Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλ. Νικολαΐδης: Ας συνεχίσουν να με εκβιάζουν, γνωρίζω καλά σε ποιο κομμάτι της κοινωνίας ανήκω

Ο ολυμπιονίκης και υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στην προσπάθεια πολιτών να αφαιρέσουν το όνομά του από το γυμναστήριο του τόπου καταγωγής του, με πρόφαση την πολιτικοποίησή του και συγκεκριμένα με ψηφοδέλτιο της Αριστεράς.

Το δημοτικό γυμναστήριο έλαβε πρόσφατα το όνομα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη προς τιμήν των μεγάλων αθλητικών του επιτυχιών, καθώς ο ολυμπιονίκης κατάγεται από την περιοχή και συγκεκριμένα από το Μαυροβούνι Σκύδρας.

Μερίδα πολιτών, αυτοπροσδιοριζόμενοι ως «Πολίτες Σκύδρας», είχαν εκφράσει σε κάλεσμά τους για σήμερα, Πέμπτη 18 Απριλίου, με στόχο οι υπογραφές που θα συγκεντρωθούν να αναιρέσουν την ονομασία του γυμναστηρίου.

Στην επιστολή της η εν λόγω ομάδα πολιτών, αναφέρει «πως ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης πολιτικοποιήθηκε, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τα ιδεώδη του αθλητισμού και του πολιτισμού, μιας και δεν δύναται ένας Ολυμπιονίκης πρότυπο της νεολαίας, να πολιτικοποιηθεί και να υποστηρίζει δημόσια την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών που χαρίζει το όνομα Μακεδονία στους βόρειους γείτονες μας [...]».

Μέσω ανάρτησης ο Αλ. Νικολαΐδης στην προσωπική σελίδα στο facebook απαντά:

Το ΔΑΚ Σκύδρας αποφασίστηκε να ονομαστεί "Αλέξανδρος Νικολαΐδης" σαν αναγνώριση στις επιτυχίες μου να φέρνω Ολυμπιακά μετάλλια για την Ελλάδα τιμώντας το εθνόσημο.

Για τους λίγους "δημοκράτες" που με εκβιάζουν να αποσυρθώ από την πολιτική και τις Ευρωεκλογές γιατί δεν έχω όπως λένε ως αθλητής το δικαίωμα να ασχοληθώ με την πολιτική, έχω να πω τα εξής:

Να συνεχίσουν να κάνουν αυτά που πιστεύουν, να μαζέψουν υπογραφές για να αποσυρθεί το όνομα μου από το γήπεδο. Κι εγώ όμως με τη σειρά μου θα συνεχίσω τιμώντας τον εαυτό μου και την πατρίδα μου, μιλώντας δημόσια με καθαρό λόγο δηλώνοντας υπεύθυνα αυτά που πρεσβεύω.

Αν έχουν το θάρρος, ας μιλήσουν κι αυτοί επώνυμα, ενημερώνοντας μας ποιους εκπροσωπούν, ποιο κομμάτι της κοινωνίας αντιπροσωπεύουν και σε ποια μεριά της ζυγαριάς της δημοκρατίας ανήκουν.

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις