Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Αυξήσεις μισθών με Ν.Δ: Περιμένετε… την ανάπτυξη και την καλή διάθεση των επιχειρηματιών Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αυξήσεις μισθών με Ν.Δ: Περιμένετε… την ανάπτυξη και την καλή διάθεση των επιχειρηματιών Video)

Που θα βρει τα λεφτά η Ν.Δ. για να υλοποιήσει το πρόγραμμά της, πως θα αυξηθούν οι μισθοί; «Από την ανάπτυξη» απαντούν τα στελέχη της Ν.Δ. γενικόλογα χωρίς να λένε τίποτα συγκεκριμένο. Αντί για προγραμματικές θέσεις αοριστολογίες υπέρ μιας «ανάπτυξης» που θα έρθει αυτόματα, από τη μείωση των φόρων και τις δεσμεύσεις Μητσοτάκη.

«Θα αυξήσουμε το ΑΕΠ και θα δίνουμε διπλάσιους μισθούς» είπε ο Κ. Καραγκούνης στον Alpha χωρίς να πει τίποτα για το πώς θα αυξηθούν οι μισθοί, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει αυξήσει τον κατώτατο μισθό, έχει καταργήσει τον υποκατώτατο και έχει δεσμευθεί για νέα αύξησή του.

Σε ότι αφορά τους μισθούς οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να περιμένουν αύξηση αφού σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη «η αύξηση των μισθών δεν διατάσσεται, αλλά θα έρθει με τις επενδύσεις και την ανάπτυξη» όπως είπε στα Παραπολιτικά.

Πως θα έρθει η ανάπτυξη; «Από τις επενδύσεις». Και αυτό το λένε αυτοί που είχαν θεσπίσει ακόμα και τον ρατσιστικό υποκατώτατο μισθό και «επενδύσεις» δεν ήρθαν. Στην πραγματικότητα η Ν.Δ. όταν μιλά για «επενδύσεις» εννοεί το Ελληνικό και τις Σκουριές.

Θέλετε εκπαιδευτικούς στα σχολεία; Γιατρούς στα νοσοκομεία; 5:1 απαντά η Ν.Δ.

Αν εφαρμόσετε την αναλογία 5:1 στο Δημόσιο πως θα γίνουν οι προσλήψεις 4.500 εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή που έχουν δρομολογηθεί; Ρώτησε ο Νίκος Φίλης τον Κωστή Χατζηδάκη και δεν έλαβε καμία συγκεκριμένη απάντηση εκτός από το ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί.

Πως θα γίνουν οι προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία; Πως θα γίνουν οι προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία; Όταν με τις προσλήψεις των 1.500 αστυνομικών που έχει εξαγγείλει ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει καλυφθεί το 5:1 και δεν μπορούν να προσλάβουν κανέναν άλλο.

Με μόνη δέσμευση της Ν.Δ. ότι θα μειώσει τους φόρους στις επιχειρήσεις ούτε παιδεία, ούτε υγεία, ούτε κοινωνικό κράτος μπορεί να υπάρξει ούτε όμως και αυξήσεις στους μισθούς με αοριστολογίες περί «επενδύσεων».

Δεν ερχόμαστε να περικόψουμε τίποτα προσπάθησε να καθησυχάσει ο Θ. Καράγολου στο Ελευθερία online. Ποιος τους πιστεύει;

Κατ. Μπρέγιαννη

Διαβάστε επίσης:

Μερόπη Τζούφη: Η ΝΔ κρύβει τις προθέσεις της για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL