήθηκε στην υπουργό Πολιτισμού την "προσωρινή αναστολή άδειας λειτουργίας της για λόγους βιωσιμότητας" μετά και το πόρισμα της Ernst and Young.

Η "Αυτοδιαχείριση" ισχυρίζεται ότι "δεν έχει κανένα πρόβλημα βιωσιμότητας".

Σε ό,τι αφορά τα ποσά που διένειμε στα μέλη της επιβεβαιώνει τον Γ. Αντωνιάδη, αναφέροντας ότι "το συνολικό ποσό που διένειμε στα μέλη της για το 2018 ανέρχεται σε 398.491 ευρώ και όχι σε 12.075 ευρώ, όπως ψευδώς αναφέρει ο κ. Αντωνιάδης". Στη συνέντευξή του ο Γ. Αντωνιάδης ανέφερε ότι η "Αυτοδιαχείριση" το "2018, από τα 1.778.712 ευρώ που εισέπραξε από μαγαζιά, ξενοδοχεία, κανάλια, ραδιοσταθμούς, μοίρασε στους δημιουργούς μέλη της μόλις 12.075 ευρώ και τους υποσχέθηκε ακόμα γύρω στις 300.000. Ταυτόχρονα, ο προηγούμενος πρόεδρός της Γιάννης Γλέζος πήρε 60.000 ευρώ ως αμοιβή και υπήρχαν δαπάνες και έξοδα πολύ υψηλότερα από αυτά που ορίζει ο νόμος".

Η "Αυτοδιαχείριση", με νέο δελτίο Τύπου της, στο οποίο προστέθηκε και η αναφορά στην αμοιβή του κ. Γλέζου, επιβεβαιώνει και σ' αυτό το σημείο όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη του κ. Αντωνιάδη, διευκρινίζοντας ότι αυτό το ποσό αφορά μικτά και όχι καθαρά έσοδα. Λέει χαρακτηριστικά ότι "η λήψη αμοιβής του Γιάννη Γλέζου ποσού 60.000 ευρώ, όπως αναφέρεται και στη δημοσιευμένη Έκθεση Διαφάνειας του Οργανισμού, την οποία όφειλε να γνωρίζει ο κ. Αντωνιάδης, το ποσό αυτό είναι μικτό και αποτελούσε λογιστικοποιημένη δαπάνη εντός του έτους 2018, για οφειλή του Οργανισμού για τη θέση του ως εκτελεστικού προέδρου του Δ.Σ. και αφορούσε τα έτη 2013-2016 και 2018. Η αποζημίωση για τα έτη αυτά δεν είχε καταβληθεί και κατεβλήθη προς τον κ. Γλέζο τμηματικά και μηνιαίως κατά τη διάρκεια των ετών 2017 και 2018."

Τα κείμενα πάντως μιλούν από μόνα τους.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις