Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Στα ψιλά / Η ψηφοθηρική βόλτα της κ. Γεννηματά στο Pride
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα ψιλά / Η ψηφοθηρική βόλτα της κ. Γεννηματά στο Pride

«Το Athens Pride είναι πλέον σημείο αναφοράς για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Είμαστε εδώ, γιατί υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα απέναντι σε κάθε είδους διάκριση. Για μια ανοιχτή κοινωνία, που αποδέχεται τη διαφορετικότητα. Για μια κοινωνία δημοκρατική, όπου όλοι είναι ισότιμοι».

Αυτά τα ωραία διεμήνυσε η κ. Φώφη Γεννηματά επισκεπτόμενη το Athens Pride και φωτογραφιζόμενη χαμογελαστή με το πολύχρωμο banner της εκδήλωσης στο χέρι και μάλλον λόγω ευγένειας κανείς δεν την ρώτησε πέραν των ανέξοδων δηλώσεων τι άλλο έχει η ίδια κάνει ώστε να υπερασπιστεί το δικαίωμα στη διαφορετικότητα. Λόγω ευγένειας δεν ρώτησε κανείς από τους μετέχοντες στο Athens Pride 2019, την κ. Γεννηματά που ακριβώς η ίδια βρισκόταν όταν στην Βουλή ψηφίζονταν νομοσχέδια όπως η «ταυτότητα φύλου» και το «σύμφωνο συμβίωσης».

Παρούσα στο Athens Pride αλλά συστηματικά απούσα από την Βουλή η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. όταν η ψήφος της ήταν απαραίτητη ώστε η κοινωνία μας να κάνει επιτέλους κάποια απαραίτητα βήματα εκδημοκρατισμού. Μονίμως απούσα και κρυπτόμενη η κ. Γεννηματά όταν ψηφίζονταν στη Βουλή νομοσχέδια που θα αναγνώριζαν επιτέλους δικαιώματα σε κοινωνικές ομάδες που μέχρι τότε βίωναν τον κοινωνικό αποκλεισμό, τις διακρίσεις και τον στιγματισμό από την πλειοψηφία της «κανονικότητας». Η κ. Γεννηματά λοιπόν, που δεν βρήκε το θάρρος να πάρει μέρος στις κρίσιμες για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ψηφοφορίες, φόρεσε το Σάββατο το δικαιωματικό της χαμόγελο και φωτογραφήθηκε με τη «διαφορετικότητα».

Φυσικά και οι αντιδράσεις ήταν πολλές για τη Φώφη Γεννηματά στα social media. Φυσικά και επικρίθηκε για την ψηφοθηρική της παρουσία στο Athens Pride. Φυσικά και έγινε αντικείμενο ειρωνικών σχολίων και επικρίσεων η υποκριτική στάση της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Φυσικά και ο πολιτισμός των μετεχόντων στο Athens Pride ήταν αυτός που επέτρεψε στην κ. Γεννηματά να πάει, να φωτογραφηθεί και αποχωρήσει ανενόχλητη, χωρίς κανείς να της θυμίσει τη στάση της στη Βουλή όταν κάποιοι άνθρωποι χρειάζονταν την ψήφο της.

Αυτό θα έπρεπε να είναι και το μάθημα της κ. Γεννηματά από την -για τα μάτια της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας- συμμετοχή της στις εκδηλώσεις του Σαββάτου. Ο κοινωνικός πολιτισμός και η πολιτική ευγένεια είναι και θα είναι πάντα ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά από την υποκρισία και την ψηφοθηρία.

Αλλιώς υπάρχει και το Straight Pride των Ενωμένων Μακεδόνων το άλλο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη για να φωτογραφηθεί η κ. Γεννηματά. Κι εκείνοι ψήφοι είναι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL