Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.5°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C19.4°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.6°C
0 BF 71%
Μήνυμα νίκης και από το Αγρίνιο έστειλε ο Αλ. Τσίπρας / Να φτάσουν οι πλατείες και οι δρόμοι μέχρι την κάλπη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μήνυμα νίκης και από το Αγρίνιο έστειλε ο Αλ. Τσίπρας / Να φτάσουν οι πλατείες και οι δρόμοι μέχρι την κάλπη

Ισχυρό μήνυμα νίκης στις κάλπες της Κυριακής έδωσε χθες ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας, που βούλιαξε την πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. "Να φτάσουν οι πλατείες και οι δρόμοι μέχρι την κάλπη", ήταν το κάλεσμα του πρωθυπουργού, που τόνισε ότι το μήνυμα μιας ακόμη συγκλονιστικής παρουσίας των πολλών είναι πως η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω.

"Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω στη σκληρή λιτότητα και στα σκληρά χρόνια του ΔΝΤ, ο λαός θα αποφασίσει για το παρόν και το μέλλον του και η παρουσία σας σήμερα εδώ δείχνει ότι έχει αποφασίσει" είπε χαρακτηριστικά. "Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι", σημείωσε, "νόμιζαν ότι με το ψέμα, τη διαστρέβλωση, τα fake news και την προπαγάνδα θα εξασφάλιζαν την εκλογική τους νίκη, είχαν μιλήσει για εκλογικό θρίαμβο, όμως υποτίμησαν για άλλη μια φορά το κριτήριο, τη γνώση, την εμπειρία και τη νοημοσύνη του λαού μας, που έχει περάσει τόσα και τόσα, σιγά λοιπόν μη λυγίσει τώρα απέναντι σε αυτούς που παριστάνουν τους λέοντες αλλά δεν είναι τίποτα άλλο από χάρτινες τίγρεις". "Δεν διδάχτηκαν ούτε τον Ιανουάριο, ούτε τον Ιούλιο, ούτε τον Σεπτέμβριο του '15 ότι την τελική απόφαση την παίρνει ο λαός" σημείωσε, τονίζοντας ότι η Ν.Δ. έπεσε στην παγίδα που η ίδια έστησε.

Οι σαμποτέρ

"Ερχονται σήμερα να το παίξουν λυτρωτές, αυτοί που έδωσαν τα πάντα στο ΔΝΤ και τους τεχνοκράτες ως κυβέρνηση, αυτοί που έδιναν τα πάντα στο ΔΝΤ και τους τεχνοκράτες ως αντιπολίτευση" είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως έπαιξαν ρόλο σαμποτέρ, "κάθε φορά που πετυχαίναμε νίκες υπέρ των πολλών".

"Κάθε φορά ξεπέρναγαν τα όρια, μας κατακεραύνωναν γιατί, λέει, θέτουμε σε κίνδυνο τα δημοσιονομικά της χώρας με παροχές και πήγαιναν στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, για να ζητήσουν από τους δανειστές να μας βάλουν χέρι μη τυχόν και δεν περικοπούν οι συντάξεις" θύμισε ο πρωθυπουργός. "Γι' αυτό ο κόσμος θυμώνει, συσπειρώνεται, γεμίζει τις πλατείες και θα φτάσει δυνατό το μήνυμα στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής" εκτίμησε.

Έγκριση των θετικών μέτρων από τον λαό

Αφού απαρίθμησε τα θετικά μέτρα και τα όσα κατάφερε η κυβέρνηση υπέρ των πολλών, τόνισε ότι αυτά τα μέτρα δεν απαιτούν μόνο αριθμό πρωτοκόλλου για να κατατεθούν στη Βουλή. "Δεν απαιτούν μόνο μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να ψηφιστούν" επισήμανε. "Χρειάζεται να τα εγκρίνει στην πράξη ο ελληνικός λαός με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη" υπογράμμισε καλώντας τους πολίτες να αποτρέψουν τον κίνδυνο να μείνουν στα χαρτιά αυτά τα μέτρα κι η θετική πορεία της οικονομίας.

Δύο ψηφοδέλτια

"Την επόμενη Κυριακή, το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εγγύηση της 13ης σύνταξης για τους συνταξιούχους, της μείωσης της φορολογίας για τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες, της περαιτέρω ελάφρυνσης των βαρών για τους αγρότες, για τη μείωση του κόστους ηλεκτρισμού και θέρμανσης για τους πολίτες, για νέες δουλειές με αξιοπρέπεια για τους νέους και τις νέες". Από την άλλη, πρόσθεσε, το ψηφοδέλτιο που πάνω θα γράφει "Ν.Δ.", αλλά από κάτω έχει "ψιλά" γράμματα που τους ξεφεύγουν, "θα είναι εντολή ακύρωσης όλων αυτών των θετικών μέτρων, νέου γύρου φορολογικής αφαίμαξης, μετά τα 65 δισ λιτότητας την πενταετία 2010-2014".

Οι πολλοί ενώνουν, δεν διχάζουν

Αναφερόμενος στο όραμα και το σχέδιο για την Ελλάδα της νέας εποχής ο Αλ. Τσίπρας έθεσε ως βασική προϋπόθεση την ενότητα του λαού καταγγέλλοντας τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ ότι ποντάρουν στην παραπληροφόρηση και τον διχασμό. "Το έκαναν όταν κυβέρνησαν, προσπαθώντας πάντα να στρέψουν τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης. Το έκαναν και ως αντιπολίτευση, προσπαθώντας να μας χωρίσουν μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις για τα εθνικά μας θέματα, που θα έπρεπε να είμαστε όλοι ενωμένοι, αυτοί για το πρόσκαιρο πολιτικό όφελος προσπάθησαν να μας διχάσουν σε εθνικόφρονες και προδότες" υπογράμμισε. "Το έκαναν μόνο για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους αμιγώς ιδιοτελή συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στη χώρα και την κοινωνία" είπε χαρακτηριστικά.

"Η ενότητα του λαού μας είναι η μοναδική εγγύηση για να ανακτήσουμε τη συλλογική μας αυτοπεποίθηση" σημείωσε τονίζοντας πως "εμείς επιδιώκουμε να ενώσουμε δυνάμεις, γι' αυτό μιλάμε για τους πολλούς". "Οι πολλοί ενώνουν, δεν διχάζουν. Οι ελίτ διχάζουν για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους εις βάρος των πολλών".

Ενεργο πλειοψηφικό ρεύμα

Μιλώντας για το πρόσωπο της Ελλάδας των πολλών αναφέρθηκε σε ένα πλειοψηφικό ρεύμα που είναι ενεργό και υπαρκτό σήμερα. Μίλησε για τις παλαιότερες και τις νέες γενιές της Αριστεράς που έδωσαν αγώνες, τον κόσμο της δημοκρατικής παράταξης, που πρωταγωνίστησε στους αγώνες για τις μεγάλες προοδευτικές τομές, "και αργότερα αισθάνθηκε προδομένος από την πρόσδεση της ύστερης ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στο άρμα του νεοφιλελευθερισμού και της διαπλοκής".

Αναφέρθηκε ακόμα στον μετριοπαθή κόσμο που προέρχεται, όπως είπε, από τον συντηρητικό χώρο, "αλλά έχει βαθιά δημοκρατικά αντανακλαστικά, πίστη στην πατρίδα και τις δυνατότητές της". Επισήμανε ότι όλοι αυτοί βρέθηκαν σε διαφορετικά μετερίζια τις προηγούμενες δεκαετίες, όμως σήμερα "τους έχει ενώσει η κοινή τους αγωνία για το μέλλον της πατρίδας" και αυτοί "είναι πολλοί, χιλιάδες". "Γι' αυτούς δώσαμε τις μεγάλες μάχες και σε αυτούς ανήκουν οι μεγάλες νίκες. Και ξέρω πολύ καλά, ότι αυτοί θα υπογράψουν και τις μεγάλες νίκες του μέλλοντος" τόνισε.

Να εμπιστευτούμε τους νέους

Παράλληλα, κάλεσε τους νέους και τις νέες , τους 17άρηδες που ψηφίζουν πρώτη φορά. "Ας τους εμπιστευτούμε. Κρίνετε τι θα κάνετε για το μέλλον σας. Αλλά μην παραδώσετε τα όπλα σας, μην παραδώσετε τις σφαίρες σας. Εσείς θα κρίνετε το αποτέλεσμα για το μέλλον σας, για το μέλλον του τόπου. Το μέλλον σάς ανήκει" τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL