Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.0°C
4 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.2°C18.6°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.0°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.5°C21.9°C
3 BF 35%
O κ. Β. Μαρινάκης και οι νέες ευεργεσίες του για τον Πειραιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

O κ. Β. Μαρινάκης και οι νέες ευεργεσίες του για τον Πειραιά

του Γιάννη Καρδαρά*

Περνώντας από το υπαίθριο εκλογικό περίπτερο του υποψηφίου δημάρχου κ. Ι. Μώραλη, μια νέα κοπέλα μου έδωσε ένα δίφυλλο έντυπο του κ. Β. Μαρινάκη.

Το άνοιξα από περιέργεια, γιατί μου ήρθαν στη μνήμη μου οι υποσχέσεις του 2014 για τις 35.000 νέες θέσεις εργασίας στον Πειραιά.

Διάβασα και απομόνωσα τρεις εκφράσεις που αντιγράφω επί λέξει: «καινούργιο ξεκίνημα της τοπικής οικονομίας, με την ανεργία να μειώνεται κατά 8,5 ποσοστιακές μονάδες από το 2014 έως το 2019», «δρομολογείται με προσωπικά μου έξοδα η δημιουργία ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου», «σήμερα περπατάω στην πόλη μας και κοιτάω όλους εσάς στα μάτια αφού σε αυτές τις έντιμες δεσμεύσεις ανταποκρίθηκα και με το παραπάνω».

Η πρώτη παρατήρησή μου είναι ότι η ανεργία την τελευταία πενταετία έχει όντως πέσει κατά 9-10 ποσοστιαίες μονάδες πανελλαδικά και όχι μόνο στον Πειραιά και αυτό οφείλεται στις κυβερνητικές πολιτικές και όχι στον κ. Β. Μαρινάκη ή τον κ. Ι. Μώραλη.

Η δεύτερη παρατήρησή μου έχει να κάνει με την επισήμανση, στο προεκλογικό έντυπο του κ. Β. Μαρινάκη, για την ανάγκη σύγχρονου κολυμβητηρίου στον Πειραιά, «που δρομολογείται ευθύς ως αποδεσμευθεί χώρος από την Περιφέρεια και τη Γ.Γ. Αθλητισμού που την περιμένει 4 χρόνια» Την ανάγκη αυτή την τόνισε και στη δίωρη τηλεοπτική συνέντευξή του (16-5-2019) στο δημοσιογράφο του Alpha κ. Σρόιτερ.

Όμως, πριν πέντε χρόνια και συγκεκριμένα στις 23.5.2014 σε συνέντευξή του στον σταθμό Παραπολιτικά FM 90,1 που δημοσιεύθηκε εκτός άλλων και στο “Newpost - Πολιτική”, διαβάζω και αντιγράφω επί λέξει τις δηλώσεις του «Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει κολυμβητήριο το οποίο να χρησιμοποιεί ο Ολυμπιακός ο Εθνικός, που έχουν γράψει ιστορία στην κολύμβηση και το πόλο».

Μετά τα παραπάνω αναρωτιέμαι αν ισχύει η φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Β. Μαρινάκης πολλές φορές στην τηλεοπτική του εμφάνιση και στο προεκλογικό έντυπό του: «κοιτάω όλους εσάς στα μάτια για τις έντιμες δεσμεύσεις μου», «κάναμε πράξεις τις υποσχέσεις μας».

Ως πολίτης και νομικός, δεν πρόκειται να μιλήσω ούτε για την υγιή επιχειρηματικότητα που όντως χρειάζεται η Ελλάδα, ή για οτιδήποτε άλλο που βρίσκεται σε εξέλιξη με τη Δικαιοσύνη ούτε βέβαια για την προεκλογική δίωρη εμφάνιση στον Alpha και τις επιθέσεις προς όλους όσοι δεν συντάσσονται μαζί του.

Απλώς, εάν τον συναντήσω, θα τον κοιτάξω στα μάτια και θα τον αφήσω στην κρίση των έντιμων πολιτών της πόλης μας και των έντιμων φιλάθλων της ομάδας μας, του Ολυμπιακού.

Γιάννης Καρδαράς είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL