Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
18 °C
16.3°C18.6°C
4 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C15.9°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.4°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες
13 °C
12.9°C14.6°C
3 BF 82%
Στα ψιλά / Διαγραφές Μητσοτάκη για τα μάτια του κόσμου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα ψιλά / Διαγραφές Μητσοτάκη για τα μάτια του κόσμου

«Δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω, δική μου δουλειά είναι να ενώσω όλους τους Έλληνες» επανέλαβε το βράδυ της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας σε νυχτερινό κέντρο του Άργους. Αυτό που σίγουρα πάντως κατάφερε ο αρχηγός της Ν.Δ. ήταν να ενώσει με το κόμμα όσους ο ίδιος για τα μάτια του κόσμου κάποια στιγμή διέγραψε με πρώτο και καλύτερο τον κ. Δημήτρη Καμπόσο.

Ήταν κι αυτή μια από τις περιπτώσεις που οι επαγγελματίες χειροκροτητές του Κυριάκου Μητσοτάκη είχαν αποθεώσει την πυγμή του αρχηγού, που δεν διστάζει να παίρνει τα κεφάλια όσων παρεκκλίνουν από τις αρχές του φιλελευθερισμού. Ήταν η περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αποθεωθεί για την επίδειξη δημοκρατικών ανακλαστικών, όταν ο δήμαρχος Άργους είχε επιτεθεί με χυδαιότητα και αντισημιτικά σχόλια κατά του Γιάννη Μπουτάρη. Ήταν τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέγραψε τον "γαλάζιο" δήμαρχο και μεγαλοστέλεχος της Ν.Δ. εισπράττοντας τα κλασικά «μπράβο, πρόεδρε» και τα «να τα βλέπει αυτά ο Τσίπρας που καλύπτει τον Πολάκη».

Οι θερμές χειραψίες της Παρασκευής και οι αγκαλιές του προέδρου της Ν.Δ. με τον διαγραμμένο δήμαρχο Άργους ήρθαν να επιβεβαιώσουν όλους όσοι εδώ και μήνες μιλούσαν για μια ακόμη «μαϊμού» διαγραφή, όπως και εκείνη του πρωτόδικα καταδικασμένου Χάρη Τομπούλογλου, που, παρά τη διαγραφή του από τη Ν.Δ. όταν πιάστηκε να λαδώνεται εντός του νοσοκομείου Παίδων είχε την αμέριστη στήριξη του κομματικού μηχανισμού στη διεκδίκηση της δημαρχίας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Διαγραφές για τα μάτια του κόσμου, που λειτουργούν ως στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης, είναι η πάγια τακτική που η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει επιλέξει για να ξεφεύγει από την αρνητική κριτική που στελέχη της προκαλούν άλλοτε με τις πολικές τους ακρότητες, άλλοτε με την χυδαιότητά τους και άλλοτε λόγω των μπλεξιμάτων τους με τη Δικαιοσύνη.

Διαγραφές άνευ ουσίας και περιεχομένου καθώς οι δήθεν διαγραμμένοι εξακολουθούν να απολαμβάνουν όποτε χρειαστούν τη στήριξη του κομματικού μηχανισμού. Διαγραφές που σαν τα θαύματα κρατούν τρεις μέρες, όσο διαρκούν και τα μπράβο στον πρόεδρο με την ατσάλινη πυγμή που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, και μετά όλοι ξανά μονιασμένοι και αγαπημένοι δίνουν από κοινού τη μάχη για την επιστροφή στην εξουσία... εκεί που δεν θα χρειάζονται και οι για τα μάτια του κόσμου διαγραφές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL