Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Π. Σκουρλέτης: Θα δουν όλοι την ανερμάτιστη επιχειρηματολογία Μητσοτάκη σε ένα debate με τον Τσίπρα (ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Σκουρλέτης: Θα δουν όλοι την ανερμάτιστη επιχειρηματολογία Μητσοτάκη σε ένα debate με τον Τσίπρα (ηχητικό)

Μία τηλεμαχία Τσίπρα - Μητσοτάκη θα έβαζε τέλος στην οχύρωση πίσω από μονολόγους, η ψεύτικη, ανερμάτιστη επιχειρηματολογία του αρχηγού της ΝΔ θα ήθελα να δει ο κόσμος πόσο έωλη είναι, σε μία πρόσωπο με πρόσωπο συζήτηση με τον πρωθυπουργό, είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

«Η αντιπαράθεση αναδεικνύει τα πραγματικά διλήμματα που ο κόσμος θα πρέπει να σκεφτεί πριν ψηφίσει … διά των Ευρωεκλογών, ψηφίζουμε και μιλάμε για την Ελλάδα. Γνωρίζουμε ότι όσα περάσαμε στα “μνημονιακά” χρόνια συνδέονται άρρηκτα με τις ευρωπαϊκές στρατηγικές, τις ακολουθούμενες πολιτικές, τελικά με τους συσχετισμούς δυνάμεων που διαμορφώνονται στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Αυτοί είναι που θα διαμορφώσουν το νέο περιβάλλον στο οποίο θα κινηθούμε μετά τις εκλογές της 26ης Μαΐου … αυτή είναι η “ύλη” της εκλογικής αντιπαράθεσης», τόνισε ο ίδιος.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/610103943&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true

Για τα σενάρια του Τύπου περί πρόωρων εθνικών εκλογών τον Ιούνιο, ο κ. Σκουρλέτης είπε χαρακτηριστικά ότι «αυτή η φιλολογία των εκλογών είναι πολύ παλιά πια, συντηρείται από την ΝΔ ως μέσο διατήρησης της συσπείρωσης των μηχανισμών και ψηφοφόρων της. Αλλά οι επιλογές αυτές γίνονται με βάση τις ανάγκες της χώρας και την δυναμική της οικονομίας. Είναι η φορά των πραγμάτων που καθορίζει τον χρόνο των εκλογών» για την επόμενη ελληνική Βουλή.

Ο κ. Σκουρλέτης παραδέχθηκε αφενός ότι «το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα είναι κατ’ ουσίαν ένα πρόκριμα για το τι θα συμβεί στην εθνική κάλπη, αλλά», όπως ξεκαθάρισε, «ο σχεδιασμός μας ήταν και παραμένει οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

Για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, αφετέρου, σημείωσε ότι «δεν βγάζουν κυβέρνηση οι Ευρωεκλογές … έχουμε πειστεί με βάση και την καθημερινή εμπειρία ότι θα είναι μία αμφίρροπη μάχη που θα κριθεί στον πόντο … ο κόσμος βλέπει σιγά-σιγά τι έχει να διαλέξει: από την μία αυτά που αναφέρονται στο κοινωνικό κράτος, στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας, στον 13ο μισθό (που αποκαλύφθηκε ότι δεν πολυαρέσει στην ΝΔ), μία πρόταση που έχει ενσωματώσει στην αναπτυξιακή πολιτική την κοινωνική ενίσχυση και την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου και από την άλλη όλα αυτά που συνιστούν μία σκληρή, νεοφιλελεύθερη πρόταση».

Αναφέρθηκε εξάλλου και στην πιθανότητα «τηλεμαχίας» μεταξύ των κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι «μία συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο είναι αποκαλυπτική από κάθε πλευρά», καθώς επιτρέπει στον κόσμο που την παρακολουθεί να δει κάθε συμμετέχοντα χωρίς να «οχυρώνεται πίσω από τον δικό του μονόλογο».

Ο κ. Μητσοτάκης που «με περίσσιο θράσος λέει ότι πίσω από κάθε σκάνδαλο υπάρχει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να τα λέει αυτά σε μία χώρα που μόλις τώρα βγήκε από τα μνημόνια και ξέρουμε ότι μία από τις αιτίες που μας έριξαν σε αυτά ήταν τα πραγματικά σκάνδαλα που πίσω τους είχαν ένα στέλεχος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Είναι πρόκληση», συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης. «Αυτή την ψεύτικη, ανερμάτιστη επιχειρηματολογία του κ. Μητσοτάκη θα ήθελα να δει ο κόσμος πόσο έωλη είναι, σε μία πρόσωπο με πρόσωπο συζήτηση με τον πρωθυπουργό», όπως είπε.

Τέλος, αναφερόμενος στις σχέσεις του ομίλου Μαρινάκη με την ΝΔ, με αφορμή και την πρόσφατη «πολιτική» συνέντευξη του επιχειρηματία, ο κ. Σκουρλέτης είπε χαρακτηριστικά ότι «θέλει ο κ. Μητσοτάκης να κρυφτεί, αλλά το πρόγραμμά του δεν τον αφήνει. Σε όλα τα κρίσιμα θέματα αναδεικνύεται ένας βαθιά ταξικός χαρακτήρας, μία ακραία νεοφιλελεύθερη προσέγγιση που αποσκοπεί τελικά να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας. Αυτό βρίσκεται στον πυρήνα της οικονομικής πρότασης της ΝΔ, όλα τα άλλα νομίζω είναι προφάσεις εν αμαρτίαις…».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL