Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Σε ποιους απευθύνονται;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε ποιους απευθύνονται;

Αν κάποιος ερχόταν για πρώτη φορά στην Ελλάδα σήμερα, δεν είχε ιδέα για τα πολιτικά πράγματα του τόπου, δεν είχε ιδέα για Τσίπρα και Μητσοτάκη -ένας εξωγήινος ας πούμε ή κάποιος βαμβακοκαλλιεργητής από τον Μισισιπή- και άκουγε τα στελέχη της Ν.Δ., θα νόμιζε ότι το κόμμα ιδρύθηκε πρόσφατα. Το πολύ το 2015.

Πόσο θράσος και πόση απροκάλυπτη κοροϊδία χωράει στην πολιτική αντιπαράθεση; Μέμφεται ο Βρούτσης την κυβέρνηση για εργασιακή απορρύθμιση, λέει ο Θεοδωρικάκος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε τη γενιά των “300 ευρώ”, καταγγέλλουν για παροχές τη 13η σύνταξη, μιλούν για ανεργία.

Και το καλύτερο; Επιχειρούν να γυρίσουν την ομολογία Μητσοτάκη για επταήμερη εργασία απέναντι στην κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας. Γελάνε και τα αιρκοντίσιον στο Περιστέρι.

Αλήθεια, πού ήταν εκείνοι που μιλούν για εργασία και δικαιώματα όταν ο κατώτατος μισθός σε μια νύχτα μειώθηκε κατά 22% και θεσπίστηκε ο υποκατώτατος; Όταν η ανεργία αυξανόταν σταθερά έως το 27% στις αρχές του 2015; Όταν οι συλλογικές συμβάσεις εξαφανίστηκαν λίγο - πολύ ως κομμουνιστικά κατάλοιπα; Όταν το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας ήταν απλώς μια σφραγίδα;

Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματευόταν για το κλείσιμο των αξιολογήσεων με το ΔΝΤ να ζητάει απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, ποιοι φώναζαν “δώστε τα όλα να κλείσει” και μιλούσαν για αριστερές ιδεοληψίες;

Και αν, τέλος πάντων, η κυβέρνηση που πήγε την ανεργία στο 17%, πήγε τον κατώτατο στα 651 ευρώ και κατήργησε το έκτρωμα του υποκατώτατου, που δημιούργησε εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις απασχόλησης, που έχει τσακίσει στα πρόστιμα τις επιχειρήσεις και τους εργοδότες που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, αν αυτή η κυβέρνηση είναι τόσο αντεργατική, γιατί δεν μπαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση στον προγραμματικό διάλογο;

Διότι απλώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης λειτουργεί ως πλασιέ των μεγάλων συμφερόντων. Από τον ΣΕΒ ώς τους κλινικάρχες και τους εργολάβους στην καθαριότητα των νοσοκομείων, το πρόγραμμα της Ν.Δ. αποτελεί ένα κολάζ από τις θέσεις του ΔΝΤ και τα ραβασάκια των βιομηχάνων.

Καμιά “γκάφα” με την επταήμερη εργασία. Καμιά “παρερμηνεία” με την πρόταση να δίνει το Δημόσιο προίκα τζάμπα εργαζόμενους στους κλινικάρχες στα νοσοκομεία. Τους μαρτυράει άλλωστε ο Βέμπερ, που μας ενημέρωσε ότι οι νέοι δεν ζητούν κατώτατο μισθό ή ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν θα πληρώνουν την ελάφρυνση των πολιτών της Ελλάδας. Άλλωστε ο ίδιος θα προτιμούσε τη χώρα μας εκτός Ευρωζώνης, όπως υποστήριζε φανατικά το 2015.

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκθέτει την Ν.Δ. είναι πρόβλημα του κόμματος. Τον κρύβει μέχρι τις εκλογές και καθαρίζει. Αν δεν καταλαβαίνει για ποιο πράγμα μιλάει διαβάζοντας τα ραβασάκια των επιχειρηματιών, πάλι λύνεται. Βάζει μπροστά τον πραγματικό αρχηγό να ξελασπώσει σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Ας λύσει όπως θέλει τα προβλήματα της η Ν.Δ., μη νομίζει όμως ότι απευθύνεται σε εξωγήινους. Το 2010-2014 δεν είναι και τόσο μακρινή ανάμνηση. Και σίγουρα η μεγάλη πλειοψηφία που γονάτισε αυτά τα χρόνια, δεν ξεχνάει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL