Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Σπουδαία διάκριση

Δεινός μοντέρ και αγαπημένος πολλών σκηνοθετών, μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Λάνθιμος, που για το μοντάζ του στην «Ευνοούμενη» ήταν υποψήφιος για Όσκαρ τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Γιώργος Μαυροψαρίδης έγινε ένα από τα 842 νέα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Με πορεία που εκτείνεται σε τέσσερις δεκαετίες, ο Γιώργος Μαυροψαρίδης έχει συνεργαστεί με όλο το σύγχρονο ελληνικό σινεμά, ενώ έχει επίσης συνεργαστεί με τον Γιώργο Λάνθιμο και στην ταινία «Αστακός», ενώ για τη δουλειά του στην «Ευνοούμενη» έχει βραβευθεί από την Αμερικανική Ένωση Μοντέρ.

"Αφανείς ποιητές"

Μουσική παράσταση με τίτλο «Αφανείς ποιητές» δίνουν απόψε, στις 9 μ.μ. στο Θέατρο της Αυλιδείας Αρτέμιδας στον Όρμο Μικρό Βαθύ στη Χαλκίδα, τα αδέλφια Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης. Η παράσταση περιλαμβάνει ποιήματα που γράφτηκαν το 1845 σε καθαρεύουσα, παραδοσιακά ριζίτικα τραγούδια του 1800, μέχρι και ποιήματα που γράφτηκαν το 2018. Μαζί με τα αδέλφια Καλογεράκη εμφανίζονται ο Χάρης Σταυρακάκης στο ακορντεόν και ο Αλέξης Στενάκης στο πιάνο, το κλαρινέτο και το σαξόφωνο.

Ολοκληρώνεται το «Summer Stock Theatre»

Ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία στο «Από Μηχανής» Θέατρο το Summer Stock Theatre με κεντρική θεματική τον Αριστοφάνη, ένα project υποκριτικής και έρευνας, το οποίο ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο με μια σειρά από προσεγγίσεις των έργων του σπουδαίου κωμωδιογράφου της αρχαιότητας από δύο γκρουπ ηθοποιών και αντίστοιχους σκηνοθέτες που προέκυψαν από ακροάσεις. Έως και το Σάββατο 13 Ιουλίου παρουσιάζεται η «Λυσιστράτη» και έως την Κυριακή οι «Θεσμοφοριάζουσες».

Παζάρι βιβλίων

Συνεχίζεται έως τις 6 Ιουλίου το παζάρι βιβλίων που οργανώνουν οι εκδόσεις Καστανιώτη, με βιβλία ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, ποιητικές συλλογές, μυθιστορήματα αστυνομικής λογοτεχνίας, δοκίμια, λευκώματα, βιβλία μαγειρικής, παιδική και νεανική λογοτεχνία και έκπτωση από 50%-80%. Ανοιχτά από τις 10 το πρωί έως τις 8.30 το βράδυ και το Σάββατο από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ., Ζαλόγγου 10β.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL