Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Παπαδημούλης - Ξανθός: H επόμενη ημέρα της Ευρώπης είναι το μεγάλο στοίχημα των Ευρωεκλογών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παπαδημούλης - Ξανθός: H επόμενη ημέρα της Ευρώπης είναι το μεγάλο στοίχημα των Ευρωεκλογών

Το μεγάλο στοίχημα των Ευρωεκλογών είναι η επόμενη ημέρα της Ευρώπης και τι είδους Ευρώπη θέλουμε, τόνισαν μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ξανθός τόνισε: «Το μεγάλο στοίχημα για τις Ευρωεκλογές είναι τι είδους Ευρώπη θέλουμε. Θέλουμε μια Ευρώπη στην οποία κερδίζουν έδαφος η ακροδεξιά, ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ή θέλουμε μια Ευρώπη κοινωνική, αλληλέγγυα και δημοκρατική; Νομίζω ότι αυτό είναι το κρίσιμο δίλλημα.

Αντιπαρατίθενται δύο διαφορετικά πολιτικά σχέδια σε αυτές τις Ευρωεκλογές, ένα προοδευτικό και ένα συντηρητικό.

Η προσπάθεια που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την ευρύτερη προοδευτική συμμαχία είναι να ενισχύσει στην Ευρώπη τις φωνές και τις πολιτικές δυνάμεις που διεκδικούν μια επανίδρυση της Ευρώπης με βάση τις άξιες της αλληλεγγύης, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών».

Ο κ. Ξανθός αναφέρθηκε και στο κλίμα τεχνητής πόλωσης που, όπως είπε, καλλιεργήθηκε από την αντιπολίτευση τις προηγούμενες ημέρες επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα λόγο να παρακολουθήσει αυτή την τακτική.

Όπως επεσήμανε, «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα αξιοπρεπές πολιτικό αφήγημα σήμερα, κατάφερε να βγάλει την χώρα από την κρίση, από τα μνημόνια, με την κοινωνία όρθια, κατάφερε να στηρίξει τους αδύναμους, να διασφαλίσει την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα υγείας, να δώσει δείγματα γραφής ενός άλλου ήθους στο δημόσιο βίο και στη διακυβέρνηση της χώρας.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό και με αυτό το αφήγημα ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ψήφο εμπιστοσύνης για την Ευρώπη άλλα και για την Ελλάδα που θέλουμε».

Δ. Παπαδημούλης

Τους πολίτες, και κυρίως τους νέους, να πάνε στις κάλπες των Ευρωεκλογών, κάλεσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της κάλπης. Όπως υποστήριξε, «το ανοδικό ρεύμα υπέρ του ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία διαπιστώνεται μέρα με την ημέρα ότι ενισχύεται. Και αυτό φαίνεται και στις δηλώσεις των ηγετικών στελεχών της ΝΔ που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ήττας, την διάψευση των προσδοκιών τους.

Έβαλαν πολύ ψηλά τον πήχη και κινδυνεύουν να περάσουν από κάτω. Το πιστοποιεί η απαράδεκτη δήλωση του γραμματέα της ΝΔ που τόλμησε να μιλήσει για νοθεία. Τρέμουν την ήττα».

Ο κ. Παπαδημούλης απευθύνθηκε κυρίως στη νέα γένια την οποία και κάλεσε να προσέλθει στις κάλπες: «Αυτό που θέλω να ζητήσω είναι οι Έλληνες πολίτες να πάνε στην κάλπη. Να μην «τσιμπήσουν» στα σλόγκαν περί αποχής.

Απευθύνομαι κυρίως στη νέα γενιά. Να μην αφήσει να αποφασίζουν για το μέλλον της άλλοι ερήμην της. Η ψήφος είναι δικαίωμα.

Ζητώ, μπροστά στο κίνδυνο της μεγάλης κοινωνικής οπισθοδρόμησης και την απειλή που συνιστά η ψήφος στη ΝΔ, να επιλέξουν την κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί, αν πετύχαμε πέντε πράγματα με τη θηλιά του μνημονίου, αν καταφέραμε με δυσκολίες να βγάλουμε την Ελλάδα από το μνημόνιο και από τους πρώτους μήνες επουλώνουμε πληγές, σκεφτείτε πόσα πράγματα περισσότερα μπορούμε να κάνουμε αν κερδίσουμε τις προσεχείς Ευρωεκλογές που θα είναι και σκαλοπάτι για μια νέα νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές».-

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL