Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γιαννούλης σε ΣΚΑΙ: Ξεφτίλα είναι να χάνονται πάνω από 120 εκ. ευρώ από τα ταμεία του ΟΑΣΘ, όχι οι "μουσαμάδες" (Video)

Ούτε μια ερώτηση για το ποιο είναι το όραμα του για την Κεντρική Μακεδονία δεν έθεσαν στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης στο ΣΚΑΙ, ούτε με τι τρόπο θα το πετύχει. Δεν απασχολούν τέτοιου είδους ερωτήματα το σταθμό και άρα επ' ουδενί δεν επιτρέπεται να απασχολούν και τους πολίτες.

Οι ερωτήσεις στον ΣΚΑΙ ήταν σε πολύ ασφυκτικό πλαίσιο, όλες όλες τέσσερις που επαναλαμβάνονταν διαρκώς μέχρι να λάβουν μια απάντηση ικανοποιητική για τους δημοσιογράφους του σταθμού.

Ο κ. Γιαννούλης κλήθηκε να σχολιάσει τη «φιέστα» όπως αποκάλεσαν την άφιξη του πρώτου συρμού του μετρό Θεσσαλονίκης, να απαντήσει για την Συμφωνία των Πρεσπών, αν έχει μετανιώσει για την έκφραση «φασισταριά» σε ακροδεξιούς κατά τη διάρκεια περιοδείας του και τέλος να αποκηρύξει τον Άρη Βελουχιώτη.

Πέρα από τις ειρωνείες του κ. Πορτοσάλτε που δεν συμβαδίζουν με καμία έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας είναι αυτό συνέντευξη υποψήφιου περιφερειάρχη; Έτσι θα έκαναν αν είχαν καλεσμένο τον κ. Τζιτζικώστα; Είναι αυτό σεβασμός στην ελευθερία της γνώμης, πλουραλισμός και δημοκρατία; Είναι σεβασμός στον πολίτη που παρακολουθεί;

Ο χρόνος είχε εξαντληθεί με τις ερωτήσεις της ατζέντας της Ν.Δ. και ο κ. Γιαννούλης ίσα που πρόλαβε να θέσει το θέμα της φυγομαχίας του κ. Τζιτζικώστα, από το ντιμπέιτ, τακτική που φαίνεται ότι επιλέγει η Ν.Δ. και στις περιφερειακές εκλογές στην Κεντρική Μακεδονία, ώστε να αποφεύγει μια συζήτηση, επί της ουσίας.

Οι απαντήσεις που κατάφερε μέσα από επανειλημμένες διακοπές να δώσει ο κ. Γιαννούλης ήταν:

Για το μετρό της Θεσσαλονίκης: Ξεφτίλα είναι να χάνονται 80 εκ. ευρώ. Ξεφτίλα είναι να υπάρχουν στα ταμεία του ΟΑΣΘ 614 ευρώ και να λείπουν 48 εκ. Κάντε μια πρόσθεση 120 εκ. που λείπουν παράγουν πολύ περισσότερο αποτέλεσμα για τους πολίτες.

Για την Συμφωνία των Πρεσπών: «Θα επηρεάσει συνολικά η Συμφωνία των Πρεσπών το πώς μπορεί η Κεντρική Μακεδονία να μπει σε ράγες ανάπτυξης.

«Όταν εγκαινιάζεις πολιτιστικό κέντρο δύο φορές απλά για να το ονομάσεις Μακεδονία, όταν πηγαίνεις να κάνει σόου στην Αμφίπολη στο λόφο Καστά…» επιχείρησε να ασκήσει κριτική στον κ. Τζιτζικώστα για να διακοπεί εκ νέου. (Πάνω από 3 φορές του τέθηκε η ερώτηση για την Συμφωνία των Πρεσπών και για τις αντιδράσεις ελάχιστων που δέχθηκε και ο ίδιος).

«Έχετε μετανιώσει για τη δήλωση περί φασισταριών»; «Υπήρξαν 5 – 10 άνθρωποι στην Θεσσαλονίκη που μπορεί να χτυπούσαν και ανθρώπους. Είπα ότι τα παιδιά μου δεν θέλω να μεγαλώνουν. Σέβομαι πάρα πολύ όσους διαφωνούν με την συμφωνία αλλά δεν χρησιμοποιούν βία».

"Με εκφράζει η κάθε ιστορική διατύπωση που αναφέρεται στην ρεμούλα και το αίτημα της διαφάνειας" είπε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας απαντώντας στην ερώτηση για τον Άρη Βελουχιώτη που είχε κάνει έξαλλο τον κ. Οικονόμου (και τον Άδωνι).

Κατ. Μπρέγιαννη

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις