Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ερωτήματα για την κήρυξη του Ελληνικού ως αρχαιολογικού χώρου

Συνάντηση Δ. Οικονόμου - Λ. Μενδώνη

Το Ελληνικό δεν θα ησυχάσει εύκολα ως φαίνεται. Μετά την αμφισβήτηση της ΚΥΑ εκ μέρους της Lamda Development, ήρθαν χθες οι δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρη Οικονόμου, στον 9,84, να επαναφέρουν στο προσκήνιο την κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου τμήματος της έκτασης του Ελληνικού. "Τα προβλήματα και της ΚΥΑ εντοπίζονται στο υπουργείο Πολιτισμού” είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός. Προχθές μάλιστα συναντήθηκε με την υπουργό Πολιτισμού. Παλιοί γνώριμοι οι δυο τους από την περίοδο που η Λ. Μενδώνη ήταν γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΑ και ο Δ. Οικονόμου εκπρόσωπος της Lamda Development.

Καλοκαιριάτικα επιχειρείται να ξανανοίξει η συζήτηση. Το ζήτημα είναι τι θα πράξει η νέα υπουργός. Αν δηλαδή θα υπερασπιστεί τον αρχαιολογικό νόμο και τα σημαντικά ανασκαφικά ευρήματα της περιοχής ή, ενδεχομένως, με μια αναπομπή στο ΚΑΣ της προηγούμνενης γνωμοδότητησης και εν συνεχεία υπουργικής απόφασης για την κήρυξη τμήματος της έκτασης του Ελληνικού ως αρχαιολογικού χώρου θα "καθαρίσει" την υπόθεση σύμφωνα με τις απαιτήσεις των επενδυτών.

Π.Κρ.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Το νέο ξεκίνημα του ΣΥΡΙΖΑ

Από σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά και επίσημα την καμπάνια εγγραφής νέων μελών. Στόχος του είναι να γίνει ένα μαζικό κόμμα της Αριστεράς, δεμένο με την κοινωνία και βασικός κορμός ενός προοδευτικού πόλου, που θα αντιπαρατεθεί με τις δυνάμεις της συντηρητικής Δεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο