Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Κλειδί η συμμετοχή στις ευρωεκλογές για την Ευρώπη των πολλών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κλειδί η συμμετοχή στις ευρωεκλογές για την Ευρώπη των πολλών

Της Μαρούλας Πλήκα

Την  εκδήλωση άνοιξε ο συντονιστή της Ν.Ε.Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Δουίτσης, που είναι και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο «Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ» της Κατερίνας Νοτοπούλου και ομιλητές ήταν ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  η Καστελίνα Λουτσιάνα, ιστορικό στέλεχος της ευρωπαϊκής Αριστεράς, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης , ολυμπιονίκης στο τάε κβον ντο και η Άννα Τσάτσου – Παπαδημητρίου, νομικός, πρώην αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, υποψήφιες και υποψήφιοι για την Ευρωβουλή. Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης  και στον σύντομο χαιρετισμό της μετέφερε μήνυμα συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων. Μίλησε για μια κρίσιμη μάχη, η οποία "θα αποτελέσει και πρόκριμα για τις εκλογές του Οκτωβρίου, ώστε να συνεχιστεί η αριστερή, προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα". 

«Και γι’ αυτό ενώνουμε δυνάμεις. Γιατί μας ενώνει το κοινό αξιακό μας βάθρο και η δέσμευσή μας να πούμε όχι στην ακροδεξιά και το νεοφιλελευθερισμό», τόνισε προσθέτοντας ότι «αγωνιζόμαστε για μια δημοκρατική Ευρώπη και δε θέλουμε να δούμε ξανά τη σκληρή νεοφιλελεύθερη δεξιά στη χώρα μας». «Η εικόνα της Ελλάδας σήμερα είναι πολύ καλύτερη. Και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως όσα πετύχαμε ήταν πολύ σημαντικά, θετικά και με αριστερό πρόσημο. Και τα πετύχαμε «εκτός έδρας, κόντρα στο ρεύμα και με πουλημένο διαιτητή»», τόνισε  μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.  «Αισθάνομαι ευγνώμων που είμαι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η Λουτσιάνα Καστελίνα και αναφερόμενη στις ευρωεκλογές είπε πως συνήθως δε λαμβάνονται σοβαρά. «Αυτή τη φορά όμως είναι διαφορετικά και όχι μόνον για την Ελλάδα.

Είναι σημαντικές επειδή, τόσο στην Ελλάδα όσο και την Ιταλία, επανεμφανίζεται η ακροδεξιά και ο φασισμός που ζητούν την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διάλυσή της» τόνισε. «Δυστυχώς η ακροδεξιά έχει γίνει της μόδας», ανέφερε ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης και αναφέρθηκε στην άνοδο του φασιστικού VOX στην Ισπανία, αλλά και στην Ουγγαρία, όπου ο Όρμπαν κέρδισε με αντιμεταναστευτική ατζέντα χωρίς στη χώρα να υπάρχει ούτε ένας μετανάστης ή πρόσφυγας! Τέλος η  Άννα Τσάτσου – Παπαδημητρίου εμφανίστηκε αισιόδοξη για το εκλογικό αποτέλεσμα και αναφερόμενη στους ευρωπαίους σοσιαλιστές είπε πως, "σε αντίθεση με το ΚΙΝΑΛ, άρχισαν να το καταλαβαίνουν, και να συμφωνούν σε μία συμπόρευση με την Αριστερά". «Μπροστά στον κίνδυνο της ακροδεξιάς πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση. Πρέπει να ενωθούμε και να χτίσουμε μια ευρεία συμμαχία. Έτσι θα νικήσουμε για την Ευρώπη των πολλών», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL