Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Επισημάνσεις του Άγγελου Τσέκερη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επισημάνσεις του Άγγελου Τσέκερη

Πρόσεξε, Γιαννάκη, γιατί, αν δεν στρωθείς, δεν θα βγάλεις ποτέ τα λεφτά σου στον Παναμά

Του Άγγελου Τσέκερη

Το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. παρουσίασε ο Κ. Μητσοτάκης. Βασίζεται στην ιδέα ότι, όταν οι πλούσιοι βγάλουν πολλά λεφτά, διασκεδάζουν να τα σκορπάνε σε καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Γι’ αυτό οι Ινδιάνοι της Λατινικής Αμερικής κολυμπάνε στο χρήμα και την ευημερία.

Η καλύτερη πολιτική κατά της φτώχειας είναι οι δουλειές και όχι τα επιδόματα, είπε επίσης ο Μητσοτάκης και εξήγγειλε πρόγραμμα ενίσχυσης ψηφιακών δεξιοτήτων για υπερήλικους χαμηλοσυνταξιούχους.

Όσοι εργάζονται ήδη θα έχουν τη δυνατότητα να δουλεύουν και σε δεύτερη δουλειά. Αρκετά με τα στερεότυπα και τις ιδεοληψίες.

Και όσοι ασθενείς δεν θα βρίσκουν θέση σε δημόσια νοσοκομεία θα παίρνουν ένα μηνιαίο κουπόνι 180 ευρώ για να πάνε σε νοσοκομείο της επιλογής τους.

Το σημαντικό όμως είναι ότι καταργείται ο νόμος Παρασκευόπουλου, που έχει αφήσει τις φυλακές άδειες και εκατοντάδες σωφρονιστικούς υπαλλήλους χωρίς αντικείμενο.

Βασικά ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες νόμος Παρασκευόπουλου, αλλά εκεί είναι διαφορετικές οι συνθήκες, γιατί, ως γνωστόν, οι Σουηδοί κακοποιοί είναι άνθρωποι με κουλτούρα και σεβασμό στον συνάνθρωπο και όχι κατσαπλιάδες σαν τους δικούς μας.

Υπάρχει μια ευρύτερη συζήτηση για τους νόμους περί αποσυμφόρησης φυλακών στις εξελιγμένες κοινωνίες, αλλά θα την κάνουμε με την ησυχία μας σε καμιά τριακοσαριά χρόνια, όταν θα περάσουμε στον διαφωτισμό.

Προς το παρόν το χειρίζεται μια επιτροπή που την αποτελούν ο Θάνος Πλεύρης, το Πρώτο Θέμα τελεία τζιάρ και το βραδινό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Συμμετέχει και ο Μπογδάνος, όταν δεν ασχολείται με την ιστορική αποκατάσταση του στρατηγού Τσολάκογλου.

Επίσης δημιουργούνται φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου Γ, διότι παρουσιάζουν πολύ ενδιαφέρον στις ταινίες με τον Κλιντ Ίστγουντ και ο κόσμος τις λατρεύει.

Εκεί θα κλείνονται οι σκληροί και επικίνδυνοι εγκληματίες και όσοι ρουβίκωνες κατηγορούνται για διατάραξη οικιακής ειρήνης, ρύπανση και τεντιμποϊσμό.

Κατά τα λοιπά, το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα συνδεδεμένο με την οικονομία και την κοινωνία.

Ως γνωστόν μέχρι τώρα ήταν ξεκομμένο από την οικονομία και την κοινωνία. Στα παιδιά μαθαίναμε πώς να ψαρεύουν στο ποτάμι με καμάκι και πώς να γδέρνουν ρακούν.

Επίσης να καπνίζουν και να παίζουν τάβλι.

Δεν είναι ξεκάθαρο τι εννοεί η Ν.Δ. ως σύνδεση της εκπαίδευσης με την οικονομία. Πιθανώς, να τα μαθαίνουμε να εκμεταλλεύονται το ένα το άλλο.

Επίσης να διδάσκονται τις αρχές της ευελιξίας και της ανταγωνιστικότητας, όπως αντιγραφή με σκονάκι, κάρφωμα συμμαθητών κ.λπ.

Το κάρφωμα είναι πολύ καλό γιατί συνδυάζει την ευελιξία και την ανταγωνιστικότητα με τη νομιμοφροσύνη και την ηθική διαπαιδαγώγηση.

Στην Αρχαία Σπάρτη τους διδάσκανε και κρυπτεία, αλλά μετά την κατρακύλα της Χ.Α. δεν είναι πλέον της μόδας.

Αντιθέτως μπορούν να τα μαθαίνουν πώς να εξουδετερώνουν με καράτε τους επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας όταν εισβάλλουν αναίτια στην επιχείρησή τους.

Πολύ καλή σύνδεση της εκπαίδευσης με την οικονομία υπάρχει όταν πληρώνεις για να περάσεις το μάθημα.

Ή για να σου κάνουν την πτυχιακή. Τα εφαρμόζει αυτά η ΔΑΠ εδώ και δεκαετίες.

Υπάρχει και το ινδικό μοντέλο σύνδεσης της εκπαίδευσης με την οικονομία, όπου τα παιδάκια, αντί να πηγαίνουν σχολείο, δουλεύουν σε εργοστάσια για ένα δολάριο τη μέρα.

Αλλά δυστυχώς η δική μας οικονομία έχει δρόμο για να ανέβει σε τέτοια επίπεδα.

Μας έφαγαν και οι μαρξιστικές ιδεοληψίες βλέπεις.

Αν και, όταν η Ν.Δ. μιλάει για σύνδεση της εκπαίδευσης με την οικονομία, το πιθανότερο είναι ότι εννοεί να σταματήσει η χρηματοδότηση στα σχολεία, να κόψουν τον λαιμό τους να βρούνε λεφτά να λειτουργήσουν.

Να κάνουν μερικές τάξεις Airbnb για παράδειγμα. Ή να νοικιάζουν τους χώρους τους σχολείου για γαμήλιες δεξιώσεις και events.

Ή για φυλακές τύπου Γ.

Ή για κουλοχέρηδες και τυχερά παιχνίδια.

Αυτό μπορεί να είναι πολύ αποδοτικό, ειδικά αν συνδυαστεί με παρασκευή και διακίνηση παράνομου ουίσκι.

Να εφαρμόσουν και αυτά που μαθαίνουν στη Χημεία για την απόσταξη.

Τα γυμνάσια μπορούν να δουλεύουν και σε κατασκευές δρόμων, αλλά του Δημοτικού είναι απείθαρχα και κάνουν πολλή φασαρία.

Επικερδής ενασχόληση με την οικονομία είναι και το λαθρεμπόριο καυσίμων, αλλά δεν προσφέρεται για σχολεία. Εκτός αν βρίσκονται πολύ κοντά στη θάλασσα.

Αντιθέτως οι απαγωγές για λύτρα δεν είναι κακή ιδέα.

Λυσσάξατε που η μία είναι σύζυγος του Μπακογιάννη και η άλλη σύζυγος του Ρουσόπουλου. Ποιος θέλετε να κάνει το ντιμπέιτ, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;

Εκεί θα έβαζε βέτο η Νέα Δημοκρατία.

Μια χαρά θα είναι το ντιμπέιτ. Θα περιμένουμε εφτά γύρους για να ακούσουμε μια απάντηση 90 δευτερολέπτων του Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό Πινοσέτ.

Αν υπάρχει κάποιος εκεί που το στάτους του συζύγου του τού επιτρέπει να κάνει τέτοια ερώτηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL