Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Στα ψιλά / Απολυτήρια του ψέματος, της προπαγάνδας και του παραλόγου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα ψιλά / Απολυτήρια του ψέματος, της προπαγάνδας και του παραλόγου

«Στοιχεία που δεν αναγράφονται στις ταυτότητες ή στα πιστοποιητικά γέννησης δεν καταχωρίζονται στα υπηρεσιακά βιβλία και έντυπα, εκτός αν δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 (Α' 75) των γονέων ή του/των κηδεμόνα/ων του/της μαθητή/τριας».

Τα παραπάνω ρητώς αναφέρονται σε απόφαση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, που έχει υπογραφεί και έχει τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2018 και όσοι έχουν παιδιά μαθητές σε γυμνάσια και λύκεια θα γνωρίζουν πως στα περσινά απολυτήρια που πήραν στα χέρια τους και έβαλαν στα σπίτια τους δεν αναγραφόταν το θρήσκευμα.

Τώρα, αν κάποιοι δημοσιογράφοι και κάποια πολιτικά αντηχεία της Ν.Δ. δεν έχουν παιδιά σε σχολική ηλικία, ουδόλως η λοιπή κοινωνία αξίζει να βομβαρδίζεται με τη φτηνή τους προπαγάνδα.

Γιατί, ή παιδιά δεν έχουν ή έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες ψεύτες που βγήκαν προχθές στη γύρα πουλώντας για δήθεν είδηση το άκρως συντηρητικό θέμα με τίτλο: «Ξήλωσε το θρήσκευμα στα απολυτήρια των μαθητών ο Γαβρόγλου» και «Χωρίς θρήσκευμα για πρώτη φορά τα απολυτήρια Γυμνασίου και Λυκείου - Απόφαση της τελευταίας στιγμής από Γαβρόγλου».

Τι κι αν το υπουργείο πάσχιζε ολημερίς να εξηγήσει πως μόνο προεκλογική κίνηση Γαβρόγλου δεν είναι η απόφαση αυτή, αλλά ισχύει από την προηγούμενη σχολική χρονιά, καθώς η απόφαση δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 23 Ιανουαρίου του 2018 και συνιστούσε προσαρμογή σε γενικότερες διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων που έχουν εδώ και χρόνια αφαιρεθεί από τα δημόσια έγγραφα των πολιτών. Αυτοί το βιολί τους, να επιμένουν πως οι "συριζομαδούροι" οδηγούν τα Ελληνόπουλα στην αθεΐα και στα χέρια του Σατανά και άντε μετά να βγάλεις άκρη.

Σαν να μην έφτανε, όμως, η μαύρη προπαγάνδα των αντι-ΣΥΡΙΖΑ κύκλων, είχες και κάποιους της απέναντι -της προοδευτικής- πλευράς που μόλις είχαν τον τίτλο της ανακοίνωσης του υπουργείου Παιδείας που μιλούσε για fake news, χωρίς να κάνουν τον κόπο να διαβάσουν το περιεχόμενο του δελτίου Τύπου, βιάστηκαν να βγάλουν το συμπέρασμα πως ο Γαβρόγλου έκανε τελικά πίσω και το θρήσκευμα θα αναγράφεται στα απολυτήρια των μαθητών.

Ο απόλυτος παραλογισμός, με λίγα λόγια, και άντε να βγάλεις άκρη με μια μερίδα της κοινωνίας που μένει στους τίτλους και στις εντυπώσεις χωρίς να δίνει την πρέπουσα βαρύτητα και στο περιεχόμενο των ειδήσεων αλλά και των "ειδήσεων".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL