Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.1°C17.3°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.3°C14.6°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C14.4°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C15.2°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
10.4°C10.4°C
1 BF 74%
Έφη Αχτσιόγλου: Δεν είναι «παροχολογία» κάθε πράξη υπέρ των πολιτών (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έφη Αχτσιόγλου: Δεν είναι «παροχολογία» κάθε πράξη υπέρ των πολιτών (Video)

Η εικόνα έχει αντιστραφεί στην αγορά εργασίας υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1. Η ανεργία έχει πέσει 10 μονάδες ενώ περισσότεροι από 370.000 άνθρωποι βρήκαν δουλειά, εκεί που δεν είχαν καθόλου. Με το 70% των νέων προσλήψεων να είναι πλήρους απασχόλησης.

«Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό και καταργήσαμε τον υποκατώτατο μισθό», ενώ παράλληλα ελέγχουμε την αγορά εργασίας με στοχευμένους ελέγχους στις εταιρείες που πλήρωναν τους εργαζόμενους κάτω από 650 ευρώ. Οι εργοδότες συμμορφώνονται πρόσθεσε η Υπουργός.

Δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να κάνει την δικαστική διερεύνηση. Ο Εισαγγελέας κάνει αυτά που νομίζει ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου απαντώντας σε ερώτηση για τη Novartis προσθέτοντας ότι επειδή μπήκαν κάποιες υποθέσεις στο αρχείο δεν σημαίνει ότι ήταν σκευωρία. Η διερεύνηση του σκανδάλου προχωράει. «Ντροπιαστικό για την ελληνική πολιτική σκηνή» χαρακτήρισε το γεγονός ότι να λες ότι «παραγράφηκαν» τα αδικήματα όπως επικαλούνται Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ.

«Ο κ. Μαρινάκης κουμπάρος της οικογένειας Μητσοτάκη, χρηματοδοτεί τα γραφεία της Ν.Δ., διαθέτει τα μισά μέσα ενημέρωσης της χώρας που βρίζουν όλη μέρα την κυβέρνηση με fake news. Ποιον κοροϊδεύουμε ακριβώς; Βγαίνει ο κ. Μαρινάκης και μιλάει και η Ν.Δ. υιοθετεί πλήρως όσα λέει ενώ ο άνθρωπος είναι διωκόμενος για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου. Ουδεμία σχέση δεν έχουν με την κυβέρνηση όσα λέει. Είναι στα όρια του γελοίου πολιτικού αντιπερισπασμός που χρησιμοποιείτε για να αποκρύψει ένα σημαντικό έργο που γίνεται για την καθημερινότητα των πολιτών».

«Δεν είναι δυνατόν κάθε πράξη που γίνεται υπέρ των πολιτών να θεωρείται παροχολογία» ανέφερε η κ. Αχτσίογλου διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για «μόνιμα μέτρα, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η επιδότηση ενοικίου κ.α. ένα ένα έχουν γίνει πράξη και αφορούν τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας».

Το 2012 με υπουργούς Βρούτση, Κουτρουμάνη έγιναν εκ νέου περικοπές στις συντάξεις μετά από 12 διαδοχικές περικοπές που είχαν προηγηθεί. Το  2015 το ΣΤΕ έκρινε ότι οι επιπρόσθετες περικοπές του 2012 ήταν αντισυνταγματικές αλλά δικαστήριο είπε το 2015 ότι η απόφασή του δεν έχει αναδρομική ισχύ αλλά πρέπει να διορθωθεί από εδώ και πέρα και κάναμε την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Εξετάζουμε στη βάση των δημοσιονομικών δεδομένων να δοθούν τα αναδρομικά ενός 10μήνου στους συνταξιούχους όπως και η 13η σύνταξη ωστόσο τις αποφάσεις λαμβάνει ο Πρωθυπουργός. Η βασική οφειλή του ασφαλισμένου κουρεύεται στη βάση του ελάχιστου ποσού που προκύπτει από το νόμο 1347. Αυτό είναι το σημαντικό που περιλαμβάνει η ρύθμιση «το κούρεμα» δηλαδή της οφειλής. Η ρύθμιση έρχεται μετά το Πάσχα και άμεσα θα τεθεί σε εφαρμογή, από την επόμενη μέρα διευκρίνισε η υπουργός.

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL