Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Συμμαχίες με παρελθόν και μέλλον...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συμμαχίες με παρελθόν και μέλλον...

Τον δικηγόρο και νομικό σύμβουλο της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων Κωνσταντίνο Πλατίτσα επέλεξε για διευθυντή του γραφείου της η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, δείχνοντας με σαφήνεια τα προτάγματα και τις συμμαχίες της. Προφανώς θέλει συμμάχους της τους αρχαιοφύλακες - ενδεχομένως τους το χρωστάει τόσο για τη σθεναρή τους αντιπολίτευση στην προηγούμενη κυβέρνηση (μέχρι την Ακρόπολη έκλεισαν...) όσο και για τη σπουδή με την οποία ως συνδικαλιστές χαιρέτισαν την επιστροφή της στο ΥΠΠΟΑ.

Μην ξεχνάμε επίσης ότι ο πρόεδρος της ΠΕΥΦΑ Γιάννης Μαυρικόπουλος ελέγχεται επίσης από τη Δικαιοσύνη για την εμπλοκή του ως μέλος του Δ.Σ. του Ταμείου Αλληλοβοήθειας από το 2012 έως το 2014, στη γνωστή υπόθεση με τα οικονομικά βοηθήματα και δάνεια που φέρονταν να έχουν δοθεί σε υπαλλήλους οι οποίοι όχι μόνο δεν ήξεραν, αλλά ούτε καν είχαν ζητήσει την παροχή τους. Ελέγχεται παράλληλα από εισαγγελέα και για την οικονομική διαχείριση του ίδιου ταμείου μετά τη μηνυτήρια αναφορά του Αριστείδη Μπαλτά και το πόρισμα του οικονομικού ελέγχου του ΓΛΚ. Γνωστή είναι άλλωστε και η παρουσία του πρώην και επί χρόνια προέδρου του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Γιάννη Τσακοπιάκου, που ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για κακουργηματικές πράξεις την περίοδο της θητείας του στο ταμείο, στο πάνελ των ομιλητών κατά την τελετή παραλαβής του υπουργείου από τη Λίνα Μενδώνη.

Σε ό,τι αφορά τον Κ. Πλατίτσα, ακόμα δεν έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ ο διορισμός του ως διευθυντής του γραφείου της υπουργού. Με τη δημοσίευσή του πρέπει να κάνει αναστολή της δικηγορικής του ιδιότητας, οπότε τυπικά να σταματήσει να παρέχει τις υπηρεσίες του στην ΠΕΥΦΑ.

Γεννημένος το 1977, ασκεί μάχιμη δικηγορία αναλαμβάνοντας, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του, υποθέσεις Αστικού Δικαίου, Εργατικού Δικαίου, Διοικητικού Δικαίου, Τραπεζικού Δικαίου, Τροχαίου - Ασφαλιστικού Δικαίου καθώς και Οικονομικού Ποινικού Δικαίου. Είναι νομικός σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (Π.ΕΥΦΑ), του πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Είναι επίσης νομικός σύμβουλος του Σωματείου Ιδιοκτητών Βυτιοφόρων Αυτοκινήτων Μεταφοράς Ακαθάρτων Υδάτων - Αποβλήτων και Αποφρακτικών Μηχανημάτων και συνεργαζόμενος δικηγόρος με την Εθνική Ασφαλιστική. Έχει εργαστεί ως νομικός σύμβουλος στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, τη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL