Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Απόψε στο Σύνταγμα

Σήμερα η Αριστερά και ο δημοκρατικός κόσμος θα στείλουν ένα μεγάλο μήνυμα από την πλατεία Συντάγματος. Ένα μήνυμα συσπείρωσης και αγώνα για την Ελλάδα των πολλών. Για την Ελλάδα της δημοκρατίας, της...

Σήμερα η Αριστερά και ο δημοκρατικός κόσμος θα στείλουν ένα μεγάλο μήνυμα από την πλατεία Συντάγματος. Ένα μήνυμα συσπείρωσης και αγώνα για την Ελλάδα των πολλών. Για την Ελλάδα της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής και της δίκαιης ανάπτυξης. Για την Ελλάδα που θα ανοίξει τους δρόμους του μέλλοντος, αφήνοντας πίσω τη διαφθορά, τη διαπλοκή, την εξάρτηση από τα συμφέροντα της ολιγαρχίας, τις παθογένειες του παλιού πολιτικού συστήματος.

Η πλατεία Συντάγματος θα δώσει μια ηχηρή δημοκρατική απάντηση στην πολιτική της εμπάθειας, της διαστρέβλωσης και των fake news, στον τυφλό ρεβανσισμό του διαπλεκόμενου κατεστημένου. Και ταυτόχρονα θα πει ένα μεγάλο όχι στην πολιτική που μεθοδεύει το ξήλωμα της κοινωνικής ασφάλισης, την κατάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, την υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας, την εμπορευματοποίηση της Υγείας.

Το μήνυμα της αποψινής συγκέντρωσης θα είναι ότι αυτή η χώρα και αυτός ο λαός, που σήκωσαν το βάρος μιας πρωτοφανούς κρίσης, δεν πρόκειται να γυρίσουν ούτε στην καταστροφική λιτότητα για τον κόσμο της εργασίας, ούτε στις συνταγές του ΔΝΤ, ούτε στην ασύδοτη κυριαρχία των ελίτ. Θα προχωρήσουν προς το μέλλον ανοίγοντας τον δρόμο της ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη.

Η Αριστερά έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια και διασφάλισε τη βιωσιμότητα του χρέους πετυχαίνοντας εκεί που οι παλιές πολιτικές δυνάμεις απέτυχαν. Έφτασε έως εδώ μέσα από μια σκληρή και επίπονη πορεία, αλλά στάθηκε συνεπής σε ό,τι υποσχέθηκε. Τώρα, με τη στήριξη της κοινωνίας και το πρόγραμμά της, διεκδικεί μια μεγάλη πολιτική νίκη. Μια νίκη για το μέλλον της χώρας. Αυτό θα είναι, απόψε, το μήνυμα από την πλατεία Συντάγματος.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο