Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Επισημάνσεις του Άγγελου Τσέκερη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επισημάνσεις του Άγγελου Τσέκερη

Απο την συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με ανθρώπους του τραγουδιού

Ορίστε. Και με την COSCO συναντήθηκε ο Μητσοτάκης, αλλά αυτή τη φορά δεν έγινε μ@@κία.

Προφανώς δεν το χειρίστηκαν οι ίδιοι που χειρίστηκαν τους δημιουργούς, τους ντελιβαράδες και τον πωλητή της "Σχεδίας".

Αν το είχαν χειριστεί οι ίδιοι, στο δελτίο Τύπου της Ν.Δ. θα έλεγε ότι οι Κινέζοι τον ρώτησαν πότε θα φύγει ο Τσίπρας και ο Κ. Μητσοτάκης τους υποσχέθηκε ότι με την κυβέρνησή του θα σταματήσουν να είναι κοντοί και κίτρινοι.

Με τους δημιουργούς κάπως έτσι το πήγαν.

Πολύ καλά πήγε αυτή η συνάντηση. Ο Κυριάκος τους υποσχέθηκε και συμβολικό αντίτιμο από αυτά που διεκδικούν ως πνευματικά δικαιώματα.

Όχι ότι το θεωρεί σημαντικό. Αλλά κάτι έπρεπε να πει ως φιλοφρόνηση, μια και τους έβαλε στο σποτ της Ν.Δ. χωρίς να τους ρωτήσει.

Καλού - κακού πάντως, τους συνέστησε να βρουν και καμιά κανονική δουλειά. Με όλο τον σεβασμό στο καλλιτεχνικό τους έργο.

Από τους ντελιβεράδες δεν υπήρξε τόση γκρίνια. Αλλά και μόνο από το ότι του ζήτησαν να τους μειωθούν τα ένσημα, καταλαβαίνει κανείς πόσο σοβαρή κουβέντα έγινε.

Και εμείς πάντως, όταν παραγγέλνουμε πίτσα, αυτά ακούμε από τα παιδιά. Πόσο σκληρή είναι η φορολογία των αφεντικών τους.

Και ότι στενοχωριούνται που γίνονται αιτία να επιβαρύνεται ο εργοδότης τους με τόσο υψηλές ασφαλιστικές εισφορές.

Και πόσο ολέθριο είναι το Δώρο των Χριστουγέννων για την ανταγωνιστικότητα του ιδιωτικού τομέα.

Δεν διευκρινίστηκε αν του ζήτησαν και εξορθολογισμό της νομοθεσίας για τις απολύσεις, ώστε να υπάρξει κινητικότητα στην αγορά εργασίας.

Και λίγη κουλτούρα αποταμίευσης, μήπως πάρουν ποτέ σύνταξη με το ασφαλιστικό Πινοσέτ.

Αυτές οι ιδέες όμως δεν έχουν διεισδύσει βαθιά στον χώρο του ντελίβερι. Σε κάποια επαφή μαζί τους έχουν έρθει μόνο αυτοί που πάνε πιτόγυρα στη Μιράντα Ξαφά.

Ήρθη τελικά η παρεξήγηση της Ν.Δ. με τον Μεϊμαράκη. «Δεν εννοούσε αυτό αλλά κάτι άλλο» είπε η Ντόρα, «τιμώ τον Βαγγέλη τον Μεϊμαράκη» είπε ο Άδωνις, «κανονίστε να ανοίξω το στόμα μου» είπε ο Μεϊμαράκης και το θέμα θεωρείται λήξαν.

Με βασικό επιχείρημα «έλα μωρέ, αυτά τα κάνουν οι συριζαίοι για να μας αποπροσανατολίσουν από το σκάνδαλο Πετσίτη» υπερψήφισε η Ν.Δ. την κυβερνητική πρόταση για διεκδίκηση 280 δισ. γερμανικών επανορθώσεων.

Πάλι καλά που έχουν φτάσει ώς εκεί. Παλιότερα έλεγαν ότι θέμα γερμανικών αποζημιώσεων δεν τίθεται, γιατί επρόκειτο απλώς για εύλογα αντίποινα στην αχρείαστη αντίσταση του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ που κόστισε στη χώρα 100 δισ.

Εντάξει, υπήρχε και ένα λεπτό ζήτημα γιατί η μισή κοινοβουλευτική ομάδα της ΕΡΕ και ολόκληρη η ηγεσία του Στρατού προερχόταν από τα Τάγματα Ασφαλείας, οπότε τι επανορθώσεις να ζητήσεις και από ποιον.

Για να είμαστε τίμιοι πάντως, δεν είπαν και ποτέ ότι δεν τα θέλουμε. Στα ελληνικά τουλάχιστον.

Είχαν αναθέσει μάλιστα σε μια επιτροπή να το ψάξει. Τον πρόεδρο τον υποδυόταν ο Αρτέμης Μάτσας.

Τελικά, και ενώ η δουλειά είχε σχεδόν τελειώσει, ανέτρεψαν οι συριζομαδούροι τον Σαμαρά και πήγαν 70 χρόνια προετοιμασίας στράφι.

Ετοιμαζόντουσαν μάλιστα να βάλουν τις αιτήσεις στο μέιλ Χαρδούβελη. Αλλά η αχρείαστη διαπραγμάτευση του 2015, εκτός από 100 δισ., κόστισε στη χώρα και τις γερμανικές επανορθώσεις.

Επίσης ο Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι όταν πήγε Γερμανία, μίλησε στην Μέρκελ για ηθικό θέμα και συνεπώς δεν σκόπευε να της πάρει λεφτά.

Έχει δίκιο ο Μητσοτάκης, έπρεπε να το θέσει καθαρά στην οικονομική του διάσταση ο Τσίπρας. Να πει, άκου, Άνγκελα, μου έχετε σκοτώσει 420 χιλιάδες άμαχους, άντε να σου υπολογίσω 400, λιγότερα από 5 χιλιάρικα το κεφάλι δεν γίνεται να σου πάρω γιατί δεν βγαίνω.

Και τέλος πάντων, κανόνισέ μας το αφορολόγητο, και θα δω αν μπορώ να σου κάνω κάτι καλύτερο για το Δίστομο.

Και ορθώς το επισημαίνει αυτό ο Μητσοτάκης. Διότι, αν θυμάστε, όλοι οι προηγούμενοι Έλληνες πρωθυπουργοί πλην του Τσίπρα, όποτε βρέθηκαν Γερμανία, τα είχαν κάνει λαμπόγυαλα με τις επανορθώσεις.

Ειδικά ο Σαμαράς, που βάραγε το χέρι στο τραπέζι και της έλεγε ουδείς αναμάρτητος.

Ούτως η άλλως, η Ν.Δ. μάλλον δεν πολυνοιάζεται για το θέμα. Γι' αυτό έφυγε από την ψηφοφορία, αφήνοντας τον Τσίπρα με κάτι γραφικούς που είχαν έρθει για χαβαλέ, όπως οι εκπρόσωποι των Μαρτυρικών Πόλεων, η Ένωση Θυμάτων Κατοχής, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο και τέτοια.

Μαθήματα πολιτικού πολιτισμού από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Να κυβερνήσει τη χώρα χωρίς ρεβανσισμούς και διακρίσεις δεσμεύτηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL