Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Μήνυμα του Αλ. Τσίπρα από τη Λάρισα: / Μήνυμα του Αλ. Τσίπρα από τη Λάρισα: "Έχουμε τη δύναμη, ήρθε η ώρα των πολλών"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μήνυμα του Αλ. Τσίπρα από τη Λάρισα: / Μήνυμα του Αλ. Τσίπρα από τη Λάρισα: "Έχουμε τη δύναμη, ήρθε η ώρα των πολλών"

Την ώρα της λαϊκής κινητοποίησης σήμανε χθες από τη Λάρισα ο Αλέξης Τσίπρας. "Ο κάμπος σήμερα ακυρώνει τις δημοσκοπήσεις της συμφοράς, δεν υπάρχει αμφιβολία μετά την παρουσία σας εδώ για το ποιος θα γελά και ποιος θα κλαίει το βράδυ της Κυριακής" είπε εν μέσω χειροκροτημάτων και ενθουσιασμού.

"Οι πολίτες σήμερα στέλνουν στα αζήτητα την προπαγάνδα των επιτελείων, τα ψέματα και την εικονική πραγματικότητα. Έχει φτάσει η ώρα της αλήθειας, της κάλπης, της λαϊκής ετυμηγορίας" τόνισε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος σε χιλιάδες πολίτες που γέμισαν ασφυκτικά την κεντρική πλατεία της Λάρισας.

"Στην πραγματική πλατεία, όχι στην ιμιτασιόν"...

Σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που δεν είδε να γεμίζει ούτε η κατά πολύ μικρότερη πλατεία Ταχυδρομείου στην ίδια πόλη. Γεγονός που δεν έμεινε ασχολίαστο από τον Αλ. Τσίπρα. "Γεμίσατε την πραγματική πλατεία της Λάρισας, όχι την ιμιτασιόν, και δίνετε μήνυμα νίκης την Κυριακή" σημείωσε υπενθυμίζοντας το παλιό πολιτικό ρητό πως όποιος γεμίζει την πλατεία της Λάρισας κερδίζει τις εκλογές.

"Δεν ξέρω τι λένε γι' αυτόν που δεν τολμά καν να κάνει συγκέντρωση σε αυτή την πλατεία και κρύβεται σε μια γούβα στην πλατεία Ταχυδρομείου" υπογράμμισε και αφιέρωσε αυτή τη μεγάλη συγκέντρωση στον Μάνθο Σαρρή, που μια ημέρα πριν έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.

"Την Κυριακή δώστε το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω"

Ο Αλ. Τσίπρας έθεσε ξανά το δίλημμα της κάλπης: Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας και τα μέτρα ελάφρυνσης, η ψήφος στη Ν.Δ. είναι εντολή κατάργησης αυτών των μέτρων. "Το δίλημμα της ευρωκάλπης δεν είναι ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα, αλλά με ποια πολιτική θα κυβερνηθεί η χώρα, γιατί είναι πολλά τα γεράκια των τεχνοκρατών που περιμένουν να πουν ότι αυτά τα μέτρα θα ακυρωθούν" σημείωσε και απηύθυνε κάλεσμα στον ελληνικό λαό:

"Την Κυριακή πάρτε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη. Την Κυριακή πάρτε τη ζωή σας στα χέρια σας. Την Κυριακή δώστε οριστικό τέλος στην επιστροφή των μνημονιακών πολιτικών. Την Κυριακή δώστε το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω, η Ελλάδα προχωράει μπροστά. Έχουμε τη δύναμη, ήρθε η ώρα των πολλών".

"Νόμιζαν ότι αρκεί να έχουν αγοράσει εφημερίδες και κανάλια, επικοινωνιολόγους και δημοσκόπους για να τους εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός. Νόμιζαν ότι αυτό αρκεί για να ξαναγυρίσουν πίσω οι ίδιοι στις θέσεις εξουσίας που τους έλειψαν και να γυρίσουν πίσω και τον λαό στο βαθύ σκοτάδι των Μνημονίων" σημείωσε και τόνισε πως υποτίμησαν ακόμη μια φορά τον ελληνικό λαό. Εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητα ότι θα πάθουν ό,τι έπαθαν στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2015: "Ο ελληνικός λαός θα δώσει απάντηση στην προπαγάνδα, τη συκοφαντία, το ψέμα και την απάτη".

"Ο λαός δεν ήρθε στο προσκήνιο το 2015 για να γυρίσει στην αφάνεια το 2019"

"Το χειρότερο είναι ότι παρουσιάζονται αμετανόητοι" πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι ακόμα και το ΔΝΤ και οι σκληροί τεχνοκράτες "βγαίνουν και παραδέχονται ότι ρήμαξαν την Ελλάδα την καταστροφική τετραετία 2010-2014, ότι ρήμαξαν μια χώρα και μια οικονομία για να σωθούν οι τράπεζες". "Μόνο η Ν.Δ. μιλάει για success story για τα χρόνια των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου" σχολίασε.

"Μόνο ο κ. Μητσοτάκης, που ονειρεύεται να συνεχίσει το έργο των απολύσεων και των περικοπών. Μόνο αυτοί μας λένε ότι είχαν ιστορία επιτυχίας. Ο κ. Μητσοτάκης και ο αντιπρόεδρός του, που, όταν απέλυε γιατρούς και έκοβε δαπάνες από την Υγεία, έλεγε ότι είναι δικά τους τα μέτρα, όχι της τρόικας, μην τυχόν και του πάρει η τρόικα τη δόξα", είπε χαρακτηριστικά.

"Όμως ο λαός δεν ήρθε στο προσκήνιο το 2015 για να γυρίσει στην αφάνεια το 2019, ήρθε για να διαφεντεύει και ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει ποιος θα κυβερνά αυτόν τον τόπο. Ό,τι πέτυχε η κυβέρνηση αυτή το πέτυχε χάρη στη στήριξη του λαού" διεμήνυσε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι αυτή η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί τις κατακτήσεις του λαού και όσα κέρδισε με τις θυσίες του.

Αναφέροντας όλα τα θετικά μέτρα και τις πρωτοβουλίες υπέρ των πολλών, ιδίως τα μέτρα της ΔΕΘ, ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι η κυβέρνηση τα πέτυχε έχοντας απέναντί της όχι μόνο την τρόικα του εξωτερικού, αλλά και την "τρόικα του εσωτερικού".

"Πότε εδώ στην Ελλάδα να πηγαίνουν χέρι - χέρι με το ΔΝΤ, πότε στην Ευρώπη να παρακαλάνε τον Σόιμπλε και τους ακραίους να κρατήσουν γερά, να μην υποχωρήσουν σε καμία από τις παράλογες απαιτήσεις τους. 'Βάστα Σόιμπλε και Βάστα ΔΝΤ'. Αυτά έλεγαν, αυτά έγραφαν, όταν δίναμε εμείς τις μάχες για την κοινωνική πλειοψηφία" υπογράμμισε.

Σημείωσε δε ότι τις τελευταίες μέρες δείχνουν "το πραγματικό σκληρό πρόσωπό τους, που κοιτάζει τον κόσμο από τη σκοπιά των ολιγαρχών και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων χωρίς έγνοια για τον άνθρωπο του μόχθου" είπε με αφορμή τις δηλώσεις για το οκτάωρο, το επταήμερο, τους ιδιώτες στην Υγεία. "Πάρτε το χαμπάρι. Τώρα αλλάξανε τα πράγματα. Στην Ελλάδα θα διοικούν οι πολλοί και θα υπακούνε οι λίγοι. Θα είναι κυρίαρχος ο ελληνικός λαός, θα είναι αυτός που δίνει εντολές. Γιατί έχει έρθει η ώρα των πολλών" τόνισε.

"Οι νέοι να στείλουν μήνυμα στους φασίστες"

Παράλληλα κάλεσε τη νεολαία και τους νέους ψηφοφόρους να πάρουν στα χέρια τους το όπλο της ψήφου προκειμένου να μην το χαρίσουν σε αυτούς που θέλουν το μέλλον της νέας γενιάς προδιαγεγραμμένο, αλλά και για να δώσουν ισχυρό μήνυμα στον φασισμό: "Ποτέ στην Ελλάδα της Αντίστασης, των μεγάλων αγώνων. Ποτέ φασισμός, ναζί και Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα. Να ακουστεί σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι λαοί του Νότου και οι προοδευτικές κυβερνήσεις τους θα δώσουν το μάθημα που αξίζει σε αυτούς που θέλουν να μας γυρίσουν πίσω στις σκοτεινές μέρες του 1940".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL