Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Οι ψευδείς υποσχέσεις της Ν.Δ. για την εξουσία...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι ψευδείς υποσχέσεις της Ν.Δ. για την εξουσία...

«ΜΕΙΩΣΗ φόρων ισχυρή ανάπτυξη» λέει η Ν.Δ. στο πρόγραμμά της. Αυτά τα δύο πάνε πακέτο και, επειδή πάνε πακέτο και το ένα εξαρτάται από το άλλο, κάπου υπάρχει και ένας αστερίσκος που λέει ότι όλα αυτά θα τα κάνει η Ν.Δ. σε βάθος τετραετίας. Συνεπώς, μη βιαστείτε να ζητήσετε εξηγήσεις όσοι περιμένετε αμέσως τη μείωση των φόρων, διότι η απάντηση που θα λάβετε είναι: «Σε βάθος τετραετίας είπαμε».

ΜΕ ΛΙΓΑ λόγια, αν οι Πρέσπες ήταν το πρώτο κόλπο για να αυξήσει τις πιθανότητες εκλογικής νίκης η Ν.Δ., το δεύτερο κόλπο είναι η ψευδής υπόσχεση για μείωση των φόρων, καθώς σε συνθήκες Ε.Ε. δεν κάνεις ό,τι γουστάρεις και λογαριασμό δεν δίνεις.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ δεν διατάσσεται ούτε οι επενδυτές περιμένουν το νεύμα του Κυριάκου για να σπεύσουν στην Ελλάδα. Αν το μόνο εργαλείο σου είναι οι φόροι, υπάρχουν ήδη άλλες χώρες, ασυναγώνιστες λόγω πολύ μικρής φορολογίας, όπως είναι οι γειτονικές μας Βουλγαρία και Ρουμανία.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ παντού στον κόσμο είναι υπόθεση πολλών παραμέτρων. Ισχυρή εσωτερική αγορά, διεθνείς προσβάσεις στην ευρύτερη περιοχή, όπως είναι τα Βαλκάνια, η Ευρώπη, η Μεσόγειος. Ακολουθούν το κόστος εξαγωγών και η ανταγωνιστικότητα ομοειδών αγαθών και υπηρεσιών.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ έχει να κάνει και με την κατάσταση της διεθνούς οικονομίας. Αν το περιβάλλον είναι σταθερό, χωρίς απειλές και κυρίως πολεμικές συρράξεις, χωρίς ανατροπές στους διεθνείς κανόνες του ελεύθερου εμπορίου που επηρεάζουν αναπτυξιακά προγράμματα και κλάδους όπως ο τουρισμός, έχεις ανοιχτό πεδίο.

ΥΠΑΡΧΕΙ και το είδος της επενδυτικής δραστηριότητας. Τα προϊόντα που συναρτώνται από την ένταση εργασίας δεν δημιουργούν θέσεις μακράς πνοής και υψηλής αμοιβής. Και βρισκόμαστε στην αρχή της νέας ψηφιακής εποχής στην παγκόσμια οικονομία που θα δημιουργήσει τις νέες ηγέτιδες δυνάμεις, καθώς η ισχύς στον σημερινό κόσμο είναι απόλυτα συναρτώμενη της οικονομικής προόδου.

Η ΜΕΙΩΣΗ των φόρων, εφόσον το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών αυξάνεται και δεν μειώνεται από περικοπές στις κοινωνικές παροχές στην Υγεία, την Παιδεία, την ασφάλιση έπεται για να έχει θετικά αποτελέσματα.

ΔΙΟΤΙ αν ξεκινήσεις ανάποδα και περιμένεις ταχύρυθμη ανάπτυξη μόνο και μόνο από τις μειώσεις φόρων, κινδυνεύεις να βυθίσεις την οικονομία σου σε ύφεση και δημοσιονομική εκτροπή, όπως συνέβη στην Αργεντινή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL