Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Αλ. Τσίπρας: Όποτε καταθέσει ψήφο δυσπιστίας ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Τσίπρας: Όποτε καταθέσει ψήφο δυσπιστίας ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης (Video)

Άμεση ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην προαναγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον του Παύλου Πολάκη. Όποτε καταθέσει η ΝΔ πρόταση μομφής σε υπουργό θα την μετατρέψω σε πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης για όλη την κυβέρνηση τόνισε ο πρωθυπουργός καταγγέλλοντας τον «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό» της ΝΔ. «Δεν θα σας επιτρέψουμε να εκτρέψετε την συζήτηση εκεί που θέλετε. Και θα συζητήσουμε για τα ουσιαστικά» ξεκαθάρισε ο Αλ. Τσίπρας.

«Με ενημέρωσαν οι συνεργάτες μου ότι ο Κ. Μητσοτάκης αντί να αναφερθεί στα θέματα της παιδείας που είχε προαναγγείλει ότι θα δώσει κορυφαία μάχη επεχείρησε ένα πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα επικοινωνιακό αντιπερισπασμό μία ημέρα μετά την δημόσια πρόσκλησή μου για ντιμπέιτ για όλα τα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες. Δηλαδή για τα θέματα της Ευρώπης, της οικονομίας, τα κρίσιμα εθνικά και κοινωνικά θέματα που απασχολούν τους πολίτες» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και υπογράμμισε ότι ο Κ. Μητσοτάκης «επέλεξε ένα αντιπερισπασμό που αναδεικνύει τον πανικό που βρίσκεται ο ίδιος και το επιτελείο του για να δραπετεύσει από την προσωπική μονομαχία».

«Είναι προφανές ότι επιχειρεί να αποφύγει την συζήτηση για τα κρίσιμα και τα μεγάλα και να βάλει στην κουβέντα αν το ύφος του Πολάκη είναι καλό – καθώς κατάγεται από τα Χανιά γνωρίζει ότι είναι αψύ» επεσήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «δεν θα σας κάνουμε την χάρη. Ενημερώστε τον αρχηγό σας ότι οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας θα μετατρέψω την πρόταση σε πρόταση δυσπιστίας για την κυβέρνηση. Θα συζητήσουμε για τα ουσιαστικά, δεν θα εκτρέψετε τη συζήτηση».

«Θα έρθει εδώ να μας πει γιατί θέλει να κόψει το δώρο Χριστουγέννων, γιατί θέλει το ασφαλιστικό Πινοσέτ, γιατί θέλει να κόψει το επίδομα ανεργίας, γιατί θέλει να κουκουλώσει τα σκάνδαλα» είπε ο Αλ. Τσίπρας και κατέληξε ότι «γι’ αυτά θα δώσετε λογαριασμό» και «αυτό το πικρό ποτήρι θα το πιείτε μέχρι τέλους».

Ν.  Φίλης: Ο Π. Πολάκης αδικεί τον εαυτό του, να επανορθώσει την αστοχία του

Θέση για τη δήλωση του Παύλου Πολάκη πήρε με προσωπική του πρωτοβουλία ο Νίκος Φίλης, καλώντας τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να «επανορθώσει την αστοχία του».

«Θα αναφερθώ σε ένα θέμα με το οποίο νομίζω ότι εκφράζω διερμηνεύοντας τα αισθήματα και τις απόψεις των συναδέλφων, είναι μια προσωπική μου πρωτοβουλία. Αναφέρομαι στο θέμα που προέκυψε με τις απόψεις του συναδέλφου, του κ. Πολάκη. Πιστεύω ότι ο κ. Πολάκης αδικεί τον εαυτό του, με όσα είπε, και αδικεί και το έργο του το κυβερνητικό, που είναι σημαντικό στον τομέα της υγείας. Δεν εκπροσωπεί βεβαίως με όσα είπε το δημοκρατικό ήθος, το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εκπροσωπεί επίσης, αλλά αδικεί την προσπάθεια της κυβέρνησης, να ενισχύσει τον αγώνα των οικογενειών τους και των ίδιων των ΑμεΑ για μια, κατά το δυνατόν ισότιμη θέση στην κοινωνία μας. Και πιστεύω ότι πρέπει να βρει τρόπο να επανορθώσει αυτή την αστοχία του» σημείωσε ο Ν. Φίλης.

Π. Πολάκης: "Τα θετικά μέτρα τα θεωρούν χάρες που θέλουν να τα καταργήσουν ή ουσία της κοινωνικής πολιτικής;" 

Προσπάθεια διαστρέβλωσης και συνειδητής στοχοποίησης από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά με στόχο να αλλάξει την ατζέντα της αντιπαράθεσης καταγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από τη δήλωσή του για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στ. Κυμπουρόπουλο.

«Αντιπαρέχομαι την προσπάθεια συνειδητής στοχοποίησης από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά και διαστρέβλωσης των όσων έγραψα και επανέρχομαι στην πολιτική ουσία του ερωτήματος. Ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, αυτό υπηρετούμε και χτίζουμε, οφείλει να θεσμοθετεί θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων υπέρ των ατόμων με αναπηρία. Αυτό δημιουργεί την κοινωνία των ίσων ευκαιριών. Άρα το ερώτημα που προκύπτει προς τη ΝΔ και προς τον υποψήφιο ευρωβουλευτή κ. Κυμπουρόπουλο είναι αν τα θετικά μέτρα, όπως είναι τα μόρια, τα επιδόματα, οι ειδικές διαδικασίες για την πρόσληψη, τα θεωρούν χάρες που θέλουν να τα καταργήσουν ή αν είναι η ουσία της κοινωνικής πολιτικής η οποία υπηρετεί ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος και συμβάλει στην άρση των διακρίσεων και τη δημιουργία της κοινωνίας των ίσων ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία» σημείωσε ο Π. Πολάκης μιλώντας από το περιστύλιο της Βουλής.

«Διατύπωσα μία πολιτική κριτική σε μία δήλωση. Το ουσιαστικό ερώτημα, πέρα από την όποια διαστρέβλωση προσπαθεί να κάνει η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα της αντιπαράθεσης που υπάρχει αυτή τη στιγμή, είναι αν αυτά τα θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων τα θεωρούν χάρες που θέλουν να τα καταργήσουν» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Συντάκτης: Η ΑΥΓΗ

Διαβάστε επίσης:

Π. Πολάκης: Διαστρέβλωση από Μητσοτάκη για να αλλάξει την ατζέντα (Video)

Πρόταση δυσπιστίας κατά του Π. Πολάκη προαναγγέλλει ο Κ. Μητσοτάκης

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL