Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Βορειομακεδόνες" στη Γερμανία...

ΑΜΠΕ

Η ζωή λύνει τα προσχηματικά θέματα που εγείρει η αντιπολίτευση για τη συμφωνία των Πρεσπών. Η Ν.Δ. υποστηρίζει ότι με τη συμφωνία χαρίστηκε η εθνική ταυτότητα στους γείτονες και επικαλείται το ότι με βάση τη συμφωνία θα ονομάζονται "Μακεδόνες" ή "πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας", άρα "Μακεδόνες". Η διάψευση της Ν.Δ. -και μάλιστα στην πράξη- έρχεται από τη Γερμανία: όλοι τους λένε Βορειομακεδόνες!

Συγκεκριμένα την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ επισκέφθηκε τη Γερμανία και συνάντησε την καγκελάριο Μέρκελ. Στην ανακοίνωση της καγκελαρίας (13 Ιουνίου) ο Ζάεφ αποκαλείται "Βορειομακεδόνας πρωθυπουργός"(nordmazedonischen Ministerpräsidenten).

Το "Βορειομακεδόνας" κυριαρχεί και στα γερμανικά ΜΜΕ, διαμορφώνοντας την κοινή γνώμη. Η εφημερίδα "Handelsblatt" φιλοξενεί συνέντευξη με τον "Βορειομακεδόνα επικεφαλής της κυβέρνησης Ζ. Ζάεφ" (nordmazedonischem Regierungschef Zoran Zaev). Η εφημερίδα "Frankfurter Rundschau" αναφέρεται στην ενόχληση των "Βορειομακεδόνων" (die Nordmazedonier), επειδή η γερμανική Βουλή δεν συζήτησε την ένταξη της χώρας τους στην Ε.Ε. Ακόμη και σε συνέντευξη του προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας Πενταρόφσκι στην Deutsche Welle στη λεζάντα μίας φωτογραφίας Τσίπρα και Ζάεφ ο τελευταίος αναφέρεται ως "Βορειομακεδόνας ομόλογος" του Έλληνα πρωθυπουργού (Griechenlands Premierminister Alexis Tsipras und sein nordmazedonischer Kollege).

Κ.Που.

Δείτε όλα τα σχόλια