Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ερωτήματα για την κήρυξη του Ελληνικού ως αρχαιολογικού χώρου

Συνάντηση Δ. Οικονόμου - Λ. Μενδώνη

Το Ελληνικό δεν θα ησυχάσει εύκολα ως φαίνεται. Μετά την αμφισβήτηση της ΚΥΑ εκ μέρους της Lamda Development, ήρθαν χθες οι δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρη Οικονόμου, στον 9,84, να επαναφέρουν στο προσκήνιο την κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου τμήματος της έκτασης του Ελληνικού. "Τα προβλήματα και της ΚΥΑ εντοπίζονται στο υπουργείο Πολιτισμού” είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός. Προχθές μάλιστα συναντήθηκε με την υπουργό Πολιτισμού. Παλιοί γνώριμοι οι δυο τους από την περίοδο που η Λ. Μενδώνη ήταν γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΑ και ο Δ. Οικονόμου εκπρόσωπος της Lamda Development.

Καλοκαιριάτικα επιχειρείται να ξανανοίξει η συζήτηση. Το ζήτημα είναι τι θα πράξει η νέα υπουργός. Αν δηλαδή θα υπερασπιστεί τον αρχαιολογικό νόμο και τα σημαντικά ανασκαφικά ευρήματα της περιοχής ή, ενδεχομένως, με μια αναπομπή στο ΚΑΣ της προηγούμνενης γνωμοδότητησης και εν συνεχεία υπουργικής απόφασης για την κήρυξη τμήματος της έκτασης του Ελληνικού ως αρχαιολογικού χώρου θα "καθαρίσει" την υπόθεση σύμφωνα με τις απαιτήσεις των επενδυτών.

Π.Κρ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις