Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Δεν απαντά η Ν.Δ. για την επαναφορά του κατώτατου μισθού (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεν απαντά η Ν.Δ. για την επαναφορά του κατώτατου μισθού (Video)

Αντί απάντησης ο κ. Δήμας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν κατάφερε αρκετά στον τομέα της ανάπτυξης. Απέφυγε έτσι να παραδεχθεί δημόσια ότι με μια αναιμική ανάπτυξη του 1.5% η Ν.Δ. ουσιαστικά δεν δεσμεύεται για αύξηση του κατώτατου μισθού, πέραν του 3%.

H ερώτηση ήταν:

«Κ. Δήμα, η ανάπτυξη στο 4% που είναι στόχος εκπεφρασμένος (της Ν.Δ.) πιστεύετε ότι είναι εφικτή γιατί πουθενά στην Ε.Ε. κανένα μέλος της Ε.Ε. δεν έχει τέτοιο ρυθμό ανάπτυξης, ούτε καν στο μέσο όρο της Ευρωζώνης υπάρχει κατά προσέγγιση το 4%». Εσείς λέτε ότι εφόσον έχετε 4% ανάπτυξη θα αυξήσετε και τον κατώτατο μισθό κατά 8%. Επειδή ξέρουμε όλοι ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει 4% ανάπτυξη δεν θα υπάρξει και αύξηση του κατώτατου μισθού στο 8% που επαγγέλλεσθε. Αν έχουμε ανάπτυξη 1.5% η αύξηση στον κατώτατο μισθό θα είναι 3%. Είναι αυτό καλή αύξηση και αφορά την μεσαία τάξη και τα μεσαία στρώματα;»

Ο κ. Δήμας απάντησε α) το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων υποεκτελείται (που θα έδινε ώθηση στην ανάπτυξη, β) αν απορροφούσαμε τα χρήματα από το ΕΣΠΑ θα είχαμε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, αν είχαμε καταφέρει να δώσουμε χρήματα στην αγορά από τον αναπτυξιακό νόμο θα είχαμε πολύ υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης.

Η κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το ότι δεν  είναι μια εύκολη υπεκφυγή  Εάν είχαμε καταφέρει… θα είχαμε περισσότερους ρυθμούς ανάπτυξης και καμία δέσμευση για το τι θα πράξει η Ν.Δ.

Κατ. Μπρ.

Διαβάστε επίσης:

Δεν εγγυάται την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ ο Κυρ. Μητσοτάκης 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL