Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Ο Αλ. Τσίπρας από τη Λαμία: / Ο Αλ. Τσίπρας από τη Λαμία: "Ποτάμι που πλημυμρίζει πόλεις και χωριά ο κόσμος των πολλών"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Αλ. Τσίπρας από τη Λαμία: / Ο Αλ. Τσίπρας από τη Λαμία: "Ποτάμι που πλημυμρίζει πόλεις και χωριά ο κόσμος των πολλών"

Σχεδόν μια εβδομάδα πριν από τις κρίσιμες κάλπες της 26ης Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ με τον πιο ισχυρό "παίκτη" του, τον λαό, έχει βγει για τα καλά στο γήπεδο δίνοντας ισχυρό μήνυμα νίκης σε κάθε πλατεία, σε κάθε γήπεδο, σε κάθε συγκέντρωση ανα την Ελλάδα. "Η παρουσία σας εδώ δείχνει πως όσοι έχουν προδιαγράψει πριν αποφασίσει ο λαός το μέλλον του έχουν κάνει τραγικό λάθος" είπε ο Αλέξης Τσίπρας ανεβαίνοντας στην εξέδρα μιας ακόμη μεγάλης ανοιχτής πολιτικής ομιλίας χθες στη Λαμία.

"Ο λαός της Λαμίας, όλος ο ελληνικός λαός είναι στο πόδι αυτές τις μέρες και παίρνει στα χέρια του το μέλλον του γκρεμίζοντας σε κάθε συγκέντρωσή μας, σε κάθε περιοδεία μας τα χυδαία ψέματα των δημοσκόπων και των επικοινωνιολόγων της συμφοράς του κ. Μητσοτάκη" τόνισε ο πρωθυπουργός κάνοντας μια εκτίμηση: "Δεν είναι ντέρμπι οι εκλογές της 26ης Μαΐου, έχουμε κερδίσει ήδη το πρώτο ημίχρονο, κύριε Μητσοτάκη" είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη βεβαιότητα αποκομίζει συνεχώς από τότε που άφησε το Μέγαρο Μαξίμου και είναι καθημερινά στις περιοδείες, μέσα στους απλούς ανθρώπους, την κοινωνική πλειοψηφία.

"Η Ελλάδα του 1% είναι αυτή που διχάζει"

"Ο δικός μας κόσμος, ο κόσμος των πολλών, είναι ένα ποτάμι που πλημμυρίζει τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας. Είναι η συλλογική δύναμη ενός λαού που πέρασε πολλά και βρίσκει ξανά την αξιοπρέπεια και το δίκιο του. Που θέλει ο ίδιος να ορίζει τις τύχες του. Χωρίς τεχνοκράτες,  χωρίς τρόικα και ΔΝΤ, χωρίς τους ντόπιους εκπροσώπους τους" υπογράμμισε. Απαντώντας σε όσους χαρακτηρίζουν "διχαστικό" το δίλημμα της "Ελλάδας των πολλών απέναντι στην Ελλάδα των ελίτ τόνισε πως η Ελλάδα των πολλών είναι η Ελλάδα που ενώνει.

"Ενώνει τις επιθυμίες και τις ανάγκες των φτωχών ανθρώπων, της μεσαίας τάξης, των αγροτών, των εργαζομένων, της νεολαίας. Η Ελλάδα των ελίτ διχάζει. Σπέρνει το μίσος και τον φανατισμό μέσα στον λαό για να τον διχάσει. Για να στρέψει τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης. Για να διαιρέσει τους πολλούς, ώστε να εξουσιάζουν οι λίγοι". "Οι πολλοί είναι το 99%, ενώ το 1% είναι αυτό που θα κερδίσει από το πρόγραμμα φρίκης που θέλει να εφαρμόσει ο Κ. Μητσοτάκης" είπε.

Τα ανατριχιαστικά επίκαιρα λόγια του Άρη

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στον "ανατριχιαστικά επίκαιρο" λόγο που είχε εκφωνήσει, λίγα μέτρα πιο μακριά, πριν από 75 χρόνια ο καπετάνιος του ΕΛΑΣ Άρης Βελουχιώτης στην "πιο συναρπαστική πολιτική ομιλία που έχει εκφωνηθεί σε τούτο τον τόπο": "Χρόνια και χρόνια απάτης και ρεμούλας μας κράτησαν μακριά από την ευτυχία και τον πολιτισμό και μας ρίξανε μέσα στην εξαθλίωση, την πείνα, την κακομοιριά και τη δυστυχία.

Έτσι η Ελλάδα, που υπήρξε κάποτε η πηγή των φώτων και του πολιτισμού, κατάντησε να βρίσκεται στο πιο χαμηλό επίπεδο οικονομικής, κοινωνικής και εκπολιτιστικής ανάπτυξης, όχι μόνο έναντι των λαών της Ευρώπης, αλλά και των Βαλκανίων".

Δύο ψηφοδέλτια, δύο κόσμοι

Παράλληλα έθεσε εκ νέου τα διλήμματα, που γίνονται όλο και πιο καθαρά όσο πλησιάζει η ημέρα της κάλπης. "Υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο που γράφει πάνω κατάργηση της 13ης σύνταξης, επταήμερη εργασία, κατάργηση οκταώρου, απολύσεις". (...) "Υπάρχει και  ένα άλλο ψηφοδέλτιο που με μεγάλα γράμματα γράφει πάνω όσα τα θετικά μέτρα που πήραμε μετά την έξοδο από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, γράφει προοπτική, δικαιοσύνη, έξοδο από την κρίση με ασφάλεια, για μια Ευρώπη που ανήκει στους λαούς της" είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Σχέδιο λεηλάτησης της κοινωνικής πλειοψηφίας

Υποστήριξε δε ότι, κάθε φορά που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλάει για την κοινωνική αδικία που "είναι στην ανθρώπινη φύση", το "ξεπερασμένο" οκτάωρο, την επταήμερη εργασία, τη μεταβίβαση της Δημόσιας Υγείας στα ιδιωτικά συμφέροντα, την κατάργηση των δώρων, τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα με την επαναφορά του 1 προς 5, τον "λαϊκισμό" της 13ης σύνταξης, "φανερώνει το σχέδιο συρρίκνωσης και λεηλάτησης της κοινωνικής πλειοψηφίας".  "Και κάθε φορά  βγαίνει το έρμο το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. για να πει 'δεν είναι αυτό που νομίζετε, δεν είναι αυτό που ακούσατε, μην το παίρνετε τοις μετρητοίς'" σχολίασε δηκτικά και πρόσθεσε: "Είναι όμως  αυτό που νομίζετε. Το πιο σκληρό και αντικοινωνικό πρόγραμμα με το οποίο έχει κατέβει στις εκλογές πολιτικό κόμμα".

Αμέσως μετά έστρεψε εκ νέου τα βέλη του στον Μ. Βέμπερ, ο οποίος "έκανε τη βρόμικη δουλειά", λέγοντας ότι τα θετικά μέτρα θα τα πληρώσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες. "Σταμάτα να μας κουνάς το δάχτυλο. Η Ελλάδα είναι πια εκτός Μνημονίων, κυβερνιέται από τον κυρίαρχο λαό της, όχι τους τεχνοκράτες" σημείωσε.

Σχολίασε ακόμα ότι τα θετικά  μέτρα που νομοθέτησε και υλοποιεί η κυβέρνηση δεν είναι ελεημοσύνη, όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση, αλλά το ελάχιστο από τις θυσίες του ελληνικού λαού που μπορεί να επιστρέψει. "Το πιο σημαντικό κατόρθωμα της κυβέρνησής μου δεν είναι η έξοδος από τα Μνημόνια, αλλά το γεγονός ότι αυτή έγινε με την κοινωνία όρθια" υπογράμμισε.

ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ:

"Φτάνει πια"

"Είστε παρελθόν. Δεν σας έχουμε ανάγκη, δεν μας είστε εμπόδιο"

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική στις νέες τοποθετήσεις του κεντρικού τραπεζίτη, χωρίς να τον κατονομάσει. "Κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι από την περίοδο Σαμαρά είναι εγκατεστημένοι στα προπύργια της οικονομίας για να σαμποτάρουν το  έργο της κυβερνησης να βγει από τα Μνημόνια και να σηκώσει λίγο ψηλότερα τους πολλούς και τον λαό".

Όπως σημείωσε, σε κάθε διαπραγμάτευση στάθηκαν απέναντι στην κυβέρνηση. "Άλλοτε κατηγορώντας μας όταν μοιράζαμε το υπερπλεόνασμα στους φτωχους. Άλλοτε προεξοφλώντας ότι πρέπει να κοπούν οι συντάξεις γιατί θα καταρρεύσει η οικονομία, άλλοτε ότι δεν θα βγουμε από τα Μνημόνια αλλά θα χρειαστεί πιστοληπτική γραμμή, άλλοτε ότι δεν θα βγούμε στις αγορές".

"Φτάνει πια. Σας ακουσαμε πολύ. Η Ελλάδα προχωράει μπροστά. Είστε παρελθόν. Δεν σας έχουμε ανάγκη, δεν μας είστε εμπόδιο" ήταν το αυστηρό μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL