Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Μνήμες '61 ανέσυρε ο γραμματέας της Ν.Δ. μιλώντας για... νοθεία ΣΥΡΙΖΑ! / Διολίσθηση Αυγενάκη στη γελοιότητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μνήμες '61 ανέσυρε ο γραμματέας της Ν.Δ. μιλώντας για... νοθεία ΣΥΡΙΖΑ! / Διολίσθηση Αυγενάκη στη γελοιότητα

Από τη βεβαιότητα για εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, τις δημοσκοπήσεις και τις διαφορές που θα είναι "ιστορικές", των 10-15 μονάδων η Ν.Δ. το τελευταίο διάστημα ρίχνει τον πήχη για το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου όλο και πιο χαμηλά. Χθες όμως... έπιασε πάτο διά του γραμματέα της Λ. Αυγενάκη, που δεν δίστασε να μιλήσει για προσπάθεια νοθείας.

Για "σοβαρότατο θεσμικό ατόπημα" έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης, που κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση και να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του γραμματέα του κόμματός του. "Ο κ. Αυγενάκης κατάφερε να γελοιοποιήσει τη Ν.Δ. αλλά και να αποκαλύψει το μεγάλο άγχος του αρχηγού της μπροστά στις κάλπες" τονίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Λ. Αυγενάκης είπε μεταξύ άλλων: "Υπάρχει ο φόβος και η αίσθηση -δεν νομίζω ότι θα γίνουν συντονισμένες ενέργειες από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάρχει διάχυτη η πληροφόρηση- ότι κάποιοι είναι αποφασισμένοι, εάν τα καταφέρουν και εάν τους το επιτρέψουμε, ακόμα και να αλλοιώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα, δηλαδή την άποψη των Ελλήνων πολιτών. Τους λέμε λοιπόν ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι εκεί".

Αδιανόητη ευτέλεια

Για παντελώς ανυπόστατους ισχυρισμούς και αδιανόητη ευτέλεια και θεσμική ανευθυνότητα έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης. "Εκφράζω ειλικρινά την ελπίδα ότι το σοβαρότατο αυτό θεσμικό ολίσθημα δεν εκφράζει συνολικά το κόμμα και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Αναμένω λοιπόν την άμεση τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί του θέματος και την πιο κατηγορηματική αποδοκιμασία των απαράδεκτων δηλώσεων του γραμματέα του κόμματός του.

Οτιδήποτε λιγότερο θα συνιστά κακή υπηρεσία στη δημοκρατία και τους θεσμούς" υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός.

Όπως τονίζει, τέτοιες δηλώσεις, πέρα από το ότι συνιστούν σοβαρό θεσμικό ατόπημα, "προσβάλλουν ευθέως το κύρος και την εργασία χιλιάδων στελεχών των φορέων της Πολιτείας που είναι επιφορτισμένοι με το δύσκολο και σημαντικό έργο της διεξαγωγής των εκλογών". "Επισημαίνω λοιπόν στον γραμματέα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι, ακόμα κι αν διαπιστώνει ότι τα πολιτικά επιχειρήματα της παράταξής του στερεύουν, τα ‘παιχνίδια’ με την εκλογική διαδικασία δεν θα του προσφέρουν διέξοδο" προσθέτει ο Αλ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι διακινδυνεύει έτσι να ανασύρει στη μνήμη του ελληνικού λαού ιστορικές εμπειρίες, "που κάθε άλλο παρά ευνοούν και τιμούν την παράταξή του".

Αποκαλύπτει μεγάλο άγχος

"Η Ν.Δ., που εδώ και τρία χρόνια προεξοφλεί δήθεν κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες, έβγαλε σήμερα τον γραμματέα της, κ. Αυγενάκη να προλειάνει το έδαφος για την κατάρρευση της πολιτικής της απάτης" τονίζει με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου επισημαίνοντας ότι, αν και "μας έχει συνηθίσει σε παραληρηματικές δηλώσεις, σήμερα ξεπέρασε τον εαυτό του μιλώντας για δήθεν κίνδυνο αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος".

"Πέραν του μείζονος θεσμικού ατοπήματος, ο κ. Αυγενάκης κατάφερε να γελοιοποιήσει τη Ν.Δ. αλλά και να αποκαλύψει το μεγάλο άγχος του αρχηγού της μπροστά στις κάλπες" καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εγρήγορση ζητάει ο Αυγενάκης

Παρά την κατακραυγή, και με "μήνυμα" τη σιωπή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Λ. Αυγενάκης επανήλθε χθες το απόγευμα στην ίδια γραμμή.

"Προειδοποιήσαμε εγκαίρως την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Χαρίτση να τηρήσει πιστά τους νόμους και την αδιάβλητη παράδοση της εκλογικής διαδικασίας στη χώρα μας και να μην υπάρχει οποιοδήποτε περιθώριο αμφισβήτησης, πόσο μάλλον αλλοίωσης της ετυμηγορίας των Ελλήνων πολιτών" έγραψε μέσω Twitter o γραμματέας της Ν.Δ. καλώντας, μάλιστα, όλους τους πολίτες και τα στελέχη της Ν.Δ. "να είναι σε εγρήγορση προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και η έκδοση των αποτελεσμάτων".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL