Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Μήνυμα από τον Π. Σκουρλέτη: / Μήνυμα από τον Π. Σκουρλέτη: Η δημοσκοπική ανατροπή έχει γίνει πράξη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μήνυμα από τον Π. Σκουρλέτη: / Μήνυμα από τον Π. Σκουρλέτη: Η δημοσκοπική ανατροπή έχει γίνει πράξη

Την εκτίμηση ότι η δημοσκοπική ανατροπή έχει γίνει πράξη έκανε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης. Αναφερόμενος στην πολύ μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα σε όλη τη χώρα σημείωσε ότι είναι "η κορυφή του παγόβουνου μιας πραγματικά πρωτόγνωρης διαδικασίας συσπείρωσης του κόσμου, ο οποίος έχει ξεπεράσει δημοσκοπήσεις και προβλέψεις".

"Θα δούμε σε ποιο βαθμό την Κυριακή, αλλά νομίζω ότι δεν έχει καμιά σχέση η πραγματικότητα με αυτό για το οποίο προσπαθούσαν να μας πείσουν όλο το προηγούμενο διάστημα -και ήταν πολύ μεγάλο αυτό το διάστημα- ότι βρισκόμαστε μπροστά στην εικόνα μιας καταρρέουσας κυβέρνησης, ενός απομονωμένου πρωθυπουργού και ενός κόμματος που παραπαίει", επισήμανε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε: "Τίποτα απ' όλα αυτά δεν συμβαίνει και το απέδειξε η ίδια η ζωή".

"Ο κόσμος συνειδητοποίησε το πραγματικό δίλημμα της κάλπης"

Όπως εκτίμησε ο Π. Σκουρλέτης, αυτό συνέβη διότι ο κόσμος συνειδητοποίησε ποιο είναι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών, "το οποίο μορφοποιήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες. Και σχετίζεται με την από 'δώ και πέρα πορεία της χώρας. Σχετίζεται με τη συνέχιση μιας πολιτικής η οποία είναι κοινωνικά μεροληπτική υπέρ των περισσοτέρων, απέναντι σε μία πολιτική η οποία θέλει να ακυρώσει το κοινωνικό κράτος, θέλει να μετατρέψει τον εργασιακό χώρο απολύτως σε μία κατάσταση ζούγκλας. Αυτά όλα τα οποία τελικά φάνηκαν μέσα από τις τοποθετήσεις του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, αν και άργησε, αποκάλυψε το πραγματικό του πρόγραμμα".

Σημείωσε δε ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν είναι "γκαφατζής", αλλά "επικίνδυνος σε σχέση με αυτά που υποστηρίζει".

Δ. Τζανακόπουλος: Επιλογή πολιτικής

Μιλώντας στο Open ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος έθεσε το διακύβευμα των ευρωεκλογών τονίζοντας πως αυτό που κρίνεται είναι αν ο ελληνικός λαός, που έχει την ευθύνη, θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και στα θετικά μέτρα της κυβέρνησης που ψηφίστηκαν και εφαρμόζονται ή αν θα επιλέξει να επιστρέψει στα μαύρα χρόνια της μνημονιακής περιόδου.

"Αν προτιμούν δηλαδή μία πολιτική που, όπως έχει αναλύσει ο κ. Μητσοτάκης, περιλαμβάνει το επταήμερο, την κατάργηση του οκταώρου, την επιστροφή του 1 προς 5 στις προσλήψεις στο Δημόσιο" σημείωσε προσθέτοντας ότι θα είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση, τα οποία αποτελούν συνέχεια της πολιτικής που ξεκίνησε τον Αύγουστο με την έξοδο από τα Μνημόνια.

Αναφερόμενος στην πρόταση Μητσοτάκη για αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο από τον ρυθμό της αύξησης του ΑΕΠ, εξήγησε πως αυτό σημαίνει ότι φέτος θα είχαν δοθεί αυξήσεις 4% όταν η κυβέρνηση έκανε αύξηση 11%.

"Καταρρέει η πολιτική απάτη Μητσοτάκη - ΜΜΕ"

"Κατεβαίνουμε για να κερδίσουμε, οι ευρωεκλογές είναι μία μάχη που και μπορεί και θα κερδηθεί", εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τόνισε ότι την Κυριακή "θα καταρρεύσει η πολιτική απάτη που έστησαν ο κ. Μητσοτάκης, το πολιτικό και το μιντιακό σύστημα και πολλοί θα τρίβουν τα μάτια τους με το αποτέλεσμα".

Επισήμανε ακόμα τη συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις τονίζοντας ότι οι μεγάλες συγκεντρώσεις δείχνουν πως η Ν.Δ. δεν πέτυχε να μετατρέψει την εικονική πραγματικότητα σε πολιτική στήριξη.

Ντεζαβού οι δημοσκοπήσεις

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις μίλησε για ντεζαβού: "Τα έχουμε ξαναδεί αυτά στο παρελθόν, όταν το σύνολο των δημοσκοπήσεων αδυνατούσαν να προβλέψουν τη λαϊκή ετυμηγορία, και στο δημοψήφισμα αλλά και τον Σεπτέμβριο του 2015" είπε και πρόσθεσε ότι όσο πλησιάζουμε στις εκλογές οι διαφορές μειώνονται.

"Τα ίδια έχουμε ζήσει και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, όταν προέβλεπαν επικράτηση της Ν.Δ. και άρχισαν την τελευταία εβδομάδα να το μαζεύουν, μέχρι που μετά τις εκλογές οι δημοσκόποι είπαν ότι οι ψηφοφόροι αποφάσισαν την Παρασκευή πριν από τις εκλογές" σημείωσε και υπογράμμισε ότι στις εκλογές δεν αποφασίζουν ούτε οι δημοσκοπήσεις ούτε τα μιντιακά συγκροτήματα, αποφασίζει ο ελληνικός λαός.

Σημείωσε ακόμα ότι με την ολοκλήρωση της τετραετίας η κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα της πολιτικής σταθερότητας και της κανονικότητας εντός και εκτός χώρας. "Άλλωστε η απόσταση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ή τις αρχές Οκτωβρίου είναι πολύ μικρή" είπε χαρακτηριστικά. Ο Δ. Τζανακόπουλος μάλιστα έθεσε ξανά το ερώτημα: "Αν η εντολή για πολιτική αλλαγή, που ζητά ο κ. Μητσοτάκης, δεν προκύψει, αλλά οι εκλογές είναι ντέρμπι και κριθούν στο νήμα, θα δεσμευτεί ο κ. Μητσοτάκης ότι θα παραμείνει πρόεδρος στη Ν.Δ.;". "Εμείς θα το ζητήσουμε" είπε χαρακτηριστικά.

Ν. Παππάς: Εκκίνηση για τις εθνικές εκλογές

"Η Ν.Δ. δεν τολμά να κάνει ανοικτή συγκέντρωση, όπως θα κάνουμε εμείς αύριο στο Σύνταγμα. Πήγε σε ένα περιφερειακό γήπεδο, το οποίο είναι 3.000 θέσεων, με τον κ. Πατούλη και έκανε τη συγκέντρωσή της. Εμείς είχαμε περισσότερο κόσμο στο Αγρίνιο από ό,τι είχε η Ν.Δ. και αυτό νομίζω ότι είναι δηλωτικό της συσπείρωσης και του πολιτικού μομέντουμ που ο κάθε χώρος έχει" σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππας στο Open.

Επανέλαβε μάλιστα ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα" σημειώνοντας ότι τα κρίσιμα συμπεράσματα από τις ευρωεκλογές "θα διαμορφώσουν και το έδαφος πάνω στο οποίο θα δοθεί η εκκίνηση για την πολιτική αναμέτρηση του φθινοπώρου", όταν θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, τις οποίες τοποθέτησε χρονικά "τον Σεπτέμβρη, αρχές Οκτώβρη, σε κάθε περίπτωση".

Σ. ΡΑΠΑΝΑΚΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL