Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νίκος Μανιός: Η αντιπολίτευση ψαρεύει σε θολά νερά (ηχητικό)

"Αν δεν είχαμε την συμφωνία των Πρεσπών οι Τούρκοι θα μας απειλούσαν και από την άλλη πλευρά έχοντας αναλάβει και τον εναέριο χώρο της Β. Μακεδονίας. Δεν νομίζω ότι δεν αντιλαμβάνονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι αυτό που έκανε η Κυβέρνηση είναι επιτυχία" τόνισε ο Νίκος Μανιός σε συνέντευξη του

Ο Νίκος Μανιός υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου («Απολύτως Σχετικό »), στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

«Από τότε που βγήκα βουλευτής λέω το ίδιο πράγμα δεν είμαστε στην εποχή του 85 στην εποχή του βυθίσατε το Χώρα. Το ανατολικό μπλοκ έχει καταρρεύσει εδώ και τριάντα χρόνια, έχουν αναδυθεί μεγάλες οικονομικές δυνάμεις. Είμαστε σε ένα πολύ πολικό κόσμο που αναδιατάσσονται οι μεγάλες δυνάμεις.

Η Τουρκία θέλει να έχει ένα μεγάλο μερίδιο των πιθανών κοιτασμάτων που υπάρχουν στην Ανατολική Μεσόγειο και επειδή είναι σε πλήρη αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, είναι μια δύναμη που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει μέχρι πού θα οδηγήσει τα άκρα» τόνισε ο Νίκος Μανιός και συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχει δεκαετία που να μην είμαστε σε μόνιμη αντιπαράθεση εσωτερικά για την εξωτερική πολιτική. Αν δεν είχαμε την συμφωνία των Πρεσπών οι Τούρκοι θα μας απειλούσαν και από την άλλη πλευρά έχοντας αναλάβει και τον εναέριο χώρο της Β. Μακεδονίας. Δεν νομίζω ότι δεν αντιλαμβάνονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι αυτό που έκανε η Κυβέρνηση είναι επιτυχία. Αν το παραδεχτούν δεν θα ψαρεύουν σε θολά νερά και δεν θα μπορούν να ξανακερδίσουν εκλογές» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τα θέματα που θα συζητηθούν εν όψει εκλογών ο κ. Μανιός επεσήμανε ότι η ΝΔ «δεν θέλει να πάρει ξεκάθαρη θέση. Είπε ο κ. Μητσοτάκης για την 7ήμερη εργασία έσπευσαν να το μπαλώσουν. Δεν πέρασαν 20 ημέρες και αποδείχτηκε για ποιους το είπε για τα μεγάλα συμφέροντα στον χώρο του Τουρισμού. Μας το είχαν θέσει και εμάς επισήμως στην Σαντορίνη. Δεν χρειάζεται κανείς να τον φάει το λιοντάρι, να τον κατασπαράξει για να καταλάβει».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Τυχοδιώκτες και επικίνδυνοι

Οι ανάγκες διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης δημιουργούν σοβαρά εσωτερικά προβλήματα στο κυβερνητικό κόμμα, το οποίο προεκλογικά είχε δεσμευτεί απέναντι στην εκλογική του βάση με μια ακροδεξιά λαϊκιστική ρητορική.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο