Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.6°C19.6°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.0°C19.4°C
5 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.5°C18.0°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.8°C
5 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C16.9°C
2 BF 68%
Μαύρα μαντάτα για εργαζόμενους και συνταξιούχους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαύρα μαντάτα για εργαζόμενους και συνταξιούχους

"Ως εκ τούτου, το ρίσκο υψηλότερου κόστους εργασίας, μείωσης στην ευελιξία της αγοράς εργασίας και επιδείνωσης της ανταγωνιστικότητας μισθών εξαφανίζεται με μια κυβέρνηση υπό τη Νέα Δημοκρατία" αυτό σημειώνει η Goldman Sachs σχολιάζοντας τις πρόωρες εκλογές βλέποντας ως θετική εξέλιξη πιθανή κυβέρνηση της Ν.Δ.

Όμως τι θετικό μπορεί αυτό να σημαίνει για τον κόσμο της εργασίας η μείωση του ρίσκου για υψηλότερο κόστος εργασίας ή η μείωση στην ευελιξία της αγοράς εργασίας; Ότι δεν θα αυξηθούν οι μισθοί; Δεν θα δοθούν δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα στους εργαζόμενους; ότι θα καταργηθεί το 8ώρο και θα καθιερωθεί η 7ήμερη εργασία, όπως έχει δηλώσει το τελευταίο διάστημα, ο αρχηγός της, για να υπάρξει ευελιξία στην αγορά εργασίας; Για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας;

Η Μιράντα Ξαφά με ανάρτησή της στο twitter σημείωσε:

Ενώ τόσο οι κ. Στουρνάρας, Βρούτσης και Μηταράκης σε ομιλίες τους στο 12th Insurance Conference. δεν έκρυψαν τις προθέσεις της Ν.Δ. για την «ιδιωτική ασφάλιση» ενώ ευθέως έθεσαν υπό αμφισβήτηση τα θετικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση την 13η σύνταξη και τις 120 δόσεις.

Ειδικότερα για το ασφαλιστικό έσπευσε να δηλώσει τη συμφωνία του και ο πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Eurolife ERB Ασφαλιστική, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, μιλώντας στο 12th Insurance Conference.

Ο κ. Σαρρηγεωργίου δήλωσε ότι, για πολλές δεκαετίες, είχε διαμορφωθεί ένα γενναιόδωρο κοινωνικό-ασφαλιστικό-δημόσιο σύστημα, ιδιαίτερα στις συντάξεις και την υγεία, που βασιζόταν, κατά κύριο λόγο, στο ευνοϊκό δημογραφικό κλίμα. Έτσι, όπως είπε, «ο Έλληνας είχε συντάξεις με τα υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δωρεάν υγεία και η ιδιωτική ασφάλιση ήταν μακριά από το μυαλό του».

Σύμφωνα με τον κ. Σαρρηγεωργίου, «ο Έλληνας ήταν κοινωνικά ασφαλισμένος από το κράτος, αλλά τώρα είναι επικίνδυνα ανασφάλιστος, διότι το κοινωνικό κράτος δεν μπορεί να προσφέρει πια αυτά που προσέφερε, μέχρι τώρα. Το δημογραφικό έχει αναστραφεί» υποστήριξε ο κ. Σαρρηγεωργίου, τονίζοντας ότι η χώρα μας πρέπει άμεσα να ακολουθήσει το δρόμο που έχουν ακολουθήσει τόσες άλλες χώρες στον πολιτισμένο κόσμο.

Ο "πολιτισμένος" δηλαδή κόσμος έχει συντάξεις πείνας και ιδιωτική ασφάλιση;

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL