Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Η αποχή είναι ψήφος στο ασφαλιστικό Πινοσέτ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η αποχή είναι ψήφος στο ασφαλιστικό Πινοσέτ

Στο ασφαλιστικό, στην εργασία, στο κοινωνικό κράτος. Και όλοι, επίσης, ξέρουν τι θα συμβεί όταν το φιλόδοξο σχέδιο του Κ. Μητσοτάκη, για θηριώδεις φοροαπαλλαγές στους έχοντες, τεθεί σε λειτουργία υπονομεύοντας τα δημόσια έσοδα και τους στόχους της ελληνικής οικονομίας.

Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής του. Κρίνεται γι' αυτά. Αλλά και για το πρόγραμμά του για τη δεύτερη τετραετία, βασισμένο στη στρατηγική της δίκαιης ανάπτυξης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Τα δύο σχέδια για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας έχουν καταγραφεί με σαφήνεια. Κανείς δεν δικαιολογείται να πει ότι δεν ήξερε, δεν κατάλαβε ή ότι εξαπατήθηκε.

Η μάχη της 7ης Ιουλίου είναι μια μάχη για δημόσια Υγεία, δημόσια Παιδεία, εργασιακά δικαιώματα. Είναι μια μάχη για την υπεράσπιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και για την κοινωνική συνοχή. Είναι μια μάχη για έξοδο ολόκληρης της κοινωνίας από την κρίση.

Στις εκλογές αυτές το αποτέλεσμα θα κριθεί από την αποχή. Θα το πούμε καθαρά.

Η αποχή είναι ψήφος στο ασφαλιστικό Πινοσέτ. Είναι ψήφος στην επταήμερη εργασία, στο δωδεκάωρο χωρίς υπερωρίες, στον αποκλεισμό των ανασφάλιστων από το ΕΣΥ, στην παραχώρηση νοσοκομειακών τμημάτων σε ιδιώτες, στη διακοπή της χρηματοδότησης των δημόσιων σχολείων. Είναι ψήφος οπισθοδρόμησης για τους πολλούς την ώρα που η ολιγάριθμη επιχειρηματική ελίτ θα καρπώνεται πλήρως το όφελος της ανάπτυξης.

Ας ενεργοποιηθούμε λοιπόν. Η άγνοια και η ολιγωρία δεν συγχωρούνται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL